mikä vauvalla? syökö liikaa?

  • Viestiketjun aloittaja ...
  • Ensimmäinen viesti
Olisko mahanportti hieman jäänyt alikehittyneeksi? Mulla oli esikolla tuota samaa ongelmaa, ihan kaarella tuli maidot ulos, ja ihan kaikki maito. Loppui siinä kolmen kuukauden iässä, kun mahanportti ilmeisesti oli kehittynyt.
 
Juu ihan tavallista joillain vauvoilla, eli ruokatorven ja mahan välinen läppä ei sulkeudu tarpeeksi 'tiiviisti'. Omalla lapsella oli samaa. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen kuinka usein lasta syötät. 3 h välein riittää. Jos syötät kaiken aikaa, kun vähän kitisee, niin ihan selvä et oksentaa. Ei vauvan koko ajan nälkä ole. Ja sit minulle suositeltiin syöttämistä istualteen ennemmin kuin makuulla, jolloin vauva ehtii imeä paremmin, kun maito ei niin 'suihkua'. =)
 
siiri
Meillä oli ihan sama homma puolivuotiaaksi asti joka ruokailun yhteydessä, eikä ollu vauvalla mitään vikaa mahaporteissa tai muissakaan. Ihan normaalia tuo on. Minäkin sitä silloin kauhuissani neuvolasta kysyin, kun näytti niin pahalta. vaatteita sai vaihtaa monta kertaa päivässä. Meillä yksi iso iaheuttaja oli se että maitoa tuli valtavasti ja suihkuamalla jolloin vauva myös imi runsaasti ilmaa mikä niitä pulautuksiakin kasvatti. Vauva ei voi syödä liikaa, ainakaan imetettäessä eikä ihan helposti pullostakaan, joten sitä älä murehdi.
 

Yhteistyössä