Mikä on sopiva rangaistus jatkuvasta myöhästelystä?

  • Viestiketjun aloittaja rangaistus
  • Ensimmäinen viesti
rangaistus
Lapsi 9-vee ja aina myöhässä sovituista kotiintuloajoista. En huomannut katsoa kelloa on vakioselitys. Asiasta keskusteltu monta kertaa ja rangaistus on ollut kotiarestia seuraavaksi päiväksi eli kaverikieltoa. On pahoillaan, itkee ja lupaa tulla ajoissa ensi kerralla. Eilen asiasta puhuttiin vielä juuri ennen kaverille lähtöä ja ymmärsi asian ja lupasi tulla. Erityisesti painotettiin, että tällä kertaa todellakin pitää olla sovittuna aikana kotona tai tulee seurauksia. No, lapsi tuli melkein 10 minuuttia myöhässä. Oli juossut koko matkan tajuttuaan, ettei ehdi. Eihän muutama minuutti mitään haittaa, paitsi tässä tapauksessa. Usein on soiteltu perään, kun lasta ei kuulu kotiin sovittuna aikana ja saattaa olla, ettei ole vielä edes lähtenyt kaverin luota, vaikka sovitun mukaisesti pitäisi jo olla kotona.

Mitä tästä teidän perheessä seuraisi? Lapsella ei ole mitään ipadeja ja tietokonettakin käyttää sen verran vähän, ettei käyttökielto varmaan mitään haittaisi. Kännykkää en voi takavarikoida, koska en halua jättää yksin kotiin ilman puhelinta. Mitään pleikkareitakaan meillä ei ole, joten ei voi pelikieltoakaan oikein antaa.
 
"Miimu"
Puhelimeen hälytys kun pitää lähteä kotiin.

Jos lapsi pelaisi, ne myöhästymisminuutit voisi vähentää peliajasta. Tai sitten edelleen kotiarestia, mutta tehostettuna kotityöaskareilla...
 
"vierasvieras"
Tuohon kommenttiin #3: itse en missäään nimessä halua opettaa lapselleni, että kotityöt ovat rangaistus. Lapsen toki täytyy tehdä osansa, mutta ei sen takia, että ne olisivat rangaistuskeino.

Tosiaan tuo muistutus kännykkään voisi olla hyvä idea. Lapsi selvästi ap:n kuvauksen perusteella haluaa olla ajoissa, mutta niin innostunut/muissa maailmoissa eikä muista tulla. En usko, että rangaistukset aiheuttavat muuta kuin pahaa mieltä. Oletko kysynyt lapselta, että onko hänelllä mitään ajatusta siitä, mikä voisi auttaa aijoissa olemiseen? Lapsilla voi olla itsellään yllättävän hyviä ideoita.
 
Laita lapsen puhelimeen hälytys, milloin pitää lähteä kotiin.

Voi tosiaan olla, että kaverin kanssa touhutessa unohtaa ajankulun. Joku 10 minuutin myöhästyminen vois tosiaan vaikuttaa tältä.
 
viera.s
Kuulostaa aika tiukalta meiningiltä, ehkä jopa kohtuuttomalta. Kun lapsi vaikuta mitenkään ilkeyttään myöhästelevän.

Millaisia myöhästymiset on siis aiemmin olleet ja mikä teillä on kotiintuloaikana? Onko myöhästymisistä ollut oikeaa haittaa?
 

Yhteistyössä