Millaisia oireita almiron pepti on aiheuttanut

Aloitimme Almiron peptin käytön 2kk:n ikäiselle vauvallemme viisi päivää sitten. Parin viime päivän aikana kakat ovat muuttuneet todella vihreiksi ja haisevat ällöttävälle,haju on sellainen rotavirus kakan tyyppinen. ennen almiron peptin aloittamista oireet ilmenivät iholla ja huonona painonnousuna,ulosteiden kanssa ei ollut ongelmaa.

Voiko Almiron pepti aiheuttaa kyseistä vaivaa?
 
Kyllä voi! Kuvauksesi vastaa ihan klassista allergiakakkaa. Nyt on siis kokeiltu Almiron ja se ei siis käy. Soita heti huomenna aamulla sairaalaan/lääkärille ja pyydä resepti toiseen korvikkeeseen. Saatte kokeiluun tod.näk. Neocaten, sillä lapsesi on vielä niin pieni, ettei soijakorviketta edes kokeilla. Peukkuja, että Neocate sopii paremmin. Meidän lapselle Almiron ei käynyt, mutta Neocate kävi!
 
soitin tonne sairaalaan mutta käskivät jatkaa almironilla, että kuulemma siirryttäessä erikoiskorvikkeilla kakka monesti menee tuollaiseksi alkuun..?Ymmärrän kyllä että koostumus muuttuu rintamaitoon nähden mutta vaikutti niin kummalliselta. tänä aamuna lisäksi korvantaukset oli ihan kirkkaanpunaiset ja niistä oli yön aikana valunut tosi ällön hajuista visvaa. tähänkin määrättiin vain hydrocortisonia,lääkäri ei millään usko että almiron voisi aiheuttaa näitä juttuja kun kuulema sopii niin monelle! Ok,myönnetään että noiden korvantausten ihon kanssa on tuota ongelmaa ollut alusta asti ja tytöllä on todettu atooppinen iho mutta eivät ne noin kauheana ole vielä kertaakaan olleet. ja siis kävimme tuon soiton jälkeen näytillä sairaalassa.
 
Meidän allergialääkärin mukaan tyypillinen Almiron-kakka on tummanvihreä, eikä se siitä välttämättä muutu ennen kuin aloittaa kiinteät. Mutta vaivoja ei saisi erityiskorvikkeen aikana olla. Eli jos tuntuu, että esim. se iho menee pahempaan kuntoon ja varsinkin jos alkaa olla lisäksi vatsavaivaa niin korvike vaihtoon vaan. Meidän allergialääkärin kokemuksen mukaan Almiron ei todellakaan sovi kaikille. Sama juttu kaikkien erityiskorvikkeiden suhteen. Meillä Almironin aikana kakka oli tummanvihreää ja vähän metallinhohtoista ja haisi kyllä aika pahalle. Meille lopulta Almiron ei täysin sopinut, vaan aiheutti iho-oireita, pulauttelua ja jonkin verran myös vatsanväänteitä.
Mutta kannattaa olla tiukkana asiassa, jos vähänkin on itsellä sellainen olo, että korvike ei sovi. Välillä lääkäreille joutuu aika painokkaasti omaa näkemystään tarjoamaan, mutta onneksi se yleensä tuottaa tulosta. Tsemppiä sinne!
 
Meillä oli ensin pojalla käytössä nutri-soija, siitä tuli kuukauden käytön jälkeen pahat reaktiot ja oli siis allergisoitunut soijalle. Määräsivät sitten almiron peptiä ja siihen reagoi vuorokaudessa; iho lävähti aivan järkyttävään kuntoon. Lääkäri sanoi heti, että oli melkein arvannut pojan reagoivan siihen... Sitten saatiin resepti neocatelle ja se on käynyt. Korvike maidoille TODELLAKIN voi olla allerginen. Meillä lääkäri piti sitä täysin mahdollisena ja oli siis arvannut, ettei meillä almiron sovi. Piti kuitenkin kokeilla ennen neocatea. Ole vaan tiukka asiassa, jos itse epäilet reaktiota. Vanhemmat tietävät parhaiten, mihin lapsi reagoi, hehän sen lapsen kanssa jatkuvasti ovat! Onneksi meidän lääkäri on alusta asti kuunnellut tarkkaan minun kantaani asioista ja kiitos siitä hänelle.
 
Kiitos vastauksista.Lueskeltuani ihmisten kirjoituksia täällä palstalla,huomasin tosiaan että yllättävän monella korvikkeita on jouduttu vaihtamaan.Täytyy seurailla tilannetta, muutoin kyllä tyttö vaikuttaa ihan tyytyväiseltä,ei tunnu olevan mahakipuja esim. Meillä muutenkin tuo testaus tehdään vähän erikoisella tavalla ns sokkotestillä,joka aloitetaan torstaina. tahtoo sanoa että viikko sitä ennen ollaan pelkällä almiron peptillä (jouduin lopettamaan imettämisenkin)Torstaina saan sitten sairaalasta kahdet eri maitojauheet kotiin.Pääasiassa jatketaan almiron peptillä mutta viikon ajan annan toista sairaalan antamaa korviketta desin annoksen päivässä ja toisen viikon sitten sitä toista. Toinen noista korvikkeista on tavallista nun:ia ja toinen sitten almiron peptiä. Teen merkintöjä onko viikkojen välillä mitään eroja.en siis tiedä itse kumpaa korviketta noissa desin mitoissa kulloinkin annan.
Tytöllä ollut siis aika erikoisia oireita takana joista osa viiittaa hyvinkin allergiaan,osa ei,siksi päädyttiin tällaiseen ratkasuun jota kuulemma ei kovin usein käytetä. Imetyksen lopettaminen tässä harmittaa..ei riittänyt maidottoman dieetin pitäminen.
 
Aika erikoiselta kuulostaa tuo teidän sokkotesti. Olen kyllä kuullut siitä, mutta silti...Minulle tulisi jotenkin sellainen olo, etteikö äidin havaintoihin luoteta ja niitä oteta tosissaan. Toivottavasti saat sokkotestauksen onnistumaan ilman suurempia ongelmia. Voi olla kuitenkin aika hankala homma, jos Almironkaan ei välttämättä ole sopiva (ja nan ei myöskään). Saattaa tulla tulos, että ei ole allergiaa, koska tilanne on yhtä huono/hyvä molemmilla. Tai sitten olen vain ikuinen pessimisti ja ajattelen aina vaikeinta tilannetta :whistle:
 

Yhteistyössä