Mikä lapsen ihoa vaivaa? sis. kuva

  • Viestiketjun aloittaja lääkäriinkö?
  • Ensimmäinen viesti
Vaipan vaihto vieläkin useammin, pelkkä vesipesu vaihdon yhteydessä ja ilmakylpyjä. En laittais kovin paljon mitään Bepanthenia vaipan sisään "hautomaan"... Minkä ikäinen on kyseessä? Ehkä mieto 1% hydrocortison vois yös tehdä ihmeitä (riippuu tietenkin iästä, voiko käyttää ja siis vain tarkasti ihottumakohtiin pienelle alueelle). Tai sitten sinkkivoide...mut sehän toisaalta kuivattaa...voi tehdä ihon kipeeks ja araksikin?
Ja ehkä hengittävämmät vaipat, jos sitä ei oo huomiotu?
 
Tutulta näyttää
Minäkin veikkaisin melko varmaksi vaippaihottumaksi. Tehokkain hoito on Sibicort-voide (apteekista reseptittä). Hoidoksi ei missään nimessä hydrokortisonia; se pahentaa tilannetta.
 
ap
Lapsi on 2,5v. Söi tänään omenaa ja luulin huomanneeni toisessa poskessa hetken pientä punoitusta. Ajattelin heti, että onkohan allerginen mutta sitten se punoitus hävisi. Nyt illalla huomasin tuon ihottuman. Eilen sitä ei ollut, koska saunottiin joten oltais huomattu.

Jos on allergiaa, kauankohan ihottuma kestää? Nyt ei tietenkään anneta mitään omenapitoista.
 
Kyllä minäkin kavahdin kun tajusin mitä kuvassa näkyy. Toiselle kuvalle vain nauroin (minulla on vain tyttöjä, en ole pienen pojan vehkeitä noin läheltä koskaan tarkastellut) :)

Pimafucort voi olla ihan sopiva rasva tuohon, siinä on kortisonia, bakteereja tappavaa sekä hiivalääkettä samassa. Tuo voi kyllä olla märkärupeakin ja vaatii lääkärin määräämät voiteet (Fucidin).
 

Yhteistyössä