Mikä on köyhien ruokaa?

  • Viestiketjun aloittaja kyssss
  • Ensimmäinen viesti
"sia"
No meillä on varmaan köyhien ruokaa tänään, kun ensinnäkin lämmitin leivinuunin isältäni saamillamme haloilla. Nyt keitän miehen kotipaikan naapurilta saamiamme perunoita ja niistä tehdyn muusin kanssa syödään uunissa tehtyä uunimakkaraa. Makkarat saatiin laittaa omaan pakkaseen, kun mies oli talkoissa hiihtokisoja järkkäämässä ja jäi siellä yli hillittömästi kärkkäreitä. Eli käytännössä ilmaista ruokaa. Ja sitten tuosta muusista mitä jää yli, nin teen lihaperunasoselaatikon. Siihen jauhelihat saatiin mihen ampumasta hirvestä. Köyhiähän me ollaankin. Mutta onnellisia ja onnekkaita nuoin ihanasta lähipiiristä.
 
"vieras"
opiskelujen aikana nihkeinpään aikaan riisi keitettynä lihaliemessä ja kyytipojaksi vettä.Ajattelin aina syödessäni että mulla sentään se lihaliemikuutio tuomassa makua riisiin ja puhdasta vettä,kun jossain kehitysmaan lapsilla ei ollut.
 
"opiskelija"
Vaikka syön halpaa ruokaa, en kyllä ikinä ostaisi makkaraa, nugetteja, kalapuikkoja tai mitään nuita pitkälle jalostettuja einestuotteita. Huomattavasti halvemmaksi tulee koostaa ruokaa kasvipohjaisena.

Soijarouhe on huomattavasti halvempaa kuin mitkään eläinten lihat. Suosittelen! Siihen saa laittaa enemmän mausteita kuin samanlaisiin liharuokiin. Siitäkin voi tehdä tuota makaronimössöä ja on muuten hyvää! (varsinkin kun lisää oluthiivahiutaleita) Se on myös täysin rasvatonta, joten rasvaa siihen saa laittaa oman mielen mukaan. :) Pannulle paljon rasvaa ja mausteita ja sitten soijarouhetta, että se oikeen imee itseensä makuja, nams!

Näin kesä aikaan, kun suomalaiset kasvikset on hurjan halpoja, kannattaa tehdä mm. kaalilaatikkoa soijarouheeseen ja ohraan. Sitä kannattaakin sitten pakastaa kunnolla säilöön.

Myös soijahiutaleet on helppoja ja halpoja, kun niitä ei tarvitse edes keittää. Sopii hyvin esim. kasvisliemessä keitetyn makaronin (tai nuudeleiden) sekaan. Sisältää paljon rautaa, vitamiineja ym.

Hernekeittoon on kyllä aika outoa lisätä lihaa, hernehän sisältää jo proteiinia, joten täysipainoisen aterian siitä saa, kun laittaa lisäksi sipulia, porkkanaa ja lanttua. Ja on halpaa! Sitäkin voi tehdä kerralla ison kattilallisen ja pakastaa talveksi.

Unohtamatta tietenkään ilmaisia ruokia, marjoja ja sieniä, joita meilläkin pakastin on pullollaan syksyllä ja keväällä taas pakastimen pohja loistaa.
 
"riaa"
Ikäväksini pitää todeta, että ilmeisesti perusruuasta on tullut köyhien ruokaa..
Kurjaa :(
Miksei enää arvosteta kunnon laatikkoruokia, pataruokia jne? Kunnon ruokaa, kun tekee alusta lähtien itse eikä tarvitse käyttää einesruokia..
 
juuuuu
halvin ruisleipä, jossa suurin osa jauhoista kuitenkin vehnää

ateria ilman salaattia esim. pelkkä makaronilaatikko

lenkkimakkara ja monet muut einekset

indokiinasta rahdattuja rainbow ym halppistuotteita, jotka on täynnä lisäaineita verrattuna vähän kalliimpiin vastaaviin

Paremmin toimeentulevat sitten syö monipuolisesti ja terveellisemmin ja itse tehden. Heidän ruokansa voi olla myös edullista, perunaa, kaurapuuroa, porkkanaa ym. mutta mukana myös hienompia raaka-aineita.
 
Ranskanleipä, ranskikset ja Lidlistä ostettu kilon lihapyörykkäpaketti.
Tietenkin kaurapuuro myös.

Itse en miellä tonnikalaa enää köyhien ruuaksi, en raaski sitä ostaa itsekään, tosin en enää pystykään sitä syömään kovin usein.
 

Yhteistyössä