Millainen uimapuku vauvauintiin?

Alkuperäinen kirjoittaja Hansku73:
Kannattaa ihan kysyä vauvauintiohjaajalta ennenkuin uinnit alkaa että mitä pitää vauvalla olla päällä. Meidän vauvauinnissa ei saanut olla uimavaippoja vaan tiukka lahkeellinen uimapuku.
miksi?

ja minkä ikäisenä niihin vauvauinteihin voi mennä?
muokkaan:siis tarkoitan tietty lapsen ikää.... :)
 
Vauvauinti on vauvojen ja vanhempien yhteinen, koulutetun ohjaajan valvoma monipuolinen lapsen ehdoilla tapahtuva leikkihetki puhtaassa ja lämmitetyssä vedessä. Vauvauinnin tavoitteena on tehdä lapsesta veden ystävä. Ihanteellisin vauvauinnin aloittamisikä on 3-5 kuukautta. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän. Lapsen tulee painaa vähintään 5 kg, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään 32 asteisessa vedessä. :)

http://www.suh.fi/toiminta/vauva-ja_perheuinti/
 
Tiukutuulikki: Uintivaippojen käytössä on uimahallikohtaisia eroja. Pissoja ei nuo uintivaipat ilmeisesti sisällään pidä ja pienet pisut ei haittaa, ne puhdistuu veden normaalissa jokapäiväisessä puhdistuksessa. Jos kakkavahinko sattuu niin koko vesi joudutaan puhdistamaan oli uintivaipat tai ei. Kakkavahinkoja tosin sattuu todella harvoin. Toisaalta joudutaanhan se puhdistamaan jos vahinko sattuu ja on tiukka lahkeellinen uimapuku... No joka tapauksessa, en nyt muista kiellettiinkö meiltä suoranaisesti uintivaippojen pito mutta niitä ei kuitenkaan meidän uimahallissa tarvitse. Eikä kenelläkään kyllä vauvauinnissa niitä ollut. Mutta kannattaa tosiaan tarkistaa ennen uinnin aloittamista uimahallin käytäntö.
 

Yhteistyössä