Mikäköhän korvike ei aiheuttaisi ummetusta?

Mä joudun kenties rupeamaan kokeilemaan tyttärelle apteekin korvikkeita, kun hänellä on ummetusta ja refluksio oireetkin vaikuttaa tutulta :'( Mikäköhän niistä ei ummettaisi? Osaatteko kokeneemmat neuvoa?
Meillä on viikon päästä keskussairaalaan lastenlääkäri aika ja jos hän ei ottaudu tuohon allergioitten testaamiseen, niin menen yksityiselle, mutta jos sen yksityis ajan saaminen kestää kauan, niin en haluis koko aikaa lasta rääkätä epäsopivalla ruualla.
Voi että mulla on ihan epätoivoinen olo ja sori tää teksti saattaa vaikuttaa sekavalta :ashamed:
 
Etukäteen ei voi oikeastaan sanoa mikä erityiskorvike ummettaa. Teillä ilmeisesti yhtenä allergiaoireena on ollut pahaa ummetusta..? Lähtökohtaisesti sopiva erityiskorvike ei ummeta. Ummetus erityiskorvikettakin käytettäessä voi olla allergiaoire. Joillekin Neocate on aiheuttanut alku-/sopeutumisoireena ummetusta, joka on mennyt ohi. Jos lapsi syö jotain itselleen sopivaa kiinteää Neocaten lisäksi, ummetuksen riski on jo pienempi.

Tuosta toisesta ketjusta luin että lapsi on 7 kk. Uskoisin että paras olisi aloittaa erityiskorvikekokeilu joko pilkotusta maidosta kuten Almiron Pepti tai aminohappopohjaisesta Neocatesta.

Soijamaitoa en vielä kokeilisi vaikka se "maaginen" 6 kk on juuri ohitettu. Soija on usein kuitenkin herkästi allergisoiva maitoallergisille pikkuvauvoille. 1 vuotiaana soijan sopivuus on jo todennäköisempää. Lisäksi jo kertaalleen hyvin rauhoittuneelle suolistolle soijan sopivuus on ehkä jo todennäköisempää. Soija ja maito ristiinreagoivat keskenään, joten maitoallergiasta ärsyyntynyt elimistö hyökkää helposti myös soijaan. (Meillä juotiin Neocatea puolesta vuodesta yhteen ikävuoteen. Nyt on Kelan takia valvotusti aloitettu NutriSoijan altistus 1 vuoden iässä. Sopivuus on vielä siis testausvaiheessa.)

Mallasuute sisältänee ohraa (?), joten allergisen lapsen kohdalla kannattaa olla varuillaan sen käytön suhteen jos sitä kokeilee ummetukseen.
 

Yhteistyössä