miksei 10 kk saa antaa RASVATONTA maitoa?

  • Viestiketjun aloittaja kuulin
  • Ensimmäinen viesti
vieras.
[QUOTE="niin";22334523]kun sitä maitoa ei muutenkaan saa antaa ennen 12kk...[/QUOTE]

Noh näissäkin asioissa voi käyttää omaa maalaisjärkeään.

Meillä molemmat lapset aloittaaneet maitotuotteiden käytön siinä 10kk iässä. hyvin nopeesti tottuvat joten melkein sai sit heti perään antamaan rasvatonta maitoa.

Ja kyllä ne ainakin meillä suosittelee juurikin rasvatonta maitoa.
 
"vieras"
Mun kaveri alotti 9 kk ikäiselle lehmän maidon ja myöhemmin puhkesi maitoallergia ja nyt ei voi syödä juurikaan mitään. Jos jopa vuoden ikäisellekkin tulee oireita "oikeasta maidosta" niin miksi ihmeessä sitä pitäisi mennä antamaan vielä nuoremmalle
 
"hei"
Me annettiin 10kk maistella punaista maitoa. Rasvatonta litkua ei suostuta juomaan edes itse. Äidinmaidossa on myös kovaa maitorasvaa ja siks ei todellakaan rasvatonta lapselle!
 
"vieras"
Mekin alettiin kokeilemaan maitotuotteita 10kk ikäisenä ja pikkuhiljaa siirryttiin myös juomaan lehmän maitoa. Ja täälläkin neuvolassa neuvottiin antamaan juuri sitä rasvatonta maitoa.
 
bieras
10kk ikäinen tarvitsee rasvaa elimistön kasvuun enemmän kuin sitä rasvattomassa maidossa on. Siis ei saa riittävästi energiaa kasvuun siitä.
Jos kenen lapsi on sillä ihan hyvin pärjänny niin taitaapi olla reilusti pulskan puoleinen lapsi.
 
"vieras"
10kk ikäinen tarvitsee rasvaa elimistön kasvuun enemmän kuin sitä rasvattomassa maidossa on. Siis ei saa riittävästi energiaa kasvuun siitä.
Jos kenen lapsi on sillä ihan hyvin pärjänny niin taitaapi olla reilusti pulskan puoleinen lapsi.
Meillä lapsella mennyt paino koko ajan alakäyrillä, mutta siltikin neuvolasta suositeltiin rasvatonta maitoa. En kyllä tiedä miksi.
 
ei rasvattomalle
Kyllä tää rasvattomuushysteria menee jo liian pitkälle! Kasvavat vauvat tarvitsevat tyydyttynyttä rasvaa! Siksi sitä onkin reilusti äidinmaidossa ja luonnollisinta on siirtyä imetyksen jälkeen punaiseen maitoon (jossa kuitenkin vähemmän rasvaa kuin äidinmaidossa )

Eri asia sitten mitä aikuiset syövät, mutta älkää tuhotko lastenne aivojen kehitystä!
 
laiheliini
Meilläkin -2 painokäyrillä mennyt lapsi ja siitä huolimatta rasvatonta maitoa suositeltiin neuvolasta. Rypsiöljyä sen sijaan meni ruoan sekaan melkein 1 dl päivässä! Eli sai energiaa ja rasvoja...
 
"vieras"
Meillä ei juoda rasvatonta maitoa. Se ei ole hyväksi kellekään. Sitä paitsi sehän maistuu ihan hirveälle. Kevytmaito on hyvä maito. Tankkimaito olis paras, mutta kun sitä ei täältä saa. Harkitsen täysmaitoon siirtymistä.
 
Mun pojalle suositeltiin eka kevytmaitoa ja isompana rasvatonta. Sanottiin että vasta 1v antaa maitoa ja 10kk hapanmaitotuotteita. No, ei se maha kestäny alkuun ees niitä hapanmaitojuttuja. Siihe ku ois vielä maitua lykänny.
 
lian litkua
Miksi ihmeessä lapselle yleensä pitää antaa rasvatonta maitoa?? Meille lääkäri sanoi,että jos lapsi vaan maitoa juo niin sen pitää ola ainakin kevytmaitoa ei mitään laimeampaa. kasvava lapsi tarvitsee sitä rasvaa. Varmasti syötätte muksuillenne kevytmargariiniakin tai margariinia yleensä.
 
Kannattais varmaan antaa homogenoimatonta ensin (ja niitä hapanmaitotuotteita), koska se on mahalle parempi. Ja parempi myöskin antaa vähän lämmenneenä esim huoneenlämpöisenä, ei jääkaappikylmänä (oon ite tässä viime aikoina ku on ollu maha aika herkkä raskauden takia, että lämmin maito vatsalle parempi). Ja ehottomasti rasvoineen.

Raakamaitohan se olis paras, luomukevytmaito tulee hyvänä kakkosena. Lisärasvaa siihen saa lorauttamalla vähän kermaa.
 
Viimeksi muokattu:
nexus
Minun mahani kestää luomukevytmaitoa, mutta ei mitään muuta (ei esim. täysrasvaisia maitotuotteita eikä varsinkaan niitä rasvattomia!). Kummaa sillä murkuksi asti join maitoa varmaan litran päivässä :O. Sitten tapahtui jotain ja maito alkoi aiheuttaa vatsavaivoja...nyt aikuisena menee n. tunti maitotuotteen nauttimisesta ja istun vessassa tyhjennyksellä. Yöks.

Ps. On luonnotonta juottaa lapselle maitokannun huuhteluvettä (= rasvaton maito), johon on lisätty jauhettua D-vitamiinia (nii-in, moni luulee että lehmänmaito sisältäisi luonnollisesti sitä D-vitamiinia älyttömästi..). Juottakaa edes sitä kevytmaitoa, siitä ei liho kukaan jos esim. 3 lasillista antaa päivässä!
 

Yhteistyössä