Millä kasvissyöjät pitää nälän pois?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "a p"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
A

"a p"

Vieras
Kun itselläni ja miehellä on heti taas nälkä kun olen syönyt pelkkää kasvisruokaa. Mitä pitäisi laittaa ruokiin että ei tarvitse olla nälässä? Me syödään 5 kertaa päivässä joista 2 lämmintä ruokaa.
 
Kaikki perus hevi-osaston tuotteet eli peruna, porkkana, kaalit, sipuli, tomaatti, kurkku, sienet, paprika, hedelmät. Ja sitten pasta, riisi, leipä. Pakastekasviksiakin käytetään paljon.

Emme ole kasvissyöjiä mutta pitäisi vähentää lihankäyttöä. Muna ja maito ovat siis sallittuja.
 
[QUOTE="a p";28217688]Kaikki perus hevi-osaston tuotteet eli peruna, porkkana, kaalit, sipuli, tomaatti, kurkku, sienet, paprika, hedelmät. Ja sitten pasta, riisi, leipä. Pakastekasviksiakin käytetään paljon.

Emme ole kasvissyöjiä mutta pitäisi vähentää lihankäyttöä. Muna ja maito ovat siis sallittuja.[/QUOTE]

Missä proteiinit? Linssit, pavut, tofu?
 
[QUOTE="a p";28217688]Kaikki perus hevi-osaston tuotteet eli peruna, porkkana, kaalit, sipuli, tomaatti, kurkku, sienet, paprika, hedelmät. Ja sitten pasta, riisi, leipä. Pakastekasviksiakin käytetään paljon.

Emme ole kasvissyöjiä mutta pitäisi vähentää lihankäyttöä. Muna ja maito ovat siis sallittuja.[/QUOTE]

Ja kasviksista siis teen usein kastikkeita laittamalla niihin kermaa. Miten niihin voi lisätä rasvaa, paistamisessa käytän kyllä voita mutta ei se pidä nälkää. Tai sitten syödään kylmänä sellaisenaan.
 
[QUOTE="vieras";28217696]Nimenomaan, proteiinia ja rasvaa riittävästi. Millään vihannessosekeitoilla ei lähde nälkä. Täysjyväviljaa, runsaasti kasviksia, papuja, linssejä, tofua, pähkinöitä, siemeniä, öljyä.[/QUOTE]

Just näitä. Kasvissyöntihän EI ole sitä, että jätetään ruuasta se liha pois ja korvataan se esim. porkkanalla (kuten koulun kasvisruuassa, yök). Proteiinia pitää saada, ja sitä saa juurikin palkokasveista, pähkinöistä ja siemenistä.
 
[QUOTE="a p";28217688]Kaikki perus hevi-osaston tuotteet eli peruna, porkkana, kaalit, sipuli, tomaatti, kurkku, sienet, paprika, hedelmät. Ja sitten pasta, riisi, leipä. Pakastekasviksiakin käytetään paljon.

Emme ole kasvissyöjiä mutta pitäisi vähentää lihankäyttöä. Muna ja maito ovat siis sallittuja.[/QUOTE]
Heti ensimmäiseksi marssit kauppaan ja ostat paketin punaisia ja vihreitä linssejä. Keitä vähintään desi per naama (per päivä) suolatussa vedessä ohjeen mukaan ja laita sellaisenaan keittoon, kastikkeeseen ym. Sitten opettelet myöhemmin keittämään muitakin papuja ja teet esim. hummusta. Älä sorru tölkkipapuihin (kartongeissa voi joskus ostaa). Ovat Bisfenoli A:n vuoksi epäterveellisiä.
 
[QUOTE="vieras";28217696]Nimenomaan, proteiinia ja rasvaa riittävästi. Millään vihannessosekeitoilla ei lähde nälkä. Täysjyväviljaa, runsaasti kasviksia, papuja, linssejä, tofua, pähkinöitä, siemeniä, öljyä.[/QUOTE]

Täysjyvävilja on käytössä mutta ei sitäkään joka päivä sentään halua syödä.

Onko pavut aina purkissa vai onko niitä tuoreenakin? Siis perus kasvissyöjät ostavat papunsa?

Entä miten linssejä voi käyttää, ne ovat semmoisenaan minusta pahoja. Kastikkeisiin vai mihin? Salaatteja me ei jakseta tehdä juuri koskaan.

Mitä on tofu, mistä sitä saa ja miten sitä käytetään?

Voiko pähkinöitä ja siemeniä käyttää ruoanlaitossa? Miten?

Sori kun olen näin tyhmä näissä asioissa :(
 
[QUOTE="a p";28217709]Ja kasviksista siis teen usein kastikkeita laittamalla niihin kermaa. Miten niihin voi lisätä rasvaa, paistamisessa käytän kyllä voita mutta ei se pidä nälkää. Tai sitten syödään kylmänä sellaisenaan.[/QUOTE]
Opettele käyttämään muita rasvoja. Kasvissyönnin ideaan ei oikein kuulu kermat ja muut muuta kuin herkuttelussa laktovegetaristeilla. Käytä kasviöljyjä, pähkinöitä, siemeniä ja avokadoa riittävästi, mutta silti kohtuudella.
 
Just näitä. Kasvissyöntihän EI ole sitä, että jätetään ruuasta se liha pois ja korvataan se esim. porkkanalla (kuten koulun kasvisruuassa, yök). Proteiinia pitää saada, ja sitä saa juurikin palkokasveista, pähkinöistä ja siemenistä.
NIinpä. Monella on se käsitys että kasvissyönti on sama kuin ruoka josta on vain liha poistettu. Liha pitää korvata jollain.
 
[QUOTE="a p";28217730]Täysjyvävilja on käytössä mutta ei sitäkään joka päivä sentään halua syödä.

Onko pavut aina purkissa vai onko niitä tuoreenakin? Siis perus kasvissyöjät ostavat papunsa?

Entä miten linssejä voi käyttää, ne ovat semmoisenaan minusta pahoja. Kastikkeisiin vai mihin? Salaatteja me ei jakseta tehdä juuri koskaan.

Mitä on tofu, mistä sitä saa ja miten sitä käytetään?

Voiko pähkinöitä ja siemeniä käyttää ruoanlaitossa? Miten?

Sori kun olen näin tyhmä näissä asioissa :([/QUOTE]
Täysjyväviljaan kannattaa vaan totutella sekä leivässä että muissa tuotteissa kuten pastassa. Totuus on, että jos on paino-ongelmia, niin valkoiseen viljaan ei ole syytä koskea. Paketillisen paahtoleipää voi melkein syödä kerralla, mutta ruisleipää ei.. Pavut ovat aina kuivattuja. Leikkopavut ovat eri asia, mutta ne ovat enemmänkin vihanneksia. Keitoista kannattaa aloittaa linsseihin totuttelussa. Suomalaista tofua voi ostaa kaupasta. Esim. hampputofu on tosi hyvää kun maustaa soijakastikkeella ja paistaa pannulla, mutta silti suosisin enemmin papuja. Maistelkaa erilaisia, niin voi löytyä suosikki.
 
Täysjyvävilja on käytössä mutta ei sitäkään joka päivä sentään halua syödä.

Etkö sie joka päivä syö leipää? Siitähän sitä kätevästi saisi. Lisäksi ohraa, täysjyväpastaa lisäkkeeksi.

Onko pavut aina purkissa vai onko niitä tuoreenakin? Siis perus kasvissyöjät ostavat papunsa?

Minä ostan pavut kuivattuna. Liottelen ne ja keitän, pakastan annoksina. Otan sitten ruokaan sopivia papuja pakasteesta tarvittaessa. Purkissa en oikeastaan osta, kun siinä on bisfenoli-A:ta, kartonkitönikässä ostan joskus.

Entä miten linssejä voi käyttää, ne ovat semmoisenaan minusta pahoja. Kastikkeisiin vai mihin? Salaatteja me ei jakseta tehdä juuri koskaan.

Sosekeittoihin, esim. linssi-porkkanasosekeittoa (punaisista linsseistä). Tai vihreitä linssejä risottoon. Tosin vihreät linssit eivät meillä ole kenenkään suosiossa...

Mitä on tofu, mistä sitä saa ja miten sitä käytetään?

Tofua taitaa olla juustohyllyssä. Katso valmistajan sivuilta vinkkejä.

Voiko pähkinöitä ja siemeniä käyttää ruoanlaitossa? Miten?

Pähkinät minä syön mieluiten semmoisenaan, välipalaksi. Siemeniä laitan wokkiin, sosekeiton päälle, salaattiin, leipään jne.
 
[QUOTE="vieras";28217731]Opettele käyttämään muita rasvoja. Kasvissyönnin ideaan ei oikein kuulu kermat ja muut muuta kuin herkuttelussa laktovegetaristeilla. Käytä kasviöljyjä, pähkinöitä, siemeniä ja avokadoa riittävästi, mutta silti kohtuudella.[/QUOTE]

Voista tulee hyvä maku mikä on tärkeää meille. Ehkä jos ensin oppisi tekemään hyviä kasvisruokia, voisi harkita öljyyn siirtymistä.

Avokadon käyttöä en myöskään osaa, miten sitä voi käyttää muuten kuin leivän päällä?
 
[QUOTE="vieras";28217754]Täysjyväviljaan kannattaa vaan totutella sekä leivässä että muissa tuotteissa kuten pastassa. Totuus on, että jos on paino-ongelmia, niin valkoiseen viljaan ei ole syytä koskea. Paketillisen paahtoleipää voi melkein syödä kerralla, mutta ruisleipää ei.. Pavut ovat aina kuivattuja. Leikkopavut ovat eri asia, mutta ne ovat enemmänkin vihanneksia. Keitoista kannattaa aloittaa linsseihin totuttelussa. Suomalaista tofua voi ostaa kaupasta. Esim. hampputofu on tosi hyvää kun maustaa soijakastikkeella ja paistaa pannulla, mutta silti suosisin enemmin papuja. Maistelkaa erilaisia, niin voi löytyä suosikki.[/QUOTE]

Tarkoitin siis yleensäkin että pastaa ei jaksa joka päivä. Silloin kun syödään pastaa, se on aina täysjyvää, samoin kuin leipä. Mistä osastolta saa kuivattuja papuja ja pitääkö niitä jotenkin liottaa ennen käyttöä? Entä missä osastolla on tofua?
 
[QUOTE="vieras";28217759]Täysjyvävilja on käytössä mutta ei sitäkään joka päivä sentään halua syödä.

Etkö sie joka päivä syö leipää? Siitähän sitä kätevästi saisi. Lisäksi ohraa, täysjyväpastaa lisäkkeeksi.

Onko pavut aina purkissa vai onko niitä tuoreenakin? Siis perus kasvissyöjät ostavat papunsa?

Minä ostan pavut kuivattuna. Liottelen ne ja keitän, pakastan annoksina. Otan sitten ruokaan sopivia papuja pakasteesta tarvittaessa. Purkissa en oikeastaan osta, kun siinä on bisfenoli-A:ta, kartonkitönikässä ostan joskus.

Entä miten linssejä voi käyttää, ne ovat semmoisenaan minusta pahoja. Kastikkeisiin vai mihin? Salaatteja me ei jakseta tehdä juuri koskaan.

Sosekeittoihin, esim. linssi-porkkanasosekeittoa (punaisista linsseistä). Tai vihreitä linssejä risottoon. Tosin vihreät linssit eivät meillä ole kenenkään suosiossa...

Mitä on tofu, mistä sitä saa ja miten sitä käytetään?

Tofua taitaa olla juustohyllyssä. Katso valmistajan sivuilta vinkkejä.

Voiko pähkinöitä ja siemeniä käyttää ruoanlaitossa? Miten?

Pähkinät minä syön mieluiten semmoisenaan, välipalaksi. Siemeniä laitan wokkiin, sosekeiton päälle, salaattiin, leipään jne.[/QUOTE]

Ai ohraa lisäkkeeksi? Miten?

Kuinka kauan papuja pitää liottaa ja mistä osastolta niitä saa?

Meillä ei ole aamu- ilta- ja välipalat ollenkaan ongelmia, täysjyväleipä pitää nälän ihan hyvin. Lämpimät ruoat eivät vain ilman lihaa pidä nälkää. Unohdin muuten sanoa että munaa voimme myös käyttää. Mutta kuinka sitäkään käytetään muuten kuin keitettynä tai munakkaana?
 
[QUOTE="a p";28217784]Tarkoitin siis yleensäkin että pastaa ei jaksa joka päivä. Silloin kun syödään pastaa, se on aina täysjyvää, samoin kuin leipä. Mistä osastolta saa kuivattuja papuja ja pitääkö niitä jotenkin liottaa ennen käyttöä? Entä missä osastolla on tofua?[/QUOTE]
Linssejä ei tarvitse liottaa, mutta papuja kyllä. Pakkauksessa on ohjeet, vaikka joskus kyllä joutuu keittämään kauemmin, että pehmenevät. Kannattaa keittää isossa kattilassa ja pakastaa annoksissa. Sieltä sitten nakkaa ruokaan. Papuja on kuivatarvikeosastolla, kaupasta riippuu paikka. Tofu on kylmäkaapissa.
 
[QUOTE="vieras";28217835]Linssejä ei tarvitse liottaa, mutta papuja kyllä. Pakkauksessa on ohjeet, vaikka joskus kyllä joutuu keittämään kauemmin, että pehmenevät. Kannattaa keittää isossa kattilassa ja pakastaa annoksissa. Sieltä sitten nakkaa ruokaan. Papuja on kuivatarvikeosastolla, kaupasta riippuu paikka. Tofu on kylmäkaapissa.[/QUOTE]
Yleensä siellä missä on juustot.
 
[QUOTE="a p";28217811]Ai ohraa lisäkkeeksi? Miten?

Kuinka kauan papuja pitää liottaa ja mistä osastolta niitä saa?
?[/QUOTE]

Ohraa voi käyttää kuin riisiä. Ohratuotteet taitavat olla riisin vieressä kaupassa, käy katselemassa siellä vaihtoehtoja. (tai sitten ne ovat kaurahiutaleiden kanssa samassa, kaupasta riippuen).

Papuja on erilaisia, liotusaika riippuu lajista. Yleensä se on joku 8h, siksi minä keitänkin aina isomman satsin kerralla. Papuja on siellä missä on kuivatut herneet, yleensä. Samassa hyllyssä on aika usein soijatuotteet (mm rouhe) ja siemenet.
 
[QUOTE="vieras";28217862]Ohraa voi käyttää kuin riisiä. Ohratuotteet taitavat olla riisin vieressä kaupassa, käy katselemassa siellä vaihtoehtoja. (tai sitten ne ovat kaurahiutaleiden kanssa samassa, kaupasta riippuen).

Papuja on erilaisia, liotusaika riippuu lajista. Yleensä se on joku 8h, siksi minä keitänkin aina isomman satsin kerralla. Papuja on siellä missä on kuivatut herneet, yleensä. Samassa hyllyssä on aika usein soijatuotteet (mm rouhe) ja siemenet.[/QUOTE]

Pitääkö ostaa kokonaisia ohranjyviä? Meillä on ollut vaan niitä mistä tehdään puuroa.
 
Hienoa että olet kiinnostunut oppimaan kasvissyöntiä. Oletkin jo saanut paljon hyviä vastauksia. Meillä koko perhe (minä, mies ja 3 lasta on kasvissyöjiä - munat ja maito ovat käytössä) Itse olen ollut teinistä asti vege ja lapset syntymästään asti.

Me käytämme paljon (aiemmin mainittujen lisäksi) raejuustoa proteiininlähteenä. Laitamme sitä lähes kaikkien keittojen ja esim nuudelien päälle.

Soijarouhetta voi helposti käyttää kaikkeen mihin käyttäisi jauhelihaa (keitot, kastike, pizza, lasagne). Rouhe kannattaa ensin pyöritellä pannulla runsaassa oliiviöljyssä sipulin, valkosipulin ja mausteiden, ketsupin ym kera. Koko rouheen pitää imeä mausteista öljyä itseensä, että siitä tulee maukasta ja ruokaisaa. Kauaa ei tarvitse paistaa, ettei se kärähdä. Sitten vasta lisätään rouhe keittoon tai lisätään pannulle lientä ( kermaa, tomaattimurskaa, ketsuppia tms. jos tehdään kastike) Jos rouheen liottaa ensin vedessä, se ei maistu juuri miltään, eikä kummemmin täytä vatsaa.

Myös kikherneet ovat terveellinen ja helppo tapa "tuhdintaa" ruokaa. Meillä lapset eivät syö niitä sellaisenaan, mutta ne saa ujutettua ruokaan, kun soseuttaa ne esim sosekeittoon tai kastikkeeseen. Myös hummus on todella hyvää ja tuhtia lisuketta tai leivänpäällistä, kuten joku jo mainitsikin.

Kuivattujen papujen liotus ja keitto on todella yksinkertaista kun siihen vaan ryhtyy. Sitten vaan sopivissa pikku pusseissa pakkaseen ja sieltä ruokaan.

Mungpavun idutkin ovat hyviä, terveellisiä ja helppoja tehdä sekä täyttävää, terveellistä ruokaa esim auringonkukansiemenkastikkeen kera.

Tsemppiä treenailuun.
 
[QUOTE="a p";28217651]Kun itselläni ja miehellä on heti taas nälkä kun olen syönyt pelkkää kasvisruokaa. Mitä pitäisi laittaa ruokiin että ei tarvitse olla nälässä? Me syödään 5 kertaa päivässä joista 2 lämmintä ruokaa.[/QUOTE]

Miksi ei saisi olla nälkä? Sehän on normaali olotila.
 

Yhteistyössä