Miksi myyt n. vuoden vanhat rattaat,joissa takuukin voimassa

  • Viestiketjun aloittaja kummallinen
  • Ensimmäinen viesti
kummallinen
??
Olen ihmeissäni seurannut rattaiden ja yhdistelmien ja kombien myynti-ilmoituksia. Myös Brion ja Emmaljungan perusrattaita myydään, vuoden käytössä olleita, takuu voimassa.
En ymmärrä.
Ihmiset ostaa ihan uudet menopelit vauvalleen, ja myyvät ne jo vuoden käytön jälkeen, takuuta on siis voimassa. Kyllä vuoden- kahden vuoden ikäinen lapsi vielä rattaita tarvitsee. Miksi myydään? Onko rattaissa joku vika? Eivät miellyttäneetkään käyttöominaisuuksiltaan ja halutaan päästä eroon? Vai onko kyse siitä, että vuosi mennään uusilla hienoilla kärryillä ja sitten myydään että saadaan parempi hinta ja tilalle ostetaan vanhemmat, käytetyt, huonommatkin ehkä? Miksi näin????

Olemme itse ostaneet uudet rattaat, jotka ovat kätössä vielä vuoden tai kaksi, eli niin pitkään kuin lapsi rattaita tarvitsee. Myyn ne pois sitten, kun lapsi ei enää tarvitse rattaita vaan matkat taittuvat kävellen tai fillarilla. Eli kun lapsi on noin 4 v. Kun myyn nämä, en varmaan saa "omiani pois" mutta en ostanutkaan näitä ajatuksena että myyn eteenpäin, vaan ajatuksena, että lapselleni on rattaat koko ratasiän.

Siksi kysyn, miksi ostaa uutta ja myydä jo vuoden käytön jälkeen? Millä kärryillä te sitten lykitte 1-4 vuotiasta lastanne?
 
Tää oli asiaa ! Olen hankkinut lapselleni vaunut ja rattat käytettyinä ja myynyt aina pois VASTA SITTEN kun ei tarvetta enää ole. Ovathan uudet menopelit hinnoissan, mutta kun jakaa hankintahinnan vuosien määrällä, niin eihän se paljon ole. itseäni ainakin epäillyttäisi hankkia suht. tuliterät vehkeet käytettynä. Jotain vikaa heti epäilisin. Muutenkin nykyään tuntuu olvan kovasti vallalla kaikenmoinen HYÖTYMINEN.
Tavaroita ei enää anneta kiertoon, vaan myydään mieluummin kirppareilla ja tietysti kovaan hintaan ! Katsokaa vaikka tuota "myydään " osastoa. Kovia hintoja pyytävät ! joskus saa uuden melkein samaan hintaan. HALOO !!!
No vastaus vähän karkaili, mut harkintaa peliin !!!
 
*Ehkä ne eivät vastaa enää perheen tarpeisiin, halutaan jo kävelevälle lapselle vähän kevyemmät rattaat tai pärjätään kenties ihan matkarattailla tai avorattailla.
*ehkä perheeseen on syntynyt toinenkin lapsi jolloin tarvitaan kaksostenrattaat sisaruksille
*Säilytystila on rajallista joten yhdistelmät vievät sisällä liikaa tilaa joten joutavat pois pienempien tieltä
*ei haluta säästää niitä rattaita viittä vuotta sillä ajatuksella että jos meille joskus tulisi vielä käyttäjä näille ja sitten niiden arvo onkin jo nmollassa.

Itse ainakin pistän rattaat heti myyntiin kun niiden käyttötarve ei enää ole ajankohtaista jotta saan niistä vielä jotain takaisinkin, ostaja saa rattaat joissa kenties vielä takuuta jäljellä ja joihin saa vielä lisäosia ja varaosia ihan 'hyllystä' ilman erillistä metsästystä kirppiksilltä. JOs ei meilläkään ala pian kolmas ilmoittelemaan tulostaan niin taas lähtee kaksostenrattaat kiertoon ja sitten kun joskus saamme kolmanne ostamme hälle ihan yhden lapsen rattaat, turhaa noita kaikkia on nurkissaan säilöä ja ulkovarastoissa ja autotalleissa kankaat homehtuvat helposti! =)
Siinäpä muutama syy noihin...
 
Meilläkin
Meillä ainakin rattaat ovat menneet myyntiin seuraavista syistä:
- halusin yhdistelmien tilalle kevyemmät rattaat
- tarvittiin tuplia
- kyllästyin kuosiin

Kun sitten kolmas lapsi syntyi, halusin hänelle taas uudet yhdistelmät :D
 
Max
Lapsen ollessa 1,5 v. yhdistelmät olivat niin isot ja kömpelöt, että halusin kevyemmät tilalle. Kun makuuasentoakaan ei enää tarvittu niin ostin Softyt mitkä ovatkin kovassa käytössä.
 
kummallinen
Me emme ostaneet yhdistelmiä seuraavista syistä:

- koppaosan käyttöikä on lyhyt
- meillä ei ole säilytystilaa koppaosalle
- rattaiden käyttöikä on piempi, runko ja kuomu olisivat siis n. 4 v käytössä ja haalistuneetkin kun taas koppaosa olisi ollut vain vajaan vuoden käytössä...
- yhdistemien myyminen sitten kun ratasikäkin on eletty voisi olla hankalaa juuri em. syistä..

Niinpä ostimme käytettynä ihan tavalliset vaunut. Ja sen jälkeen rattaat, joihin ostettiin myös lisäosa, joka teki rattaista vaunumaisemmat. Myin lisäosan pois, kun en tarvinnut sitä enää, sillä säilytystilamme olivat tuolloin todella onnettomat tai sitten tavaraa noin muuten vaan liikaa.

Rattailla olisi vielä n. 2 v käyttöä, paitsi että ne on nyt takuuhuollossa ja välillä tympii tämä jatkuva korjaaminen ja mietin että jos myyn, kun on takuutakin jäljellä, mutta kuka ne ostaisi??!! "miksi myyt" "en jaksa juoksuttaa seuraa vuotta takuuhuollossa ja sen jälkeen tulevat ongalmat olkoot toisen harteilla"
 
Anu23
tiedän muutaman tapauksen ystäväpiirissäni jotka eivät ole aikoneet tehdä yhtä lasta enempää..eli miksi jemmata vaunuja/tavaroita.
he ovat ainakin tähän asti pysyneet päätöksessän lapsiluvusta,eli kannatti myydä pois!
 
Haluaisin korjata yhden jutun, joka pisti silmään. Eli jos käytettyjen rattaiden/vaunujen myyjä mainostaa, että takuuta on jäljellä, hän puhuu omiaan. Nimittäin TAKUU KOSKEE VAIN VAUNUJEN/RATTAIDEN EKAA OSTAJAA. Takuu raukeaa, kun omistaja vaihtuu! 'Otin itse selvää, kun myin omat vaununi pois ja takuuta oli vielä vuosi jäljellä!
 
Vere
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.07.2005 klo 15:10 J-A-S-S-U kirjoitti:
Haluaisin korjata yhden jutun, joka pisti silmään. Eli jos käytettyjen rattaiden/vaunujen myyjä mainostaa, että takuuta on jäljellä, hän puhuu omiaan. Nimittäin TAKUU KOSKEE VAIN VAUNUJEN/RATTAIDEN EKAA OSTAJAA. Takuu raukeaa, kun omistaja vaihtuu! 'Otin itse selvää, kun myin omat vaununi pois ja takuuta oli vielä vuosi jäljellä!
Tämä on totta! Hyvin usein kuvitellaan, että kun tavaran myy takuuaikana, takuu siirtyy ostajalle. Näin ei välttämättä ole. Joillain tuotteilla on toki ns. tehdastakuu, joka korvaa ilmenneet viat, mutta automaattisesti takuu ei aina siirry uudelle omistajlle.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.07.2005 klo 15:10 J-A-S-S-U kirjoitti:
Haluaisin korjata yhden jutun, joka pisti silmään. Eli jos käytettyjen rattaiden/vaunujen myyjä mainostaa, että takuuta on jäljellä, hän puhuu omiaan. Nimittäin TAKUU KOSKEE VAIN VAUNUJEN/RATTAIDEN EKAA OSTAJAA. Takuu raukeaa, kun omistaja vaihtuu! 'Otin itse selvää, kun myin omat vaununi pois ja takuuta oli vielä vuosi jäljellä!
Ja höpönlöpön! Takuu on AINA POIKKEUKSETTA tuotekohtainen EI ostajakohtainen! JOS ette usko niin pirautus kuluttajaneuvojalle saattaapi lisätä uskoa! ;)

Itse törmäsin samaan väittämään myydessäni eräät rattaat ja uuden ostajan soittaessa kun liikkeessä oli näin sanottu,puhelu liikkeeseen oikaisi heidänkin ennakkoluulot asiasta! Joten jos rattaiden/vaunujen takuu on kaksi vuotta niin se on kaksi vuotta eikä kaksivuotta tai yksi omistaja,kiertäköön vaikka kymmenellä ihmisellä niin silti takuu kestää sen kaksi vuotta!
Lisäksi takuu on nykyisin viitteellinen, tuotteen on kestettävä sille oletettu keskiverto aika takuu kuukausista/vuosista riippumatta!

http://www.kuluttajavirasto.fi löytyypi lisää neuvoja ja ohjeita... :flower:
 
Harmaana
Tuossapa sulle lainaus sieltä Kuluttajaviraston sivuilta:

TAKUUN SIIRTYMINEN

Pysyykö takuu voimassa, jos tuote myydään takuuaikana toiselle henkilölle?
Takuusitoumus annetaan tuotteelle ja se pysyy voimassa, vaikka tuote vaihtaisi omistajaa. Takuuta ei siis voi rajoittaa tavaran ensimmäiseen omistajaan, vaan takuunantaja vastaa sitoumuksestaan koko takuuajan tavaran omistajasta riippumatta. Tavaran käyttötarkoitus ei saa kuitenkaan olennaisesti muuttua esimerkiksi yksityiskäytöstä ammattikäyttöön. Takuunantaja voi myös edellyttää, että omistajanvaihdoksesta ilmoitetaan hänelle kirjallisesti.

MONIKOHAN ILMOITTAA VALMISTAJLLE/MYYJÄLLE OMISTAJN VAIHDOKSESTA? :whistle:
 
DIESELmom harmaana
minäkin aikani katselin kun myydään vain alle vuoden käytettyjä isoja rattaita pois kevyempien tieltä.. ja meillä päädyttiin ratkaisuun että ostettiin VAIN isorenkaiset matkarattaat jalkapetolla ja täysin makuulle menevät.

vauva syntyi jouluna. kopassa kyytiin vaan ja menoksi. hyvin kulkivat lumesakin .. viidettä vuotta käytössä ja pelittää edelleen.
tosin välillä on vielä pienenmät rattaat ponyt käytössä. mutta esim nyt kun rannalöle kuljetaan niin on noilla isommilla käyttöä kun saa kaikki tavarata isoon tavarakoriin kyytiin.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.07.2005 klo 23:46 Harmaana kirjoitti:
Tuossapa sulle lainaus sieltä Kuluttajaviraston sivuilta:

TAKUUN SIIRTYMINEN

Takuunantaja voi myös edellyttää, että omistajanvaihdoksesta ilmoitetaan hänelle kirjallisesti.

MONIKOHAN ILMOITTAA VALMISTAJLLE/MYYJÄLLE OMISTAJN VAIHDOKSESTA? :whistle:
Aivan. Ja tuossakin tapauksessa jos myyjä tuota alkaisi käyttää verukkeena,olisi hänen ollut kaupanteko hetkellä pakko tehdä kirjallinen sopimus jossa takuulle annetaan ehdot! HArva varmaan suostuisi moista lappusta allekirjoittamaan... =)
 
Rouva outolintu
Tsau!
Minä myin vuoden vanhat yhdistelmät ihan siitä syystä, että halusin vaihtaa vaunujen väriä! Vaihdan verhojakin usean kerran vuodessa ja ostan sohviin uusia päällisiä usein. Niin, että miksi ihmeessä mun täytyisi jaksaa työntää samoja kärryjä vuositolkulla?!?
 

Yhteistyössä