sairaanhoit
Minunkin työkaverini, hoitaja siis, teki virheen antaessaan vuodeosastolla olevalle potilaalle tämän pyynnöstä lääkkeen, jota ei ollut potilaan lääkelistalla. Hups vaan, potilas kuoli
Peesaan. Lisäksi monissa paikoin kiireettömiä lääkäriaikoja ei juuri ole. Tällöin kiireettömät potilaat kuormittaa turhaan päivystystä ja hidastaa kiireellisten hoitoonpääsyä. Tämä lisää kiirettä ja luonnollisesti kiire myös virheitä.Alkuperäinen kirjoittaja Labran täti;28553007:Lääkärit on ajettu todella ahtaalle julkisella puolella. Hirvittävät määrät potilaita ja liian vähän aikaa. Hattua nostan heille.
Kyllä kaikki lääkärit, joiden kanssa olen työn puolesta ja yksityishenkilönä ollut tekemisissä ovat pyrkineet minimoimaan kaikki riskit, esimerkiksi tilaavat hyvin herkästi erikoisempiakin ja todennäköisesti turhia labrakokeita jos on yhtään syytä epävarmuuteen.
Kiire ja liian suuret potilasmäärät ovat varmasti suurimmat syyt hoitovirheisiin.
Eiku nyt puhutaan virheistä, eli toimimalla virheettömästi kukaan ei kuole tai loukkaannu. Ymmärrätkö?Hoitovirheiden kohteeksi joutuneet henkilöt ovat usein jo lähtökohtaisesti hengenvaarallisessa tilassa, joten tieliikennekuolemiin vertaaminen ei mielestäni ole oikein sopivaa.
Lääkärin ammatti on ns.suojatyö ammatti vaikka aiheuttasivat montakin hoitovirhettä eivät saa potkuja, korkeintaan just sakkoja, meiltä kuule loppuis lääkärit jos ne joka kerta sais potkut kun mokaavat.Jos aiheuttavat potilaalle kuoleman? Lehdes oli joku juttu nuoresta joku oli juonut etanolia tms.. Ja lääkäri määrättiin vaan maksamaan päiväsakkoja.