Miksi vauva ei nuku

  • Viestiketjun aloittaja -----
  • Ensimmäinen viesti
-----
Vauva 10kk nukkuu tosi huonosti. Nukkuu päikkäreitä tunti tai max 2 tuntia. tänäänkin heräsi päikkäreiltä ennen kahta ja yöunille nukahti 21.30. Eikä edelleenkään näyttänyt väsyneeltä, leikki vaan. Noin kuukauden nukkunut makkarissa rattaissa kun oli flunssaa ja korvatulehdusta. Tänään ajattelin kokeilla omaan sänkyyn. Ihan hirvee kiukku eikä rauhoittunut millään. Laitoin rattaisiin ja nukahti heti. No nukkui 40min ja itkeskeli ja istui rattaissa. Sain nukahtamaan uudelleen. Herää n. 2kertaa yössä ottamaan maitoa. Jossain vaiheessa yötä olen ottanut viereen ja viime yö pyöri ihan hirveesti vieressä. Ennen käytin unipussia mutta nyt otin pois kun tuntuu että hermostuu vielä enemmän kun ei pääse mahalleen. Mitä tekisit, annanko vaan nukkua rattaissa, nukahtaa niihin hyvin, mutta tuntuu vaan, että onko paha olla samassa asennossa koko yön. Toisaalta tuntuu, että rattaat ehkä vähän rauhoittavat kun on vähän tilaan, ei pääse pyörimään. Tuntuu, että nukkuu kauhean vähän, mutta väsymyksen merkkejä ei hirveesti osoita. Päikkäreille mennessä on tosi väsynyt, mutta silti saattaa nukkua vaan tunnin ja valvoa ainakin 6 tuntia. Mielipiteitä kaivataan
 
Meillä meni niin, että jos nukkui liian vähän, alkoi öistä/unista tulla levottomia ja nukuttu pätkä lyheni entisestään. Lapsi oli yliväsynyt eikä myöskään vaikuttanut väsyneeltä. Koittaisin totuttaa takaisin omaan sänkyyn. Syitä heräilyyn voi olla monia, lapsen tapa, hampaat, vatsanväänteet, kipeää olo...joskus ei löydy mitään syytä.

Toivottavasti uni paranee pian!
 
"Neiti"
Laita aiemmin nukkumaan! Se pidentää yöunia. Kokeile antaa särkylääkettä, jos hampaat kiusaa. Jääkö pienelle vielä nälkä illalla, kun syö 2 krt yössä? Meillä ei enää ole syöty yöllä 2 kuukauteen, vauva samanikäinen...
 
ap, symppaan sua, meillä silentrefluksi ja vähäuninen lapsi, heräili lähelle vuoden ikää useamman kerran yössä, toki tilanne rauhoittui jo ennen sitä kun saatiin lääkitys, mut oli just tollasta levotonta, 8kk iässä omaan huoneeseen, joka helpotti välittömästi ja kaikki nukkuivat paremmin, mut silti vielä just tos 10kk iässä itkuili yöllä, oli käytävä luona tutittamassa jne ja sai /saa joskus edelleenkin karmeita huutokohtauksia, joihin ei mikään auta... on nyt 1v3kk, yhdet päikkärit olleet mukana jo pitkään, nukkuu 45-90min vaihdellen ja siinä se, illalla 20 jälkeen pesut ja unimaito ja sänkyyn, mölisee joskus pitkäänkin ja aamulla herää viimeistään 8... eli vähäuninen kaveri jo pienestä...
 
tiiteni harmaana
Meillä 10kk yöunet oli levottomia ja päiväunet pieniä pätkiä juuri vähän aikaa sitten. Oli yli 5 viikkoa antibioottiestolääkitys menossa. Korvakierre ja odotti putkitukseen pääsyä. Putkituksen jälkeen lopetettiin antibiootti ja parin päivän päästä unet muuttui totaalisesti! Turhat yövinkumiset on ohi ja päivällä tyttö nukkuu parikin tuntia putkeen. Lisäksi on vielä flunssainen. mutta silti nukkuu paremmin kuin moneen viikkoon.

Tällä halusin sanoa, että voisiko lasta ihan oikeasti vaivata joku, esim uusi korvatulehdus, allergia tms. Jos siis on kuitenkin ennen nukkunut hyvin.
 
-----ap
ennen nukkui kahdet unet. Ekat unet 30min-1h. Ja toisille unille saattoi mennä vasta neljän viiden aikaan. Ja jos kuudeltakin vasta heräsi niin ei toivoakaan saada nukkumaan ennen yhtätoista. Nyt jaksaa ihan hyvin ilman ekoja unia ja menee nukkumaan 12-12.30 ja tosiaan saattaa jo herätä tunnin päästä, vaikka kuinka heiluttaa tai tarjoaa maitoa. Ehkä kokeilen että olisi viimeistään kahdeksalta sängyssä.
 
Lasta voivat vaivata monet asiat ja varsinkin tuossa iässä mm. seuraavat asiat voivat vaivata vauvaa erityisesti:
- Koliikkivauva
- Ensimmäiset hampaat
- Sairaudet
- Meluisa ympäristö
- Rytmittömyys
- Nälkä, jano, märkä vaippa
- Liikkumisen lisääntyminen, uudet taidot (6-12kk:iässä vauva ei rauhoitu helposti yöllä nukkumaan, koska liikkuminen ja ylösnouseminen vaikeuttavat rauhoittumista)
- Vanhempien uupumus
 
------ap
Nyt oli ensimmäinen korvatulehdus. Ja aina nukkunut huonosti. ihan pienenä nukkui 3*30min päikkärit, mutta yöt oli ihan ok. En usko että on nälkää, koska yöllä ei kerralla juo edes sataa milliä. Varmaan on tapa, ei osaa nukahtaa, jos ei heiluteta tai anneta maitoa. Tuttia ei valitettavasti syö.
 
Meillä taisi valvottaa tuossa iässä eroahdistus. Päiväunille lähdettiin itkien ja siellä herättiin itkien (missä äiti on?!), sama oli yöllä, en saanut lähteä minnekään pojan vierestä, muuten suuttui. Hampaat myös vaivasi, uudet liikkumistaidot ja kehitys on ollut nyt lähempänä vuoden ikää tosi nopeaa. Meillä ei vaan tuossa iässä olisi poika pysynyt yöllä rattaissa sekunttiakaan, kun on niin kamala kiipeilemään.
Minä laittaisin sinun tilanteessasi omaan sänkyyn ja häkkisänky vanhempien sängyn viereen, kyllä pitää tuon ikäsellä olla yöllä tilaa liikkua... : /

Mutta oli meilläkin tuo valvomisvaihe, meni aika nopeasti ohi, ehkä viikon sitä kesti.
Yritä viedä aikasemmin nukkumaan, vaikkei vauva vaikutakkaan väsyneeltä niin saattaa oikeasti olla ja nukahtaa nopeammin ilman kitinöitä.
 

Yhteistyössä