Millaisia on teidän 6kk vauvat

Eli kiinnostaisi tietää millaisia muiden n. 6kk ikäiset vauvat ovat?
Esim. temperamentti, onko kaikki-mulle-heti-nyt tyyppi vai rauhallinen kaveri, kuinka viihtyy itsekseen ja tarvitsee aktiivista viihdytystä?

Tuntuu että olen melkoisen ikiliikkujan ja sähikäisen äiti, vauvani on erittäin touhukas ja vaatii hereillä ollessaan aktiivista tekemistä lähes koko ajan. On myös todella levoton nukkuja. Sen verran kun olen muita samanikäisiä nähnyt, omani hakee selvästi enemmän kontaktia ja on kiinnostuneempi ympäristöstään kuin muut.
Periaatteessa vauva on hyväntuulinen, JOS viihdykettä on koko ajan ja saa haluamansa. Usein kuitenkin kiihtyneisyyttä seuraa pitkät itkeskelyt. Tiivistäen siis, vauva touhottaa 24/7 :)

Eli millainen on "normaali" puolen vuoden ikäinen?
 
Meillä puolivuotias poika, rauhallinen tapaus.
Ihan pikkuisena oli ongelmia kun oksensi kaiken ulos ja leikattiinkin sitten 7viikon ikäisenä.
Sairaalassa oli tuolloin viikon, ja kuumeisena tehollakin vain naureskeli ja hymyili :)

Poju ei paljoa stressaa, on kolmen kuukauden ikäisestä nukkunut öisin 12h suoraa soittoa ja
päivisin ottaa 2-3 puolen tunnin nokoset.

Rauhallinen siis, kaipaa kyllä päivisin "leikkiseuraa" mutta viihtyy yksikseenkin jonkun tovin.

Itkee vain kun on maitojano ja jos oikein kovasti väsyttää.

Meillä siis hyvin leppoisa yksilö, mutta jokainen vauva on kyllä erilainen :)
 
Meidän tyttö on kovin samanoloinen kuin ap:n. On nyt 6kk ja 3 vkoa. Neiti on todella seuranhaluinen ja ympäristöstään kiinnostunut. Oppi tällä viikolla konttaamaan ja istumaan. Nyt jaksaa pieniä hetkiä jo leikkiäkkn itsekseen mutta liikkumisen perään on koko ajan katsottava. On kyllä hyväntuulinen yleensä jos saa viihdykettä ja seuraa. Meillä menee yleensä parhaiten sellaiset päivät jolloin nähdään muita vauvoja tai on jotain aktiviteettia kuten vauvauintia tai muskaria. Jos joudutaan olemaan pari päivää keskenämme neljän seinän sisällä (esim pakkasilla) niin alkaa kitinä.

Meidän tyttö ei nykyisin nukahda kuin rinnalle ja päikkäritkin menevät parhaiten vieressä tai sitten rattaissa, vaikka rattaisiinkin täytyy melkein aina eka sylissä nukuttaa. Nukkuu yleensä n 30-45 min päikkäreitä kolmet päivässä. Tällä viikolla tosin uusien taitojen myötä päikkärit ja nukkuminen ja nukahtaminen on selvästi hankalampaa.

Oma aika on tosi kortilla. Yleensä iltaysin ja kympin välillä tunteroinen omaa aikaa kun nukkuu alkuyön suht hyvin. Pisin yhtäjaksoinen unipätkä on yleensä 3 h. Herää 3-7 krt yössä.

Olisin kiinnostunut tietämään muilta että miten saatte lapsen nukahtamaan muuten kuin rinnalle. Entä aikooko kukaan pitää jo 6-kuiselle unikoulua?
 
Hei!

Täällä kans 6 kk 3 vko -ikäinen tyttövauva, joka on kova touhuumaan, mutta temperamentti sellainen, että ainakin väsyneenä alkaa kitisemään, jos ei saa jotain mitä haluaa. Sylissä möyryää ja haluaa nousta seisomaan, mutta lattialla lähinnä kierii, ei pääse vielä eteenpäin. Kauheasti juttelee ja haluaa olla seurassa, joskus kun on just herännyt, leikkii jonkun aikaa itsekseen.

Tohon Mimosan kysymykseen, aloitin eilen unikoulun, kun pikkasen tuppasi väsyttämään n. tunnin välein heräilyt kolmen viikon ajan ja vaatimus aina tissinukutukseen. Ostin kirjan Unihiekkaa etsimässä ja lueskelin sitä ahkerasti ynnä kaivoin netistä tietoa. Illalla söi puuroa ja rintaa ennen kahdeksaa ja laitoin sen jälkeen nukkumaan, oli tosi väsynyt. Otin käyttöön syli- ynnä tassumenetelmän, jossa itkiessä nostin syliin rauhoittumaan ja silitin selästä ja laskin sänkyyn kun rauhoittui ja nostin taas syliin, kun alkoi itkemään. Laitoin aina myös unilelua kainaloon. Nukahtamiseen meni 35 min, lopussa riitti rauhoittumiseen reisi/peppuhieronta. Viimeisen kerran kun laskin sylistä sänkyyn, meni n. 5 sekunttia kun oli unessa. Tassutukseen ei saa nukahtaa, joten käsi on otettava pois kun alkaa rauhoittua. Nukkui puoli yhdeksästä vartti vaille kahteentoista, jolloin annoin tissiä ja laitoin hereillä sänkyyn ja rauhoittui heti sinne. Puolen tunnin päästä heräsi ja viiden minuutin sylittelyn jälkeen nukahti. Seuraava herätys kolmelta, syötin ja laitoin hereillä sänkyyn, mutta alkoi huutamaan, ja sylittelimme tunnin ja nukahti. Ensi yönä yritän pärjätä yhdellä syötöllä ja päästä kokonaan yösyötöistä piakkoin. Syönyt tänän asti päivällä vain pieniä soseannoksia, joten en uskalla kokonaan olla ilman syöttöä. Paremmat unet näkyivät jo tänään, nukkuu paremmin päivällä ja syö paremmin soseita. Puurot menneet jo hyvin. Saa nähdä miten ensi yö menee... Motivaatio on korkea, että haluan meidän molempien nukkuvan paremmin yöt!
 
Viimeksi muokattu:
En tiedä millainen on normaali puolivuotias :D

Meillä on jo yli 7 kk poika, joka on aika rauhallinen. Viihtyy itsekseen, tutkiskelee paikkoja rauhassa. Varsinkin kun oppi ryömimään, alkoi viihtyä entistä paremmin. Vieraassa seurassa vierastaa kovasti, varsinkin kovaäänisiä pikkulapsia (on esikoinen). Nauttii kuitenkin selvästi uusissa paikoissa käymisestä ja ihmisten tapaamisesta. On vähän sellainen tarkkailija, katselee ennen kuin rynnii uusiin juttuihin. Kaverin saman ikäinen tyttö on taas ihan eri maata :D

Yöt kyllä ajoittain levottomia meilläkin, ja yleensä on muutama imetys : / Kiva kuulla Kseenan unikoulusta, ajattelin kanssa alkaa piakkoin kokeilla tuota omaan sänkyyn nukuttamista. Miten teillä on unikoulu jatkunut, tuottiko toivottua tulosta?
 
Nyt kolme yötä takana :) Tokana yönä nukahti itekseen omaan sänkyyn, sen jälkeen kun olin imettänyt olkkarissa. Laulettiin matkalla makkariin tuutulaulu ja sinne jäi rauhassa. Heräili tunnin päästä ja pari sylittelyä riitti nukahtamiseen. Mutta puoli yhdestä kolmeen itkeskeli ja siis kaksi tuntia silittelin sylittelin... Aamulla kun heräsi puoli viisi annoin tissiä ja sit kuudelta heräsi. Viime yönä nukahti taas hyvin omaan sänkyyn, heräsi parin tunnin päästä ja viiden minuutin sylittelyn jälkeen nukahti. Heräsi puoli kolmelta ja sitten tas syliteltiin ja aika nopeasti rauhoittui. Neljältä heräsi ja sit annoin tissiä ja en antanut nukahtaa tissille, vähän aikaa raivosi, mutta rauhoittui ja nukkui puoli kuuteen. Joten aika hyvin mennyt, mutta mietin sotkeeko tuo aamuyön syöttö tätä systeemiä.
 
Kiitti vinkeistä, Kseena! Hauska kuulla että meillä on ihan samanikäiset vauvat.

Me aloitimme viime viikonloppuna totuttaa tyttöä omaan huoneeseen nukkumaan kun alkoi yöt olla niin katkonaisia. Vaikka hän nukkuikin suurimman osan yöstä ennen omassa sängyssä, ajateltiin että omaan huoneeseen siirtäminen voisi vähentää heräilyjä ja imetysten määrää yöllä.

Tehtiin aluksi niin että nukutin tytön rinnalle niin kuin ennenkin klo kahdeksan aikaan ja nostin siitä sitten omaan sänkyyn. Sen jälkeen mies meni sitten syöttämään pullon kanssa kun tyttö heräsi. Ekana yönä tytär heräsi klo 21 ja itki 45 minuuttia ennen kuin nukahti uudelleen ja heräsi vain kaksi kertaa koko yönä (klo 1 ja klo 5). Tokana iltana tehtiin samoin ja itkua oli vain n vartti ja heräämisiä kolme (klo 1, 3:30 ja 5:30). Tämä on nyt toistunut useana yönä. Toivottavasti tämä myös jatkuu näin. Seuraava haaste olisikin sitten nukuttaa ihan vaan tassuttelulla ilman rintaa...
 

Yhteistyössä