Vaikka syön halpaa ruokaa, en kyllä ikinä ostaisi makkaraa, nugetteja, kalapuikkoja tai mitään nuita pitkälle jalostettuja einestuotteita. Huomattavasti halvemmaksi tulee koostaa ruokaa kasvipohjaisena.
Soijarouhe on huomattavasti halvempaa kuin mitkään eläinten lihat. Suosittelen! Siihen saa laittaa enemmän mausteita kuin samanlaisiin liharuokiin. Siitäkin voi tehdä tuota makaronimössöä ja on muuten hyvää! (varsinkin kun lisää oluthiivahiutaleita) Se on myös täysin rasvatonta, joten rasvaa siihen saa laittaa oman mielen mukaan.
Pannulle paljon rasvaa ja mausteita ja sitten soijarouhetta, että se oikeen imee itseensä makuja, nams!
Näin kesä aikaan, kun suomalaiset kasvikset on hurjan halpoja, kannattaa tehdä mm. kaalilaatikkoa soijarouheeseen ja ohraan. Sitä kannattaakin sitten pakastaa kunnolla säilöön.
Myös soijahiutaleet on helppoja ja halpoja, kun niitä ei tarvitse edes keittää. Sopii hyvin esim. kasvisliemessä keitetyn makaronin (tai nuudeleiden) sekaan. Sisältää paljon rautaa, vitamiineja ym.
Hernekeittoon on kyllä aika outoa lisätä lihaa, hernehän sisältää jo proteiinia, joten täysipainoisen aterian siitä saa, kun laittaa lisäksi sipulia, porkkanaa ja lanttua. Ja on halpaa! Sitäkin voi tehdä kerralla ison kattilallisen ja pakastaa talveksi.
Unohtamatta tietenkään ilmaisia ruokia, marjoja ja sieniä, joita meilläkin pakastin on pullollaan syksyllä ja keväällä taas pakastimen pohja loistaa.