Millä viikolla ja miten synnytys käynnistyi?

  • Viestiketjun aloittaja galluppia
  • Ensimmäinen viesti
Ensimmäinen 40+5 supistuksilla toinen 38+5 supistuksilla.
Ensimmäisesti supisteli viimeiset pari kk enennmän ja vähemmän kipeästi, toisesta supisteli alle viikolta 10. Lisäksi toisesta irtosi limatulppa ja sitä ihmettelin..
 
"vieras"
40+5 yllättäen vesien menolla, (ennakkomerkkejä jälkikäteen mietittynä: vähän vatsan pinta arka ja vatsa sekaisin koko pvän)
41+6 säännöllisillä supistuksilla, ei ennakkomerkkejä
40+2 vesien menolla yöllä sänkyyn, ei ennakkomerkkejä
 
"vieras"
Esikoisen osalta tilanne käynnistyi rv38+5, kun vedet menivät illalla kotona. Ajoimme samana yönä vielä sairaalaan, vaikkei mitään muita merkkejä synnytyksestä näkynyt eikä tuntunut. Synnytystä jouduttiin sitten lääkkeellisesti käynnistämään seuraavana päivänä. Synnytys oli nopea ja poika syntyi rv38+6.

Kuopuksen synnytys käynnistyi myös vesien menolla puolenyön aikoihin, mutta jo rv36+5. Tällä kerralla meidät määrättiin sairaalaan saman tien, vaikkei mitään muita merkkejä synnytyksen alkamisesta ollutkaan, koska viikkoja oli niin vähän. Hyvä, että lähdimme, sillä poika syntyi vain tunnin kuluttua siitä kun supistukset alkoivat. Tällä kertaa ei tarvittu käynnistysapua, mutta enpä ehtinyt mitään kivunlievitystäkään saamaan.

Molemmat synnytykset alkoivat ilman minkäänlaisia ennakkovaroituksia ts. en olisi voinut kuvitellakaan lasteni syntyvän juuri noina päivinä.
 
"vieras"
Eka 41+2 alkoi harvakseltaan tihenevillä supistuksilla ja lapsi syntyi reilu vuorokausi ihan ekoista säännöllisistä suppareista. Ei sen kummempia ennakkovaroituksia.
Toka 39+9 päivällä epäilin lapsiveden tihkuvan ja lisäksi oli vähän rusehtavaa valkovuotoa (ehkä limatulppaa). Seuraavana yönä sitten hulahti kunnolla ja lapsi syntyi 2h kuluttua.
 
Elov.
Ensimmäinen alkoi vähäisellä vedenmenolla kesken yöunien 38+5 tehostettiin sitten supistuksia jollain tabulla sairaalassa.. toinen aloitti syntymänsä ihan vaan supistuksilla pikkuhiljaa päivän aikana 39+2 ja kolmannen kanssa heräsin aamulla 40+0 jotenki tukalaan selkäoloon ja vessahätään josta sit puolentunnin päästä tajusin et aika härskejä supistuksiahan siinä jo tuli ja 2h heräämisestä lapsi syntyi..
 
Kipeillä supistuksilla rv 41+1. Mitään ennakkomerkkejä ei ollut - enemmän tai vähemmän kivuttomia harjoitussuppareita oli ollut päivittäin jo raskauden puolivälin tienoilta, mutta nämä erotti oikeiksi synnytyssupistuksiksi ihan saman tien.
 
40+0 vedet menivät yöllä. Onneksi olin tuntia aikaisemmin herännyt vessassa käynnin takia ja olin vielä hereillä, joten kerkesin hypätä pois sängystä ennen kuin alkoi valumaan. Ainoat ennakkotuntemus oli vessa käynnin jälkeen alkanut jatkuva menkkakivun tapainen tuntemus alaselässä ja -vatsassa, ei ollut mitenkään supistuksen tapaista, joten en kyllä uskonut, että lapsi oli tulossa. Vasta vessassa housuja tarkistaessa kunnolla tajusin, että lapsivedet olivat menneet. Tuntuvat supistukset alkoivat vasta 2,5 tunnin ja varsinaisesti synnytys alkoi 13,5h päästä. Lapsi syntyi puoltoista vuorokautta myöhemmin vesien menosta.
 
Viimeksi muokattu:
Feea
39+4 tuli limatulppa ja supisteli kovasti ja supistukset kiihty iltaa kohden. Sairaalaan mentiin yöllä 4 aikoihin ja tyttö synty seuraavana päivänä. Vedet tuli sairaalassa vasta kalvojen puhkaisun jälkeen.
 

Yhteistyössä