Milloin lapset lopettaneet päiväunet?

Niin, miten teillä muilla lapset lakanneet nukkumasta päiväunia? Meillä tyttö 2v1kk eikä meenaa nukkua enää ollenkaan päivällä (2 viikon aikana nukkunut ehkä kaksi kertaa). Nukuttaa saa 1,5-2h eikä uni tuu, nukahtaa tosin iltaisin vähän aiemmin kuin normaalisti, nukkuu sit yöllä noin 11-12h. Iltaisin saa olla tosi tarkka nukkumaan laitosta, jos ei oo nukkunu päivällä, ettei väsymys mene yli, mut kohtuullisesti jaksaa kuitenkin touhuta, eikä hirveän kiukkuinen ole (tai siis normaalia kiukkuisempi :/ )
Mites, pitäiskö nyt vaan luovuttaa päiväunien suhteen? Pelkkään lepäilyynkään päivällä tämä vilkas energiapakkaus ei suostu...
Hirvittää vaan vähän ku suositellaan et 3-vuotiaaks pitäis ottaa päikkärit. Kai tämäkin on yksilöllistä...
 
Meillä tyttö nukkui vielä 5 vuotiaana päiväunet ja voi vielä nykyään kohta 8-vuotiaana nukkua päiväunet. Päiväunien tarve on hänellä selvästi suhteessa yöunien pituuteen, eli jos saa nukkua yöunia 12 tuntia ei päivä unia tarvitse. Kuopus nyt 1v 1kk ja nukkuu 2 tunnin päiväunet ja yöunia 10 tuntia eli vähän tarvitsee unta. Unen tarve on tosi yksilöllistä. :D
 
Meidän vesseli on kuukauden päälle kaksi vuotta ja ei ole koko kesänä nukkunut päiväunia säännöllisesti.Menee iltaisin kahdeksan aikoihin nukkumaan ja heräilee joskus yhdeksän jälkeen aamulla.
 
Meillä on myös ollut ongelmia päiväunien kanssa 2 v 6 kk ikäisellä. Ihan vauvasta noin 1,5 vuotiaaksi nukahti itse ilman mitään sähläystä. Sitten alkoi nukutuskierre, joka vähän hellitti tuossa vähän päälle kaksi vuotiaana. Meni pari kuukautta ihan kivasti ja taas nyt kesällä alkoi uudelleen. Nyt olen kuitenkin saanut taas nukkumaan päikkärit silleen, että otan viereeni tuonne meidän vanhempien sänkyyn ja luen kuiskaus-äänellä satukirjaa. Varmaan ekat 5 sivua jaksaa osoitella kuvia ja kommentoida, mutta sen jälkeen alkaa pikkuhiljaa hyytyä. Noin 20-30 sivua kun luen (siis sivuilla on ehkä noin 10 riviä tekstiä, että ei sentään mitään eeposta), niin johan nukahtaa.

Kyllä ainakin meidän tytöstä näkee, että vielä kaipaa unia. Muuten alkaa mennä illat ihan riehumiseksi, jos ei nuku. Vaikka kai tuo oppisi pian olemaan nukkumatta päivällä, jos vaan ei nukuttaisi sitä, mutta on minusta vielä ihan kiva, että nukkuu. Monet kavereiden samanikäiset lapset on jo jättäneet pikkuhiljaa päikkäreitä pois, mutta kai siihen vaikuttaa yöunien pituuskin ja se kuinka paljon kyseinen lapsi unta tarvitsee. Vaihteleehan se unentarve aikuisillakin. No, meillä toistaiseksi jatkuu näin, että ainakin yritän saada nukkumaan ja jos ei nuku, niin sitten saa valvoa, mutta ainakin yritän saada asettumaan maata joka päivä.
 
Esikoinen lopetti 2-2,5 vuotiaana, siinä välissä jossain. Välillä nukkui, välillä taas ei, riippui vähän päivästä ja edellisen yöunen pituudesta. 2,5 vuotiaana loppui kokonaan. Kuopuksesta en vielä tiedä kun on vasta 1v.
 
Meillä kanssa tyttö on tottunut nukkumaan päiväunia.
Mietin tässä että pitäiskö ruveta lopettelemaan nuo torkut kun ei meinaa illalla saada ajoissa sitten yöunille ollenkaan.
Ei viittis aina taistella puolille öin asti :/
Aamulla heräilee kuitenkin ihan aikasin nukkui päikkärit tai ei.
Neuvoja pliis.
 
Getty
Kuulin päiväkodista vinkin, että jos lapselle sanoo ettei tarvitse nukkua vaan rauhoittua hetki sängyssä niin suurin osa nukahtaa. Tämä siis jos tuntuu siltä, että päiväunet olisivat tarpeen vielä!
 

Yhteistyössä