Miksi pastan pitää olla al dente? + täydellinen vinkki lasagneen

Muikkuli ja moikkis
tai CIAO! niin kuin italiassa sanotaaan

Sitä tuossa vähän mietin, että kun pastaruuan pitäisi olla muodin mukaisesti al dente, niin miten ihmeessä se onnistuu lasagnessa? En voisi kuvitellakaan syöväni hiukan kovaa lasagnelevyä. Ja silloin ei jauheliha ennätä taatusti kypsyä.

Antakaas kun kerron, miten meillä tehdään minilasagne iltapalaksi tai seuraavan päivän pienperhelounaaksi.
Sain tämän erinomaisen idean täydellisen lasagnen valmistukseen kun kävin Lidlin paistopisteellä. Siinä vieressä oli sitten Knorr Lasagne Al Forno ateria-aines muikeassa tarjouksessa. Se on hyvin yksinkertainen ja oikea tapa tehdä lasagne. Lisäät vain jauhelihan, juuston ja tomaattimurskan. Mausteiden määrä on tässä sopiva. Esimerkiksi suolaa ei tarvitse lisätä yhtään, näppärää! Vain pari pyöräytystä uudella PASTAX-tomaattikastikekauhallani ja herkullinen kastike on valmis lasagnen päälle.

Miten teillä tehdään lasagne?

TUOTESIJOITTELUA: Tämä postaus on tehty yhteistyössä Pastax-keittiövälinesarjan kanssa.

 
Lasagnea meillä syödään hyvin harvoin enää. Tavallisesti teen lasagnen munakoisosta ja kesäkurpitsasta (pastan korvike)
tai sitten valmistan pastan itse käyttäen tätä reseptiä. Tuosta tulee tuorepastaa, mutta saa siitä ihan hyvin toimivan lasagnenkin tehtyä.
Meillä on keliaakikko talossa, sen lisäksi itse en kestä oikein mitään viljoja, niin tuo resepti on tällaiselle entiselle pastan suurkuluttajalle ollut pala taivasta. (y)
 
  • Tykkää
Reactions: fruterrier
vierailija
Joensuun Rantakyläs tunnetaan semmonen paikallinen perinneruoka kuin GhettoLasagne. Valmistuu kahessa minuuti ja on hyvää.

tarvitset kaupasta tai ruokajakelusta:
3 x jauheliharoiskeläppäpizza.
sulatejuustoa
ketsuppia

näin toimit:
töräytä pizzojen päälle ketsuppia ja sulatejuustoa. lado pizzat päällekäin ja lado pinnalle vielä tuplasetti sulatejuustoa.
mikrota (jos on kiire) tai laita uuniin 10 minuutiksi (jos mikros on rikki tai pöllitty).
 
vierailija
mä en ymmärrä miks jengi ryöppää jauhelihan esim kun ne tekee jauhelihakeittoa. kypsyyhän se siellä keitossakin.
eri asia tietysti jos jauhelihan haluaan RUSKISTAA, mutta veikkaan ettei 90% suomalaisten äitien keittiöissä jauheliha ota pannulla yhtään väriä. kiehuu vaan kun kylmänä isketään pannuun.
 
Fusilli
Ei se al denteksi kypsentäminen mikään "muotijuttu" ole, vaan niin tehdään aina Italiassa, oikean tavan mukaan.

Lasagne onkin tosiaan eri asia, mutta kunnolla valmistettuna ei lasagnelevyistäkään tule mitään mössöä, jota pastan ei pidä olla. Eikä pasta sitä paitsi al dentenä ole mitään puoliraakaa.
 
Ai kauheeta, luin että Miksi PALSTAN pitää olla al dente? :ROFLMAO: Pitäisköhän mennä ulos välillä??? :D
Tarjosit päivän parhaat naurut!
Päivän toiseksi parhaat naurut oli sarjakuvaosastolla lehdessä.
Päivän kolmanneksi parhaat naurut sain kun tyttäremme kysyi eväitä pakatessani että "onkos nuo ne Jokisen Eväät", kun kuuntelemme usein Ile Jokisen radio-ohjelmia. Harmi ettei noita jokisen eväitä enää kuulu.
 

Yhteistyössä