Alkuperäinen kirjoittaja 08.05.2007 klo 16:53 Elviira harmaana kirjoitti:Eräs ystäväni aloitti joskus omalle lapselleen Hyla-maidolla koska itse oli laktoosivammanen. Lapsen maha ei koskaan kestänyt laktoosia ja hänestä tuli myös äitinsä jalanjäljissä laktoosi-intomikälieranssi
Neuvolasta sanottiin silloin, että koska lapsi ei ollut saanut laktoosia niin se ei sitä sitten enää kestänyt.
Onhan esim. Tuttelin kakkoseen lisätty jo laktoosia![]()
En kyllä kans oo tuon neuvolan kanssa samaa mieltä, Milka kirjoittikin jo faktat. Itse olen saanut pienenä 4 kk äidin maitoa ja sen jälkeen lehmänmaidolla ollut. Laktoosi-intoleranssi todettiin kuitenkin jo reilusti alle kouluikäisenä. Sitten olin ilman maitoa kunnes "keksittiin" hyla-maito jota sain juoda. Meidän suvussa on paljon "laktoosivammaa", äidin puolella lähes kaikilla! Ei siis aiheudu siitä että lasta ei olisi altistettu laktoosille vaan on perinnöllinen sairaus jossa ohutsuolesta puuttuu laktaasiemtsyymi joka pilkkoisi laktoosin.Alkuperäinen kirjoittaja 08.05.2007 klo 17:05 milka kirjoitti:\Alkuperäinen kirjoittaja 08.05.2007 klo 16:53 Elviira harmaana kirjoitti:Eräs ystäväni aloitti joskus omalle lapselleen Hyla-maidolla koska itse oli laktoosivammanen. Lapsen maha ei koskaan kestänyt laktoosia ja hänestä tuli myös äitinsä jalanjäljissä laktoosi-intomikälieranssi
Neuvolasta sanottiin silloin, että koska lapsi ei ollut saanut laktoosia niin se ei sitä sitten enää kestänyt.
Onhan esim. Tuttelin kakkoseen lisätty jo laktoosia![]()
Korvikkeessa on vakiomäärä laktoosia (n. 4g/dl), mutta maitoproteiineja on pilkottu vauvan masulle sopivaan muotoon.
Myös äidinmaidossa on laktoosia (7g/dl) eli maitosokeria.
Laktoosi-intoleranssi on äärimmäisen harvinainen pienillä lapsilla, mutta yllättävän yleinen nuorilla ja aikuisilla.