Millä ihmeellä pääsee eroon ötököistä joita on jauhopussit pullollaan???

Tulin tuossa huomanneeksi pari päivää sitten että keittiön kaapin avatuissa elintarvikkeissa on elämää:kieh: Sellasia ihan pieniä mustia ötököitä jauhoissa,puuroissa,riiseissä yms.avatuissa pakkauksissa. Millä hitolla niistä pääsee eroon???
 
"Muurarin Vaimo"
KAIKKI kuiva-aineet jotka ovat paperi tai pahvipakkauksissa roskiin. Itseasiassa kaikki siinä kaapissa olevat aineet roskiin, ovat leviävää sorttia. Joka ikisen kaapin pesu astetta tujummalla aineella. Ja kun ostat uusia aineksia osta myös tiiviit muovirasiat joihin aineet laitat, niin ei ötökät pääse niihin käsiksi. Kyse lienee riisihäröistä.
 
:x Hävittämällä kaikki saastuneet elintarvikkeet ja laittamalla uudet suljetuihin tiiviisin puhtaisiin astioihin/purkkeihin...?
Näin olen tehnytkin mutta mietin että mistä ne sitten alunperin on tulleet siihen ekaan pakettiin,onko niillä pesä jossain meidän kaappien välissä??:x Että häviikö ne kokonaan jos hävitän nuo kaikki paketit ja laitan uudet tilalle?
 
[QUOTE="Muurarin Vaimo";24598660]KAIKKI kuiva-aineet jotka ovat paperi tai pahvipakkauksissa roskiin. Itseasiassa kaikki siinä kaapissa olevat aineet roskiin, ovat leviävää sorttia. Joka ikisen kaapin pesu astetta tujummalla aineella. Ja kun ostat uusia aineksia osta myös tiiviit muovirasiat joihin aineet laitat, niin ei ötökät pääse niihin käsiksi. Kyse lienee riisihäröistä.[/QUOTE]

Ok,kiitos vinkistä!!! Tää lähtee nyt tuholaistorjuntaan:kieh:
 
"Muurarin Vaimo"
http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/tuholaisten_torjunta/ruoka/

Niitä munia on voinut olla jo valmiiksi siellä pussissa. Ja ei riitä että heittää roskiin on myös pestävä kaapit ja käytettävä tarvittaessa jotain torjunta-ainettakin. Kuulostaisi sille että sulla ois nyt tarve ostaa jotain torjunta-ainetta. Ja ne tiiviit rasiat!!!
 
[QUOTE="Muurarin Vaimo";24598676]http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/tuholaisten_torjunta/ruoka/

Niitä munia on voinut olla jo valmiiksi siellä pussissa. Ja ei riitä että heittää roskiin on myös pestävä kaapit ja käytettävä tarvittaessa jotain torjunta-ainettakin. Kuulostaisi sille että sulla ois nyt tarve ostaa jotain torjunta-ainetta. Ja ne tiiviit rasiat!!![/QUOTE]

:x Millaista ainetta? Raidia vai?
 
"Arwen"
Oivoivoi... Riisihäröjä taitaa tosiaan olla ja ne on todella kamalia otuksia :(
kaikki avoimet pussit roskiin, pastat, keksit, jauhot yms.
Ei riitä että ovat esim minigrip-pussissa vaan muovisiin ILMATIIVIISIIN purkkeihin.
Jos mahdollista niin kaikki kuivakaapit jätetään kokonaan tyhjiksi. Siellä on niitä munia varmaan aikalailla ja kuoriutuessaan kuolevat nälkään. Meillä myrkytettiin kolme kertaa ammattilaisen toimesta ja lopulta todettiin että niitä tulee muista asunnoista putkia pitkin.

Muutettiin sitten pois.
 
"vieras"
Niitä voi tosiaan tulla kaupasta kotiin, tai siis tarkemmin sanottuna myllystä.

Kannattaa myös imurilla vedellä ne kaappien "saumakohdat", niin saa ne jotka eivät ole ihan näkyvillä. Ja tosiaan mitään pusseja ei nyt pidä säästellä, vaikka näyttäis ettei siellä oo ötököitä. Ovat päässeet suljettuihinkin pusseihin jostain saumoista.
 
"Viiva"
Joskus nuoruudessa kotona asuessani oli noita ötököitä, niin heitimme kaiken roskiin ko. kaapista ja vielä naapurikaapeistakin ja sitten pesimme kaapit ihan puhdistusaineella! Siis apteekista saatavalla haavanpuhdistusaineella...sen jälkeen ei ole ollut...
 

Yhteistyössä