Miks mä en osaa keittää tummaa riisiä???

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Jepulis
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
J

Jepulis

Vieras
En osaa keittää siitä kypsää - ei vaan kypsy, ja nyt on uunissa kanaa riisipedillä. Riisit olleet nesteessä 1h, ja ihan raakoja, eivät turpoa ollenkaan eivätkä ime itseensä nestettä kuten tavallinen riisi.

MITÄ mä teen väärin?
 
Tumma riisi on vähän karkeemman tuntusta kun tavallinen ja uunissa kypsyy vähän hitaammin kun kattilassa. Sen keittoaika kattilassakin on 40-50 min., että kärsivällisesti vaan kypsyttelet, ei siinä voi epäonnistua :)
 
keitin kanssa tummaa riisiä äsken, siinä vaiheessa kun paketin mukaan olis pitänyt olla kypsää oli vesi vielä lähes täysin imeytymättä. ja totta, kun keitin 90 minuuttia oli vesi jo imeytynyt paketin ohjeen mukaan 35 minuuttia...
 

Yhteistyössä