Millä olette korvanneet maidon maitoallergiselle lapselle?

  • Viestiketjun aloittaja "vierailee"
  • Ensimmäinen viesti
"hmh"
No juoma ei ole se hankalin asia, jos aidosta maitoproteiiniallergiasta on kyse. Ongelma on kaikki missä on maitoproteiinia, eli siis melkein kaikki... Juodahan nyt lapsi voi esimerkiksi vettä, tai laihaa mehua. Osa lapsista tottuu kyllä niihin soijamaitoihinkin, mutta eipä se maidon litkiminen juotavassa muodossa mitenkään välttämätöntä ihmiselle ole.

Jos taas on laktoosivaiva, eli maitosokerin imeytyminen takkuaa sen verran että tulee pierutauti, silloin tietysti laktoositonta maitoa...
 
meillä aloitettiin juuri riisi"maito" kohta 2v:lle.. Hyvin uppoaa, kunhan puhutaan maidosta ja nykyään jo itse näyttää omaa " maitopurkkiaan " ja sanoo nimensa..
Samaten noita riisi tuotteita on myös ruuanlaittoon, margariinia saa maidottomana, samaten jugurtteja jos soija ja kaura käy
 
Olen juottanut soija-, kaura-, ja riisijuomia huonolla menestyksellä.
Jugurtin korvikkeena tuo on pitänyt eniten kaurapohjaisista valmisteista, samoin ruokakermana käytän kauraa.

Noin muuten, miten milloinkin ja usein en mitenkään. Satunnaisesti annan kalkkia purkista.
 
Oma poika ei tykkää korvikemaidosta ja on myös soijalle allerginen. Kaura valmisteet menee jogurttina ja ruuanlaitossa, sekä murojen seassa. Calsiumin ja D-vitamiinin korvaan lisäravinnevalmisteella. Ruokajuomana vesi, välipalalla saa joskus mehua.
 
"Vieras"
Meillä poitsu huolii vain kauramaidon maitona, oatlyn sininen ollut kuulemma parasta, pannarit, makaronilaatikko ym. Tehdään halvempaan rainbow versioon... Kaurakermaa ja soijajugurttia ja vanukasta sekä yosia käytössä muuten. Rainbown tumma suklaalevy toimii herkkuna.
 
"susu"
me tehtiin aikoinaan kaikki ruuat kauramaitoon.Juomana pojalla vesi.Aamupuron sekaan sekoitin pilkotun calcichew tabletin.Noin 3v poika alkoi sietämään hyla tuotteita.Nyt 9v poika pystyy käyttämään tavallisia maitotuotteita :)
 
"hmmm"
Oatly sininen kauramaito tai rainbow soijajuoma menee ruokajuomana, ruokakermana käytän nordicin ruoka 15% tai kookosmaitoa, jugurttina yosaa tai alpro soijaa, levitteenä halvin käsiin osuva sininen margariini.

Maidon korvaaminen on todella helppoa. :)
 
"miia"
Meillä oranssissa purkissa myytävä kauramaito maistuu maitoallergisille lapsille parhaiten. Oli ennen merkiltään Keiju, nykyään Nordic Milkfreedom. Kauramaitojen mauissa on merkkien välillä eroja, esim. vihreässä purkissa myytävä, merkkiä en muista, maistuu omaan suuhun käsisaippualta.
Kannattaa siis maistattaa useampaa merkkiä.
 

Yhteistyössä