Mikä asuu sängyssä ja puree öisin?? Ei lude / lintukirppu!

  • Viestiketjun aloittaja syöpäläisiä!
  • Ensimmäinen viesti
syöpäläisiä!
Mitä tää voi olla, kun öisin jotkut puree / pistää, mutta missään ei näy mitään?? Ei mitään liikettä, epämääräisiä pisteitä, luteiden jätöksiä, MITÄÄN. Mutta joku pistää. Viime yönä molempiin olkavarsiin, ranteeseen, vatsaan ja nilkkaan. Siihen kohoaa yksittäinen, täysin hyttysenpistoa vastaava paukura, mikä kutisee niin hemmetisti hetken aikaa ja häviää sitten.

Tätä esiintyy vain ja ainoastaan mökillä, jossa patjat useamman vuoden vanhat, mutta sängynrungon ostin käytettynä kesällä. Oisko sen mukana voinut tulla jotain? Toinen veikkaus on, että kun (jätösten perusteella) sängyssä on poissaollessamme juossut hiiriä, niin oisko niiden turkista voinut jäädä patjaan elämään jotain?

Lintukirpun puremilta eivät näytä ollenkaan, vaan ovat just hyttysen tekosten näköisiä. Mutta ei täällä mitään lentele.

Tuun mielisairaaksi oikeesti kohta, todella inhottavaa!
 
"vieeras"
En tiedä mikä on, mutta kannattaa kokeilla vetää sänky keskellä huonetta (tai siis kauaksi seinistä) ja sitten sängynjalkoihin reilusti teippiä. Mikä lie siellä käykään, jos ei lentävä ole, jää joko teippiin tai ei ainakaan pääse sänkyyn. Näin neuvottiin tekemään (amerikkalaisissa) hotelleissa, joissa ludearmeijat marssivat öisin muuten sänkyyn ja niitä ei päiväsaikaan edes näe, kun ovat piilossa.
 
"V ieras"
Hämähäkki.

Joku tänne joskus linkitti lehtijutun hämähäkistä, joka elelee sängyn piiloissa ja öisin käy imemässä verta. Ja ihan suomessa näitä hämähäkkejä.
 
"V ieras"
Hyönteistutkija Juhani Itämies varoittaa suomalaisia yöllä sängyssä vaanivasta verenimijähämähäkistä.
– Palloristihämähäkki on arka ja piilotteleva otus, joka hakeutuu mielellään vanhoihin asuntoihin. Se on liikkeellä öisin ja saattaa tulla imemään verta nukkuvasta ihmisestä. Puraisu on melko huomaamaton, mutta puremajälki voi kutittaa päiväkausia. Mitä ankarammin sitä raapii, sitä suurempi todennäköisyys on infektiolle, hän sanoo Raahen Seutu –lehden haastattelussa.

Itämies kertoo epämiellyttävän esimerkin tuttavastaan, joka sairastaa psoriasista. Hänen jalkansa turposivat pahasti.
– Kun näin puremajäljet hänen nilkoissaan, kehotin häntä tutkimaan sängynaluksensa pimeimmät nurkat tarkkaan. Sieltä löytyi neljä erittäin tuhdissa kunnossa olevaa hämähäkkiä, jotka olivat imeneet itsensä täyteen verta, hän sanoo lehdelle.
Palloristihämähäkkiä löytyy etelästä, mutta Oulun korkeudeltakin sitä on tavattu.
Palloristihämähäkki on väriltään kiiltävän mustanruskea ja sen takaruumis on pallomaisen pyöreä.
 
[QUOTE="V ieras";29591800]Hämähäkki.

Joku tänne joskus linkitti lehtijutun hämähäkistä, joka elelee sängyn piiloissa ja öisin käy imemässä verta. Ja ihan suomessa näitä hämähäkkejä.[/QUOTE]

Meillä oli tuollainen vieraana kesällä. Ne kutisi aivan saatanasti ja ihmeteltiin että mikä voi olla kyseessä. Löysin sen hämähäkin sitten yksi päivä, oli ihan järkyttävä pallo. Ja kun liiskasin sen niin roiskahti veret kunnolla, ei epäilystäkään mikä oli meitä imenyt.
 
syöpäläisiä!
Mä jo aattelin että toihan se on, koska seittejä no nähty paljon, mutta sit luin ton missä sanottiin ettei hämähäkit ime verta... Blaa. Luulin jo että tämä ratkesi.
 
syöpäläisiä!
Koska oon nähnyt asiakkailla luteiden puremia, ja joutunut sitä kautta tutuksi niiden perkeleiden kanssa :x Eikä mitään jätöksiä missään, ei mitään mustia pisteitä MISSÄÄN. Tongin kaikki kuviteltavissa olevat paikat. Mutta seittejä täällä kyllä on, sen puolesta vois olla hämis. Tai joku hiirissä asuva kirppu.
 
Vierailija 90
Yle on minun mielestäni luotettavampi! Kun kysymyshän on siinä, kun Yle sanoo että Hämähäkit eivät ime verta, mutta taas Iltasanoma sanoo, että jotkut hämähäkki lajit voivat imeä verta... Mutta kun Iltasanomissa on joskus vähän hämärää juttua, niin luotan Yleen, ja sanon Että se ei voi olla hämähäkin aiheuttama pistos...
 
skeptikko
Ei ne hämähäkit ime välttämättä pelkkää verta, vaan nehän imee saalistamistaan hyönteisistä kaikki nesteet :D
En ymmärrä miten joku voi väittää ettei ne imis verta, kun hämähäkkihän on peto ja niiden seitit on täynnä itikoita, kärpäsiä yms. Niin kun ne ei kerta syö niitä ötököitä, niin ei kai ne huvikseen niitä pyydystä, kyllähän ne käyttää niitä ravinnoksi. Ja kun kerran "kuoret" on jäljellä, niin eikö ne silloin väkisinkin ime sisukset..? Ja kyllä minua on hämähäkit purreet ja patti on jäänyt. Miksi se pelkästään purisi, jos en härnää sitä tms. Kai sillä joku idea on puremiseen..?
 
Tuollainen hämähäkkiköhän meillä asustelee? Ihmettelin kun tuossa viikonlopun aikana ilmestyi viisi isoa ja älyttömästi kutisevaa "hyttysenpuremaa" takalistoon ja jalkoihin, ja tuumin etten kyllä tietääkseni ole persposket paljaana ulkona hypännyt, ja päälläkin oli ollut kahdet housut etteivät niidenkään läpi olisi varmaan hyttyset pistäneet. Monestikohan tuollainen voi purra öisin? Vaan eipä sillä, ei ole sen jälkeen uusia paukamia ilmestynyt niin olisikohan kissat tai murkut syöneet.
 
Mäkärät vai mäkäräiset tai mitä ne ovat, ne ihan pienenpienet lentävät. Ne vainosivat mua eräänä kesänä kunnes älysin laittaa tuuletusikkunaan verkon lisäksi siitepölysuojan. Sitä en kyllä muista, tuliko niistä jälkiä mut sattui ja kutisi ihan hitosti!
 
"kiljuuna"
Hämähäkit eivät ime verta.. Eivätkä myöskään ötököitä.. Sulattavat omalla suuhapoillaan saaliin syömäkelpoiseksi.. Ei, hämähäkin suun anatomia ei sovellu verenimemiseen.. Kirppu tai lude asialla. :)
 
vierailija
  1. se on hämähäkki ja vaarallinen hämähäkki se on lintuhämäkki ja on erittäin vaaralinen ja mustaleski on erittäin vaarallinen ja lintuhämäkki ja taratella on erittäin vaarallinen hämäkki on mustaleski on erittäin ihmisiselle erittäin vaaralinen tuottaa erittäin kipua ihmiselle vaarallinen ja siinä se on erittäin vaarallinen ei kannete mennä lähelle niin tuotaa erittäin tuottaa mustaleskestä kipua ihmiselle
  2. kyllä se puree ihmistä mustaleski.:poop::mad::rolleyes::sick:
 
vierailija
Ei ne hämähäkit ime välttämättä pelkkää verta, vaan nehän imee saalistamistaan hyönteisistä kaikki nesteet :D
En ymmärrä miten joku voi väittää ettei ne imis verta, kun hämähäkkihän on peto ja niiden seitit on täynnä itikoita, kärpäsiä yms. Niin kun ne ei kerta syö niitä ötököitä, niin ei kai ne huvikseen niitä pyydystä, kyllähän ne käyttää niitä ravinnoksi. Ja kun kerran "kuoret" on jäljellä, niin eikö ne silloin väkisinkin ime sisukset..? Ja kyllä minua on hämähäkit purreet ja patti on jäänyt. Miksi se pelkästään purisi, jos en härnää sitä tms. Kai sillä joku idea on puremiseen..?
Hämähäkit käärivät saaliinsa verkkoon, jonka jälkeen laskevat suun kautta "vatsahappoja" seittipussukan sisään, jolloin vatsahapot sulattavat saaliin hämähäkille ravinnoksi sopivaan muotoon.
Hämähäkki VOI PURRA ihmistä, suomessa asuu kaksi hämähäkkilajia, jotka ovat tarpeeksi isoja ja kykeneviä puremaan ihmistä (rantahämähäkki ja vesihämähäkki -> eivät elä sänkyjen alla tai asuinrakennuksissa). Tällaisen hämähäkin purema aiheuttaa ampiaisenpistoa vastaavan paukaman. Hämähäkki puree ihmistä vain puolustautuessaan, sillä ihminen on hämähäkille aivan liian tuhti saalis ravinnoksi käytettäväksi. (y)
 

Yhteistyössä