Mikä meidän pojalla on? Auttakaa!

Pojallamme, 3kk, on seuraavia huolestuttavia oireita:
- Tosi paha ihottuma poskissa ja vähän kaulassakin. Tulipunaisia kuivia läikkiä, jotka alkoivat pahentua ja niihin tuli jopa märkärupi. Poika sai antibiootit, jotka auttoivat, mutta kun kuuri loppui, läiskät palasivat! Toivottavasti se ei nyt muutu märäruveksi sentään. Kortisonia pitää laittaa. Ihottumaa on ollut jo 1,5 kk.
- Kovia pulautuksia, siis ihan hirveän kovia. Body pitää vaihtaa joka syönnin jälkeen Pulautuksia voi tulla tunnin parinkin päästä syönnistä vielä.
- Pientä kitinää usein iltaisin.
- Kakka pääosin vihreää.
- Ei ilmavaivoja tietääkseni.
Itse epäilen maitoallergiaa, kun poika on siirtynyt korvikkeille, mutta lääkäri sanoi, ettei se usko oikein, kun ihottuma on paha vain kasvoissa. Kuivia läikkiä on myös pohkeissa, polvissa ja käsivarsissa.
Tuo ihottuma ja pulautukset minua eniten mietityttävät. Poika myös kuolaa paljon.
Onko kellään kokemusta vastaavasta?
 
Allergiaa
Allergiaa epäilisin ensimmäisenä, oireet ovat kuin oppikirjasta (pulauttelu, ihottuma, vihreät kakat, itkuisuuus). Ilmeisesti ne myös täsmäävät korvikeen aloitukseen? Suosittelen käymään allergioihin erikoistuneelta lastenlääkärin vastaanotolla. Yleislääkäreiden kohdalla on tuuripeliä, tunnistavatko ja osaavatko hoitaa lasten allergioita. Eikä kannata empiä onko käynti turha. Jatkuva kitinä voi olla merkki suolistokivuista, joita allergiat toisille aiheuttavat ja lapsi saattaa olla hyvin kipeä.
 
Meidän neidillä oli toinen poski aivan rikki ja ihottumaan VAIN selässä. Kuivia länttejä siis. Aikani rasvasin poskea kunnes hakeuduin allergolokille. Ja maitoallergiahan sieltä löytyi. Neuvolan ja omalääkärin mielestä ei mitään vikaa. Ja nyt myöhemmin viljatkin pois. Oireet alkoivan jo 2-3 kuukauden iässä. Nyt ikää reilu vuosi ja melkein oireeton. Kiitos erikoismaidon. Mielestäni kannattaisi hakeutua lasten allergolokille. Tsemppiä!!
 
Kokemusta on
Hei,

olen itse lääkäri ja allergisen lapsen äiti. Kuvaamasi oireet voisi hyvin sopia ruokaaine allergiaan. Suosittelen että hakeudut pikemmiten lasten allergialääkärin puoleen. Neuvolassa ei vältämättä ole tarpeeksi osaamista tällä alueella.

Toivottavasti saat pian apua.
 
Kiitos teille vastauksista. Soitan heti aamulla lasten allergologille aikaa. Osaisitteko suositella täältä Helsingistä hyvää paikkaa tai lääkäriä? Toivoisin, ettei tämä olisi maitoallergiaa, mutta kyllä se minusta pahasti siltä näyttää. Kun ei vaan olisi muita ruoka-allergioita... :/
 
Hei!

Lohdutukseksi, kyllä allergioiden kanssa selviää, usko pois! Heti helpottaa kun asia selviää ja saa lapsen vaivat kuriin. Sehän se on kuitenkin pääasia! Nykyisin kuitenkin on saatavilla paljon hyviä erikoisruokavaliotuotteita joilla ruuanlaittokin helpottuu. Halauksia moniallergisen äidiltä :hug: !
 
meillä tytöllä oli aivan saman laisii läikkii jaloissa ja posket helotti punasena koko ajan neuvolasta tuli lähete allergia testeihin ja tyttö oli maidolle allerginen ja poika on 4.v pojalla olivat samat oireet mutta poika on vaan vilja allergia 2 erillaista allergiaa perheessä todella siistii tehdä ruokaaa :'( :'( :'( :'( :'( :'(
 
Saana75
Möhkis: älä sure, kyllä siihen ruuanlaittoon tottuu että tekee aina eri ruuat, tai aina kun välillä tökkii niin ajattelee että kyllä se ohi menee.

Meillä pienempi tyttö oli ja juuri nyt testataan vehnää, muuten hänen ruokavalionsa koostuu perunasta, porsaan- ja naudanlihasta sekä kurkusta ja ananaksesta. Vanhempi tyttö syö muuten samoja, mutta hän pystyy syömään lisäksi vielä vesimelonia, banaania ja kalaa.
'
netistä onneksi löytää hyviä vinkkejä ruoanvalmistukseen, ja postituslistat joista saa vertaistukea ovat erinomaisia.

Toivon kanssa että tuo vehnä sopisi, siitähän voisi tehdä vaikka mitä ;)
Mutta pahoin luulen ettei käy, kun vuosi sitten testauksessa oksensi kaiken vielä pari päivää senkin jälkeen kun vehnän anto lopetettiin. Silloin ehdin antamaan tytölle kolmena päivänä vehnää.. Mutta kyllä ne sitten isompana sopii-18v tai jotain :)
 

Yhteistyössä