Mikä istuin autoon?

ostaisin sellaisen turvavyöistuimen, eli se on kuin koroke jossa on selkänoja ja niskatuki. Lapsi mahtuu siihen pitkään ja se on testeissä todettu turvallisemmaksi kuin käännettävät turvaistuimet (ainakin sivutörmäyksissä). Lapsen asento on hyvä jos nukahtaa, sillä niskatuki tukee niskaa eikä pää roiku huonossa asennossa.
Istuin on helppo asentaa eli auton 3pistevyö laitetaan vyönohjaimen kautta kiinni. todella nopea siirtää autosta toiseen.
Meillä 4 ja 5 vuotiaat istuvat turvavyöistuimissa (2,5-vuotiaasta asti istuneet). Nuorimmainen istuu vielä selkä menosuuntaan, mutta kun on aika kääntää, niin saa samanlaisen kuin isommatkin.
Meidän on pitänyt kääntää isommat n 2vuotiaana matkapahoinvoinnin takia, toivottavasti kuopus voi matkustaa selin pidempään.
 
Meille hankittiin Britax Römer Kid+ ja on todella hyvä. Siinä pystyy vähän säätämään lepoasentoonkin ja menee vielä isollakin lapsella. Korkeutta ja leveyttä voi säätää. Muuntuu muistaakseni vielä korokkeeksikin.
 
turvavyöistuin
Meilläkin on turvavyöistuin, Recaro.
Sen saa lepoasentoon jos lapsi nukahtaa matkalla (vyöt pitää avata ja laittaa uudelleen, eli vyöt kiinni ei voi nitkauttaa lepoasentoon) .

Lapsi on ollut siinä noin 2,5 vuotiaasta koska ei enää sopinut olemaan selkä menosuuntaan olevassa istuimessa, jalat ei sopinut.

Kuulostaa että olemme ainoat jotka on ostaneet REecaron turvavyöistuimen, kaikilla on britaxia??
 
Miskan äiskä
Meille hankittiin vuosi sitten kesällä HTS:n Izi Comfort ja ollaan oltu tyytyväisiä. Istuin on vain nenä menosuuntaan asennettava, 5-pistevyöt, 9-18 kiloiselle. Istuin on todella helppo ja nopea asentaa. Lapsi näkee hyvin ulos, kun istuin on korkealla ja kaltevuutta saa säädettyä lapsen istuessa.

Pojalla on nyt painoa saman verran kuin ap:n neidillä ja tietääkseni näin kevyttä ei vielä saa laittaa turvavyösituimeen, raja taitaa olla 15 kiloa. Me tullaan käyttämään tota istuinta niin kauan kuin poika siihen mahtuu ja sitten siirrytään palliin ja autonturvavöihin tai sitten takasin edelliseen istuimeen, jossa käytetään auton omia vöitä 15 kilosta ylös päin.
 
Meillä siirryttiin reilu 3-vuotiaana selkämenosuuntaan istuimesta Britaxin kid plus turvavyöistuimeen. Poika painoi silloin 17kg joten turvavyöistuin oli järkevin vaihtoehto kun noissa istuimissa missä lapsi kiinnitetään istuimen omilla vöillä on painoraja 18kg.
 
kid plus
Britax Römer Kid Plus istuinta suosittelen minäkin. Meillä lapsi siirtyi siihen 3,5-vuotiaana. Edelleenkin kyllä painaa vähemmän kuin suositus on, mutta pituutensa ja ikänsäkin puolesta "saa" siinä istua ja hyvin siinä viihtyykin :)

Sinä joka ihmettelit että olet ainoa joka Recaroa mainostaa. Niin Recaron istuimet, ainakaan se joka on vastaava kuin tämä Kid Plus, ei ole pärjänny testeissä yhtä hyvin. Joten siinä kanssa osasyytä varmaan siihen miksi sitä ei niin täällä muut mainosta, kun se ei ole yhtä hyvä istuin kuin Kid Plus. Lisäksi tuo Recarohan maksaa paljon enemmän kuin Kid Plus. Joskus halvemmalla saa paremman :)
 
meillä oli kanssa tuo recaro start istuin ja siihen saa lapsen laittaa jo 12 kilosta eteenpäin koska turvavyön saa lukittua. Erittäin tukeva ja vakaa istuin ainakin meidän autossa. Erittäin laadukkaat kankaat ja lapsen on pehmeä siinä istua kun istuinosa on "jousitettu". Huonoja puolia oli hinta, iso koko ja se että istuin on aika painava n 10 kg. Jouduin myymään meidän istuimen eteenpäin koska meille on tulossa kolmas lapsi kesällä ja recaro ei mahtunut turvaistuimen ja kaukalon väliin. Koitin siihen auton keskipaikalle soivttaa gracon turvavyöistuinta, mutta en tykännyt siitä se kun kolisi joka montussa ja muutenkin oli kauhean heppoisen oloinen eikä se sitäpaitsi mahtunut siihen turvavyölukkojen väliin. No sitten koitin tuota römerin kid plus turvavyöistuinta ja se sopi leveytensä puolesta siihen välii tosi hyvin ja kädelle jää vielä hyvin tilaa laittaa vyö kiinni. Römer tuntui tosi laadukkaalta ja on kevyt siirtää autosta toiseen, mutta siihen tosiaan saa laittaa vasta 15 kg painavan lapsen. Selkänojan korkeutta on tosi helppo säätää, eikä se kolise kuten graco. Kankaat tuntuu ihan laadukkailta, mutta istuin osa ei ole yhtä pehmeä kuin recarossa, mutta hyvin tuntuu poika siinäkin viihtyvän.
 
Muutama jo mainitsikin, että turvavyöistuimeen ei saa laittaa alle 15 kg lasta, vaikka ikää olisikin yli 3v. Siis semmoiseen, jossa vyö tulee vain lapsen ja istuimen yli, eikä siinä ole lukitusta. Koskee myös koroketta. Autojen turvavyöt eivät välttämättä lukkiudu, jos alle 15 kg istuu niissä. Näin meille ainakin sanottiin istuinta valittaessa.

Korokkeessa taitaa ikäraja olla 3 vuotta, mutta siis vaatii myös tuon 15 kg, jotta vyö lukittuu tarvittaessa. Samoin pituutta täytyy olla sen verran, että turvavyö tulee oikealle korkeudelle olkapään yli. Ei siis kaulalle. Tämähän riippuu sitten paljon autostakin. Joissakin saa jopa takapenkilläkin säädettyä sitä turvatyön ylävyön lähtökorkeuttakorkeutta alemmaksi.
 
Peesaan edellistä. Vyöistuin tai koroke ei ihan vielä käy, mutta kannattaa katsoa jos löytyisi sellainen, josta saa istuimen omat vyöt pois ja sitten käyttää auton vöitä lopun aikaa.

Toi Izi comfort on muuten hyvä istuin, mutta ainakin meillä tuli pituus ensin vastaan eli nyt kun poika on n. 16 kg, niin siirretään toiseen istuimeen, kun ei enää pituutensa puolesta mahdu siihen. Izin saa nyt puolestaan pikkuveikka, joka ei ole koko talvena päässyt autoilemaan, koska ei ole enää mahtunut vauvakaukaloon, mutta ei ole ollut tarpeeksi painava seuraavaankaan istuimeen. Onneksi emme omista autoa, joten ongalma ei ole ollut suuren suuri.
 
Meillä on ollut puolivuotiaasta asti nyt 2 v 9 kk (17 kg painoinen) pojalla Britax Two Way Elite. On toiminut hyvin selkä menosuuntaan, kasvot menosuuntaan ja nyt turvavyöistuimena. Toiseen autoon meillä on vähän aikaa sitten hankittu Gracon turvavyöistuin jonka saa myöhemmin sitten korokkeeksi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Mitä istuinta suosittelet 3v tytölle n. 13 kg painavasta? Minkä ikäiselle tai painoiselle koroke?

Meillä oli vielä lasten turvaistuin, Gracon Cosmic, kun tyttö oli tuon 13 kg. Nyt on painoa jo yli 17 kg ja pituuttakin metri, ja juur ostin Gracon turvavyöistuimen kakkosautoon. Samanlainen on ykkösessä ja hyväksi havaittu. En laittaisi liian pientä korokkeelle/turvavyöistuimeen.
 

Yhteistyössä