Milloin alkuraskaudessa alkanut vatsa turvottamaan?

Itsellä menossa n. rv 4+5 ja mahani on kuin jäätävä ranta pallo (varsinkin syönnin jälkeen)&näyttää kuin olisin vähintään 3kuulla raskaana, vaikka ei mennä kun vasta alussa ja kaikkea kerkeää vielä tapahtua. Ja tämä on ensimmäinen raskauteni.
 
Melko varhain alkoi turvottaa, iltaturvotukset oli melkoisia jo joskus vkolla 8 (muistaakseni). Omista farkuista ei ole tarvinnut haaveilla enää vkon 10 jälkeen, mammafarkut siis tuli ajoissa kuvioihin mukaan ja mieluiten päällä on jotain mahdollisimman mukavaa (nytkin kotona saikutellessa löysät pyjamapökät jalassa).

Varsinaista vauvamahaa ei tarvinnut hirveän pitkään odotella. Vkolla 15 oli jo selvä kumpu. Nyt vkolla 24 ei ole kenellekään epäselvää, että olenko raskaana vai en.
 
  • Tykkää
Reactions: qween
Itellä näky ekat turvotukset joskus ennen rv 10 paikkeilla ja sit se turvotus muuttukin muutaman viikon sisään ihan vauvamasuksi :) Kolmas tuloillaan ja nyt viikot 16+5 ja ihan selkeä vauvamasu jo havaittavissa.. :D Siis pienihän tuo edelleen on, mut ei se turvotustakaan kyllä enää oo.
 
Täällä kanssa turvottelee..viikkoja kohta kasassa 6 ja jo viikko menty äippähousuilla töissä, kotosalla löysät collarit..nyt pari päivää ollut, että iltaisin ei enää niin valtava, mutta tosiaan viikko sitten ihan älytön iltaisin, turvotus alkanut siinä 6-7 illalla. Muuten ei oikeastaan turvottele, mutta maha paisuu..kiva seurata miten tästä muuttuu - katoaako välillä vai siirtyykö suoraan oikeaan vauvamasuun..
 
heips! mietin täällä oman raskauden mahdollisuuksia. jos raskaana nyt olisin olisi lapsi saanut heinäkuun puolessa välissä alkunsa eli nyt olisi takana n.5 raskaus kuukautta.
Aikaisemmin ei asia ole mielessäni edes käynyt kun kuukautiset ollut mielestäni normaalit, eikä muutenkaan ole ollut mitään oireita miksi olisin edes ajatellut raskautta, mutta nyt viimeinen kuukausi on ollut ihan kummallinen, asiaa tajusin eilen alkaa ajattelemaan kun ystäväni huomautti mahani pyöristyneen ja pömpöttävän. illalla katselin itseäni peilista ja huomasin itsekin kuinka litteä vatsani ja hieman erottuvat vatsalihakset on kadonnut tilalle tulleen kummun alle, liikun paljon ja syön säännöllisesti ja terveellisesti joten ihmetys on suuri että olenko oikeasti raskaana vaiko vain lihonnut vaikkei mikään ole muuttunun elämässäni. nyt jänskää sillä serkkuni juuri viime keväänä sai lapsen ja sai tiedon raskaudesta vasta viikolla 28, normaalit kuukautiset kuulemma eikä muutenkaan mitään oireita :eek: Tämä loppiainen tulee olemaan pitkä kun odotan huomista että pääsee testin ostamaan. eiän täällä kukaan voi sanoa olenko vai en mutta mielipiteitä ja kokemuksia haluaisin kuulla, tää ei ehkä suoranaisesti tähän keskusteluun kuulunut mutta tuo vatsan kasvaminen hämmästyttää.
Onko teille tai tuttavillenne sattunut tämmöistä?
 
miss_piggy
slallapau:Itse en voi ymmärtää miten joku ei tietäisi olevansa raskaana jo ennen viikkoa 28. Lapsihan potkii mahassa aktiivisestikin tietyssä vaiheessa, joten kyllä sen pitäisi silloin viimeistään tajuta että raskaana ollaan, tulee kuukautisia tai ei.
Itselläni ainakin maha alkoi hytkymään jo joskus 20+ viikoilla, liikkeet näkyy selvästi mahan läpi ja vauva tuntuu mahassa kun mahaa tunnustelee.

Raskaustesti sen totuuden kertoo loppuviimein, mutta kyllä myös oireista nainen voi päätellä olevansa raskaana. Turvottaa, oksettaa, väsyttää, etoo, rinnat on arat, mahaa nippailee, kohdun kasvukipuja, repäisykipuja...

35+3
 

Yhteistyössä