Millaiset rajat pleikkarinpeluulle?

  • Viestiketjun aloittaja Neljän äiti
  • Ensimmäinen viesti
Neljän äiti
Nyt ovat neuvot ja kokemukset tarpeen. 9v pojan kanssa on jatkuvaa riitaa pleikkarilla ja tietokoneella pelaamisesta. Hän pelaa ikäisilleen sopivia pelejä, mutta haluaisi pelata lähes aina. On kokeiltu pelipäiviä 2h/pvä kahdesti viikossa, mutta aika venyy kun hän ei malta lopettaa käskyistä huolimatta ennenkuin käyn sammuttamassa koneen. Lyhyemmät ajat eivät samasta syystä onnistuneet. Nyt kokeilussa että lauantaisin saa pelata ruokailuja lukuunottamatta klo10-19 mutta sekään ei tunnu riittävän ja riitaa tulee jos pitäisi lähteä kauppaan/kylään tms. pelipäivänä. Pitäisikö pojan antaa pelata enemmän vai laittaa koko pelikoneet vintille? Koulunsa poika hoitaa hienosti, nukkuu ja syö tarpeeksi ja ulkoileekin. Toinen poika 7v seuraa perässä, mutta ei ole peleistä noin kiinnostunut. Pelaamisen jälkeen lapset ovat levottomampia ja riitelevät enemmän. :\|
 
alabama
Sen kun vaan teet selvät rajat,ei lapsesi sinulle niitä rajoja anna.Sanot vaan että nyt on sitten sillaila että 2/pvä ja 2 kertaa viikossa.Ei pitäisi olla takaisinsanomista jos sanot sen jämäkästi.
 
moiks
tietsikkapelien SUOSITUS on, että jos pelit vauhdikkaita, niin ½ TUNTIA JA ainakin 15 min. tauko!!


Meillä saavat palata kukin 45 min max...
Ja siitä ei tingitä lisäaikaa!!

Läksyt tehtävä ensin!!
 
Meillä 8v poika saa pelata pleikkaa arkena tunninverran suunnilleen,koulunjälkeen tai ennen lastenohjelmia. Jos ei sammuta konetta kun käsken niin sitten laitan sen kiinni ja seuraavaksi päiväksi tulee pelikielto. viikonloppuna on saanut pelata vähän kauemmin.. tietokoneella ei pelaa ollenkaan.
 
Meidän poika ei ole kiinnostunut koko pleikkarista... tietsikalla käy satunnaisesti, viihtyy 0,5 tuntia kerrallaan. Mielummin liikkuu ulkona, hiihtää, luistelee, pelaa lautapelejä, piirtää... Eikös kuulostakin hyvältä??? Sanottakoon, että ikää on vasta 7v, eikä osaa lukea, joten varmaan nuo pelijutut rupee kohta kiinnostamaan; sitten mietin rajat, jos on tarpeen.

Enemmän minua huolestuttaa tuttavani 43 v. rouva, joka pelaa monta tuntia "Sims"-juttuja..... :p
 
Meillä 12v käyttää tietokonetta/pleikkaria max 1½ tuntia päivässä, ei itsekkään enempää halua olla koska kaverit on tärkeät ja ulkona touhuavat tosi paljon.

Mutta tuolla 11 vuotiaalle ei meinaa tuo 1½ tuntia päivässä riittää vaan pitäisi saada olla monta tuntia "kun kaikki muutkin saa". Yleensä juttelee mesessä kavereitten kanssa tai pelaa netissä tai pelaa netissä. Pleikkaria hän ei pelaa niin paljoa. Tykkää kuitenkin rymytä kavereitten kanssa pitkin maita ja mantuja, ja välillä soitankin että missä sitä nyt ollaan kun seilaavat kaverilta toiselle. :D
 
Mun 12- ja 13-vuotiaat pojat saavat pelata tietsikkaa/pleikkaria kolmena iltana viikossa, max 1,5 tuntia kerrallaan/poika. Saavat itse päättää minä iltoina pelaavat, ensin on kuitenkin tehtävä läksyt. Myös kotiviikonloppuina saavat pelata toisena päivänä tuon 1,5 tuntia (joka toinen viikonloppu ovat isällään).

Tosi hyvin peliajat toteutuvat, pojat laittavat aina kännykkäänsä muistutuksen peliajan päättymiseen ja aika hyvin tulevat sanomaan jos toinen sattuu pelaamaan yli ajan :D

Se olet sinä joka päätät lapsesi pelaamisesta. Yksi keino peliajan rajoittamiseen on se että annat rangaistuksen peliajan ylittymisestä, esim. irroitat virtajohdon ja anna tietynmittaisen pelikiellon (esim. viikon).
 
tea
Meillä on kolme poikaa 11v., 9v. ja 6v. ja kaikilla samat säännöt. Kaikilla on kaksi pelipäivää (11v. su+ke, 9v. la+ti ja 6v. ma+pe) ja saavat pelata tunnin kerrallaan. Arkena pitää olla läksyt tehtynä ennenkuin saa mennä pelikoneelle. Saavat valita pelaavatko pleikkarilla vai tietokoneella. Isommat laittavat kännykkään peliajan ja kun tunti on kulunut, känny muistuttaa peliajan päättymisestä. Tarvittaessa saavat käydä tietokoneella laittamassa musiikkia MP3-soittimelle tai piirtää piirrosohjelmalla, kirjoittaa omia tärkeitä juttujaan tekstinkäsittelyohjelmalla. Ehtona on että tietokoneen ylimääräinen käyttö on ns. hyötykäyttöä ei pelaamista. Hyvin on toiminut =)
 

Yhteistyössä