Mikä oli tämän päivän ruoka?

  • Viestiketjun aloittaja harmaa
  • Ensimmäinen viesti
Meillä ei ollut "oikeaa ruokaa" tänään ollenkaan, vaan mussutettiin kakkua, suklaita, sipsiä, melonia, rypäleitä, pikkuleipiä :whistle: vietettiin 5v. synttäreitä ja tuli naposteltua pitkin päivää :xmas: no, huomenna palataan ruotuun.
 
noh
Jauheliha-kukkakaalisoselaatikkoa + kreikkalaista salaattia. Jälkkäriksi maustamatonta jogurttia, jossa seassa pakastevadelmia, pakastemangopaloja sekä ripaus vaniljasokeria.
 
manna
lohkoperunoita: perunat lohkoiksi ja pussiin, pussiin liraus oliiviöljyä ja pari tl grillausmaustetta, uuniin. lisäksi oli kanafileet ja salaattia. lapset halusi porkkanaraastetta, niin heillä sit sitä. huomiseksi olis lopuista fileistä suunnitteilla tortillat.
 
Alkuperäinen kirjoittaja äitikin:
Alkuperäinen kirjoittaja Kevätaurinko:
Herrojenherkkua ja perunamuusia. :p
Mitä on herrojenherkku?
Suolaa?

HERROJEN HERKKU 4:lle

n. 1 kg porsaan maustamatonta sisä- tai ulkofilettä
3-4 päärynää
2 prk valkosipulituorejuustoa
2 pkt Musta Pekka pippurijuustoa, 100 g
4-6dl kermaa

Leikkaa liha viipaleiksi.
Ruskista lihaviipaleet pannussa öljyssä.
Laita uunivuokaan aina joka toinen eli lihaa,valkosipulituorejuustoa,päärynää, mustapekkaa ja taas liha jne...
Kaada ruokakerma joukkoon niin että kaikki melkein peittyy.
Paista uunissa 225`c noin 1½h kunnes lihaviipaleet ovat kypsät ja kerma,valkosipulijuusto ja mustapekkajuusto kastike on nätin värinen päältä. Jossain vaiheessa voi pienentää uunin lämpötilaa 175`c jos tuntuu että kerma kiehuu yli.

Tarjoa vaikka perunamuusin kera.
Todella hyvää tuo kastike perunamuusille. :p
 
Lounaaksi söin mäkkärin tuplajuustohampurilaisen ja iltaruokana oli kesäkurpitsasta tehtyjä "lämpimiä voileipiä" eli n. 1,5 cm paksu siivu ISOSTA kesäkurpitsasta, päälle jauhelihasoossia ja juustoraastetta ja uuniin. :p
 
minä
Lounaaksi uunilohta, perunoita, juureskuutioita ja kastiketta
Päivällinen piti syödä ravintolassa mut sit muksut halusikin leffaan joten käytiin vaan nappaamassa subit

Huomiseksi on lampaan kyljyksiä ja hasselbakan perunoita, illaksi tehdään lämpimiä voileipiä tai pitsaa
 
moislis
Alkuperäinen kirjoittaja Kevätaurinko:
Alkuperäinen kirjoittaja äitikin:
Alkuperäinen kirjoittaja Kevätaurinko:
Herrojenherkkua ja perunamuusia. :p
Mitä on herrojenherkku?
Suolaa?

HERROJEN HERKKU 4:lle

n. 1 kg porsaan maustamatonta sisä- tai ulkofilettä
3-4 päärynää
2 prk valkosipulituorejuustoa
2 pkt Musta Pekka pippurijuustoa, 100 g
4-6dl kermaa

Leikkaa liha viipaleiksi.
Ruskista lihaviipaleet pannussa öljyssä.
Laita uunivuokaan aina joka toinen eli lihaa,valkosipulituorejuustoa,päärynää, mustapekkaa ja taas liha jne...
Kaada ruokakerma joukkoon niin että kaikki melkein peittyy.
Paista uunissa 225`c noin 1½h kunnes lihaviipaleet ovat kypsät ja kerma,valkosipulijuusto ja mustapekkajuusto kastike on nätin värinen päältä. Jossain vaiheessa voi pienentää uunin lämpötilaa 175`c jos tuntuu että kerma kiehuu yli.

Tarjoa vaikka perunamuusin kera.
Todella hyvää tuo kastike perunamuusille. :p
Tuleeko päärynä ihan viipaleina, raakana?

 

Yhteistyössä