MIKÄ "TURVALLISUUDESSA" HYVÄ TURVAPENKKI AUTOON MUKSULLE?

Meillä on 3,5 vuotiaalla Recaron Start ja käytämmme vielä yleensä siinä lantiotukea hänellä. Kun sen ostimme loppuvuodesta 2006 ja on muistaakseni siis jo 07 mallia, oli se turvatestien paras sekä saksalaisessa turvatestauksessa, että muistaakseni joku Tekniikan maailman vertailu tms, oli Saksassa ainakin voittajana, nyt kun ollaan hankkimassa meidän nuorimmaiselle 1-vuotta uutta penkkiä turvakaukakalon jälkeen, katselin, että autoliiton sivuilla tuo samainen Recaron Start on saanut tyydyttävän arvosanaksi ja törmäystesteissä oli ollu "kohtalainen kuormitus" mitä sitten käytännössä tarkoittaneekin. Noissa autoliiton testeissä kun on sitten arvosteluissa näköjään otettu huomioon myös "mukavuus tekijä" ja onko "helppo kiinnitys" jne.... ja sehän sitten laskee kanssa "arvosanaa", jos joku on "huonompi"

Mielestäni tärkein on kuitenkin se onko penkki turvallinen, eikä muut "toisarvoiset tekijät" kuten onko siinä nyt vähän enemmän "näköestettä" vai näkeekö paremmin ulos, ja voiko pestä käsin kankaat jne..mutta nämä saattaa laskea siis hyvästä tuloksen tyydyttäväksi käytännössä.

Nyt olen sitten ihan "kahden vaiheilla" että pitääkö tolle meidän tytöllekkin ostaa uusi jakkara muka sitten, jos se yht'äkkiä on niin "huonoksi muuttunut" ????????????? Mielestäni ainakin meidän autossa näyttäisi tuo Recaro Start istuvan hyvin eikä "heilu" tai "huoju", vaikka autoliiton testeissä luki muuta, siellä oli turvallisuudeseta Recaron startissa seuraavaa:

Turvallisuus:

+ hyvä pääntuki
- kohtalainen kuormitus etutörmäystestissä
- kohtalainen kuormitus sivutörmäystestissä
- vyön reititys hankalaa
- istuin ei ole vakaa auton istuimella


En tajua mikä tossa on hankalaa esim. vyön reitityksessä???? Mielestäni se on hyvinkin simppeli, ja huvittaisi tietää mitä tarkoittaa kohtalainen kuormitus tosiaan, kun jossain luki sitten kesktason kuormitus, niin onko tuo mainittu "kohtalainen" kuormitus törmäyksessä huonompi vai parempi???????????????????

Mitä mieltä olette seuraavista:

1-vuotiaalle:

Britax Two-Way Elite -turvaistuin

Britax Evolva 1-2-3 STD -turvaistuin

ja onko Britaxilla jotain sitten turvallisuudeltaan parempia meidän 3,5 vuotiaalle kun tuo mikä käytössä on, eli meillä tosiaan Recaron Start penkki tällähetkellä.

Koitin katsella kuluttajan sivuilta testejä, mutta eihän sinne pääse, jos ei ole "tilaaja" ja sama näytti olevan kun koitti ottaa autoliiton sivuilta törmäystestejä, missä kai jotenkin laajemmin niitä, niin siinä oli kanssa sellainen "lukon kuva" osa testeistähän löytyy ihan yleiseenkin käyttöön, mutta sieltä puuttu jokainen Britaxin penkki jota olen kattellut nyt. Onko joku jolla on tietoa vaikkapa tämän tai viime vuoden "ykköspenkeistä" tai edes sellaisista jossa on saanut arvosanan hyvä ja jossa olisi pieni kuormitus etu-ja sivutörmäyksissä ja varsinkin etutörmäyksissä, joita törmäyksistä kuitenkin on enemmän ainakin tilastojen mukaan.

Mitä mieltä olette isommalle: Britax Kid Standard -vyöistuimesta onko siitä mitä turvatestejä tai mikä olisi paras istuin tuon ikäiselle turvallisuudeltaan? Eli samat kriteerit, että penkki pysyy törmätessä paikallaan, ja on mahdollisimman pieni etu-ja sivutörmäys kuormitus kuljetettavaan.

PAINOTAN, ETTÄ KYSYN PARASTA TURVALLISUUDELTAAN, EN SIIS katsele sitä "muuta" kuten penkin väriä tms. niin tarkalla syynillä, ne on toisarvoisia juttuja kuitenkin

Kiitos tuhannesti vastaajille jo nyt

t: Kuunsäde73
 
Näissä EU:n kuluttajaviranomaisten ja kansallisten autoliittojen teettämissä kaikkein kattavimmissa testeissä (www.autoliitto.fi tai www.kuluttaja.fi) parhaiten on menestynyt turvavyöistuimista Cybex Solution X. Recaron istuimet ovat näissä testeissä saaneet yllättävän huonot arvostelut mallista riippumatta, vaikka itsekin kuvittelin niiden olevan turvallisia ja laadukkaita. Viime aikoina on testeissä kiinnitetty erityistä huomiota sivutörmäyssuojaan, joka vanhemmissa istuinmalleissa on ollut lähes olematon ja siksi tämä on ollut suurin puute, vaikka siitä etutörmäyksestä paljon puhutaan. Lapsen lyödessä päänsä auton sivuikkunaan on kyseessä lähes aina paha kallovamma.
 
että uusimmissa turvavyöistuimissa Britaxilla ja Cybexillä näyttää olevan myös Isofix-kiinnitysmahdollisuus, joka poistaa vielä enemmän sitä epävakautta auton istuimella ja parantaa turvallisuutta. Cybexillä on vielä erityinen pituussuunnassa säädettävä niskatuki, joka muista puuttuu.
 
Tuohon toiseen ketjuun jo vastasinkin, mutta laitetaan tännekin.
Meillä on nyt TWE:n jälkeen tytöllä Britax/Römer KidFix -istuin, joka siis kiinnitetään isofixeihin. Tuo istuin on ainakin todella tukevasti kiinni penkissä, myös silloin, kun lapsi ei ole kyydissä. Ja tuossa istuimessa on 11 korkeuteen säädettävä niskatuki, joten säätövaraa riittää niin kauan, kun lapsi istuinta tarvitsee.
 
Mun mielestä teidän kannattaa ehdottomasti hommata sellainen istuin, jossa on isofix-kiinnitys, mikäli teidän autossa sellainen mahdollisuus on. Muuten varmaan vanha istuin käy seuraavallekin lapselle, mikäli se on teidän mielestä ollu hyvä tähänkin asti.
 
Britax Kid Standard -malli ei ole niin hyvä kuin Britax Kid Plus -malli. Siinä on paremmat sivutörmäyssuojat. Hankkisin ehdottomasti 3,5 vuotiaalle sen. Isofixinä, jos teillä autossa sellainen isofix on. meillä ei ole, joten on ilman fixiä.

Two Way Eliteä ei ole ollut missään testeissä enää aikoihin selvästä syystä - se on auttamattomasti vanhentunut malli, jossa pää- ja sivutörmäyssuojat ovat järjettömän puuttelliset - niitä ei käytännössä ole lainkaan. Jos haluat ehdottomasti selkä menosuuntaan olevan, hanki HTS. Gracot ovat edelleen saaneet huonoja arvosanoja, samoin Brio Zento sekä tuo Evolva. Ongelmana on, että jos yritetään tehdä istuin, joka käy noin 9 kk iästä noin 4 vuoteen, se on täynnä kompromisseja käännettävyyksineen ja kompromissit ovat käytännössä aina huononnuksia. Kannattaa asennoitua siihen, että lapsella on 3 istuinta: turvakaukalo, turvaistuin ja turvavyöistuin ja näillä katetaan ne 3-9 kg, 9-18 kg ja yli 18 kg - 130 cm pituutta -vaiheet.

Itse hankkisin kyllä sille 1-vuotiaalle oman kokemuksen perusteella Maxi Cosi Priory XP:n (naama menosuuntaan), Saksassa nettikaupoissa on tuota xp:tä, suomessa vain SPS-ää, joka on tosi paljon huonompi malli.

Two Way Eliteä en siis missään nimessä hankkisi.
 

Yhteistyössä