Miksi kristitty tukee Israelia?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Miksi kukaan kristitty tukee Israelia? Israel on arvoliberaali ja sekulaari valtio, jossa ei ole Mooseksen lakia vaan valtaan on päässyt maallistunut saatana. Tukeeko monikin kristitty uskonnon hylkäämistä? Minä kannatan valtiota, joka parhaansa mukaan pyrkii toteuttamaan Jumalan käskyt ja kiellot. Juutalaiset, kristityt ja muslimit ovat veljesuskontojen edustajia, joilla on sama Jumala, vain eri näkemyksiä siitä, mikä Jumalan tahto lopulta on. On kuitenkin selvää, että konservatiiviset kristityt ja islamistit tekevät parhaansa täyttääkseen Jumalan tahdon. Israel sitä vastoin sallii monenlaisia syntejä, jotka ovat juutalaisuudessa, kristinuskossa ja islamissa ankarasti kiellettyjä.

Mielestäni konservatiivinen kristitty voi tukea ortodoksijuutalaisia ja islamistien vastarintaa maallista hallintoa kohtaan, mutta ei mitään maallista hallintoa, joka kääntää selkänsä Jumalalle. Jos juutalaiset, kristityt ja muslimit nousisivat yhdessä puolustamaan Jumalan kunniaa arvoliberaalia sekularismia vastaan, Jumala olisi erittäin onnellinen. Miksi kukaan kristitty haluaisi tehdä Jumalasta onnettoman?
 
vierailija
Kun maa on liberaali ja arvosekulaari, se ei enää toimi Jumalan ohjauksessa vaan sitä ohjaavat ihmisten alhaiset halut. Kuka Jumalan lapsi voi tällaista menoa tukea? Mitään ongelmaa ei olisi jos uskonnolliset konservatiivit olisivat vallassa Israelissakin ja loisivat rauhan islamistien kanssa.
Lähi-idässä meno on raastavaa aamun uutisotsikoiden mukaan.
Olen seurannut tilannetta ja katsonut ajankohtaisongelmia.
Olen samaa mieltä tämän ketjun muutaman kirjoittajan kanssa. Maailman kolme valtauskontoa muistuttavat toisiaan ja haluavat elää rauhassa.
Nykyajan sodankäyti on pirullista touhua. Mitä tahansa voi tapahtua missä vain kauko-ohjattuna. Pahuus on aina läsnä jopa tälläkin nettipalstalla.
Meissä kaikissa asuu pahuus vaikka olisimme kuinka hurskaita.
Usein mietin miksi saastutan mieltäni tällä palstalla ja ajauduin kahakoihin ikävien kirjoittajien kanssa.
Katsoin lähivuosina Youtubesta elokuvan ja dokumentin Golda Meirista.
Israel on kiinnostava ja kiehtova maa. Jos olisin varakas, auttaisin Gazan hätääkärsiviä.
 
Olet ap osittain oikeassa, mutta yks iso väärinkäsitys pitää oikoa. Ja tämä myös Alepalle.

3 kirjauskonnosta vain kahdella on sama Jumala, eli juutalaisuudella ja kristinuskolla. Ja juutalaistenkin pitäis jatkaa kiireesti kristinuskoon, koska heidän Messiaansa on jo tepastellut maan päällä, vaikkeivät ottaneet Häntä vastaan.

Ei se, että Jeesuksen jälkeen tulee joku hemmo Saudi-Arabiassa ja lainailee joitain osia Raamatusta ja sotkien omia oppejaan, tee sen opista pelastavaa.

Islam ryssii tärkeimmät uskonnon tunnusmerkit:

-Jumalan nimi ja henkilöllisyys: maailman isoin moka on vaihtaa Jumalaa. EIKÄ kyse ole kielitieteen Allah-sanasta joka tarkoittaa arabiassa jumalaa, vaan muslimi ei ikinä puhu Jumalasta juutalaisten Jahvena, vaikka kristitty voi puhua helpostikin.
-pelastusoppi: muslimit eivät opeta kuten kristityt, että uskomalla Jeesuksen ristintyö omalle kohdalle, pelastuu siinä sekunnissa. Muslimien mukaan Jeesus ei kuollut oikeasti ristillä, vaan "heistä vain näytti siltä."

Profeetta Muhammed oli Raamatun ennustama "paha paimen ja väärä profeetta", joka hadithien mukaan vielä kuolinvuoteellaan kirosi juutalaiset ja kristityt.
 
Israel tulee kansana ja paikkana aina olemaan Jumalan lempilapsi, enkä ole edes kade. :) Jumala ei IKINÄ luovuta jumaluutta muslimien Jahvelle.

Mutta Israel on sateenkaariporukkaa täynnä, Tel Aviv varsinkin, ja se on Jumalan silmissä väärin. Plus muu seksistinen kulttuuri (kokemusta on lähentelyistä) ja bilekulttuuri.

Juutalainen ei pelastu, jos ei ota Jeesusta vastaan Messiaanaan, mutta asiaa ei auta sen lisäksi se, että kohta Israelissa meno on muutenkin samanlaista kuin Vanhassa Testamentissa kerrotussa, homoseksuaalien valtaamassa Sodoman kaupungissa, jonka Jumala pisti maan tasalle.

Vanhassa Testamentissa sanotaan miljoona kertaa, että Jumala taistelee juutalaisten puolella silloin, kun ovat uskollisia Hänelle, mutta jos eivät ole, käy Israelille/juutalaisille huonosti.

Eli kun tähän asti Israel on voittanu sodat aika helposti, niin woke-vouhotuksen takia en olisi niinkään varma.
Jumala salli Venäjän hyökätä myös sateenkaari-Ukrainaan, vaikka Jumala ei Puten päätä silittele muutoin, on vaan Hänen rangaistuksensa toteuttaja.
 
Ja mitä sotimiseen tulee, niin en tiedä, mikä on Jumalan tahto sille, mitkä rajat kuuluu Israelille. Aabrahamille kun Jumala taisi esitellä sen alkuperäisen "from the river to the sea", eli Välimerestä Jordanille - ja Jordaniakin. En muista, mut kyse ois ainaki 3-4 kertaa niin isosta alueesta kuin nyt.

Pari asiaa on kuitenkin varmaa:
-Israelin tulisi sotia humaanimmin, eli täysin turhat vankien häpäisyt ja retuuttamiset pois, raiskaukset pois. Israelin tulee osoittaa sotivansa länsimaisten periaatteiden mukaisesti.
Sille taas ei voi mitään jos Gazassa (eli Espoon kokoisella alueella) on jopa 36 sairaalaa=ihmiskilpipaikkaa, joiden alla palestiinan taistelijat lymyilee ja Israel osuu niihin. Onko Espoossa 36 sairaalaa? Eikö kuulosta epäilyttävälle?

-Isoin asia: Palestiinan valtio voidaan tunnustaa, jos KAIKKI muslimimaat tunnustavat Israelin valtion ensin. Kappas, sepä ei olekaan mullaheille niin helppoa.
Ja TÄMÄ on se ongelma.
 

Yhteistyössä