Mikä olisi hyvä tai paras PAISTINPANNU??

  • Viestiketjun aloittaja mmmmmmmmmm
  • Ensimmäinen viesti
mmmmmmmmmm
Olen niiiin kyllästynyt noihin tefloinpannuihin, vuodessa menevät jo huonoiksi. Olenkin tänään lähdössä paistinpannukaupoille,ja kuulisinkin mielelläni vinkkejänne - mikä olisi oikeasti hyvälaatuinen, kestävä paistinpannu? Hinnalla ei väliä. En halua valurautapannua.
 
"pöp"
Itsellä ollut viimiset 5 vuotta tefalin jamie oliver pannut ja melkein päivittäin käytetään. Miksikään ei ole mennyt, joten niillä kyllä on ainakin hinta-laatu suhde kohdallaan.
 
[QUOTE="pöp";29458931]Itsellä ollut viimiset 5 vuotta tefalin jamie oliver pannut ja melkein päivittäin käytetään. Miksikään ei ole mennyt, joten niillä kyllä on ainakin hinta-laatu suhde kohdallaan.[/QUOTE]

Meillä vastaava meni vajaassa vuodessa pilalle. Ja ihan ohjeitten mukaan huollettuna. : /
 
viaras
Kyllä kovanaamoilla mennään, lähes päivittäisessä käytössä olleet jo kohta kymmenen vuotta. Ei vääntyile, ei naarmuile, ei hajoo, ei sitten millään.

Eikä ole edes kalliita.
 
"A P"
Kyllä kovanaamoilla mennään, lähes päivittäisessä käytössä olleet jo kohta kymmenen vuotta. Ei vääntyile, ei naarmuile, ei hajoo, ei sitten millään.

Eikä ole edes kalliita.
Kovanaamoja kokeilin viimeksi, ja olivat kyllä ihan luokattoman huonoja.. Huonompia, mitä opiskeluaikoina ostetut halvimmista halvimmat pannut.

Onko keraamisista pannuista kokemuksia, mikä niistä olisi paras? Swiss diamondista on niin erilaisia kokemuksia, ja harmittaisi jos hassaisi toista sataa huonoon pannuun..
 
viaras
[QUOTE="A P";29459031]Kovanaamoja kokeilin viimeksi, ja olivat kyllä ihan luokattoman huonoja.. Huonompia, mitä opiskeluaikoina ostetut halvimmista halvimmat pannut.

Onko keraamisista pannuista kokemuksia, mikä niistä olisi paras? Swiss diamondista on niin erilaisia kokemuksia, ja harmittaisi jos hassaisi toista sataa huonoon pannuun..[/QUOTE]

Aika kummallista.

Oletkohan saanut maanantaikappaleet vai onko laatu sitten tänäpäivänä niin paljon huonompi?
 
Swiss Diamond on ihan kelpo pannu mutta loppupelissä sekin on "teflonpannu". Mulla kesti puolitoista vuotta.
Nykyään käytän enimmäkseen pinnoittamatonta rosteripannua. Helppoon teflonpannuun tottuneelle se voi alkuun olla aika vaikea mutta tekniikan oppii kyllä ja pannuhan on käytännösä ikuinen. Valurautapannua käytän pihvihommissa ja sitten teflonosastolta löytyy halpa Ikean 365+ jota käytän siinä määrin kun nuo muut pannut eivät sovellu. Vaimo käyttää oikeastaan vain tuota pinnoitettua.
Hiiliteräspannusta ei ole kokemusta mutta kaipa sellainen pitäisi vielä hankkia.
 
rasvapaisto
Alkuperäinen kirjoittaja TriplaIsä;29459105:
Swiss Diamond on ihan kelpo pannu mutta loppupelissä sekin on "teflonpannu". Mulla kesti puolitoista vuotta.
Nykyään käytän enimmäkseen pinnoittamatonta rosteripannua. Helppoon teflonpannuun tottuneelle se voi alkuun olla aika vaikea mutta tekniikan oppii kyllä ja pannuhan on käytännösä ikuinen. Valurautapannua käytän pihvihommissa ja sitten teflonosastolta löytyy halpa Ikean 365+ jota käytän siinä määrin kun nuo muut pannut eivät sovellu. Vaimo käyttää oikeastaan vain tuota pinnoitettua.
Hiiliteräspannusta ei ole kokemusta mutta kaipa sellainen pitäisi vielä hankkia.
Hiiliteräspannu ei juuri valuraudasta eroa käyttö-ja hoito-ominaisuuksiltaan. (ja tavallaanhan valurautakin on hiiliterästä)
 
Hiiliteräspannu ei juuri valuraudasta eroa käyttö-ja hoito-ominaisuuksiltaan. (ja tavallaanhan valurautakin on hiiliterästä)
valurauta sisältää niin paljon hiiltä että sitä ei voi nimittää teräkseksi ollenkaan

siitä pitää poistaa poistaa hiiltä niin, että sitä jää enintään 1,7% niin silloin voidaan puhua hiiliteräksestä

tosin täytyy sanoa, että paistinpannun kannalta tällä hifistelyllä ei ole juuri mitään merkitystä
 
rasvapaisto
valurauta sisältää niin paljon hiiltä että sitä ei voi nimittää teräkseksi ollenkaan

siitä pitää poistaa poistaa hiiltä niin, että sitä jää enintään 1,7% niin silloin voidaan puhua hiiliteräksestä

tosin täytyy sanoa, että paistinpannun kannalta tällä hifistelyllä ei ole juuri mitään merkitystä
Olen ollut luulossa, että 1,7% hiilipitoisuus on teräksen raja-arvo, mutta ei hiiliteräksen.
 
kokki kolmonen
Me kovan hehkutuksen innostamana tilattiin myös Swiss Diamond kun ollaan kovia laittamaan miehen kanssa ruokaa. Siitä on nyt vuosi ja pannu on käyttökelvoton. Nyt etsitään parempaa...
 
"tyttis"
Alkuperäinen kirjoittaja neljäs_tulossa;29458862:
Mulla on Swiss Diamond, googleta vaikka. Aivan mielettömän hyvä, ollut monta vuotta jo eikä oo mennyt miksikään :)
meillä sama, ainoa toinen yhtä hyvä on ollut kuparipannu, mutta se ei induktiolle enää kelvannut. keraamiset ja tavalliset paistinpannut on olleet aivan rahanhukkaa.
 

Yhteistyössä