Mihin vanhat lastenvaatteet?

Olisi kiva että menisi ihan oikeasti tarpeeseen, ensikoti ei ota tällä hetkellä vastaan alle kouluikäisten lasten vaatteita kun niitä on kuulemma ihan tarpeeksi.

Tutuilla ei tyttöjä ole tässä kokoluokassa (86-98), tavara on peruskuntoista, ulkohaalarin hihoissa hiukan tummentumaa kun oikein syynää, kumisaappaissa vähän värjäymää myös, sisävaatteet ehjiä ja tahrattomia jne.. Mutta siis ehjiä ja siistejä käyttökamppeita silti, 1-2 lapsella käytettyjä 2009 jälkeen ostettuja.

Päiväkodistakin meinasin kysyä kelpaako varavaatteiksi jos ei muuta paikkaa löydy.

Tietäisikö joku jotain paikkaa (Turun seudulla)?
 
"samma här"
mulla on sama ongelma, kirpparille en jaksa nähdä vaivaa koska mielestäni se on pitäjän ahneutta repiä n.30 ekiä viikosta, se on paljon ja joka päivä pitäisi olla järkkäämässä pöytää.Olen joskus tuota tehnyt mutta mieluummin vaikka annan noita vaatteita ja niin olen tehnytkin, huonot/kuluneet/resut jätän itelle luuttuiksi.
 
[QUOTE="vieras";28207517]Tummentuneet ja värjäytyneet sekä muutenkin resut ja vanhanaikaiset roskiin.[/QUOTE]

No eipä ole kovin vanhanaikaisia max 4v vanhat lindexit yms.. Ihan hello kittyä, muumia, bamsea yms.. näkyy vieläkin kaupoissa olevan.

Kumisaappaat yhden syksyn käytetyt, voisi oikein hinkkaamalla varmaan lähteä puhtaiksikin, ja suprafill puku jossa on hihoissa hiukan hiekan tummentamaa jälkeä jonka kunnon päivänvalossa tiiraamalla erottaa..

Että en ihan roskikseen viitsisi heittää, käyttäisin kyllä omillakin jos sopivaa kokoa olisi.
 
"vieras"
[QUOTE="samma här";28207526]kirpparille en jaksa nähdä vaivaa koska mielestäni se on pitäjän ahneutta repiä n.30 ekiä viikosta, se on paljon ja joka päivä pitäisi olla järkkäämässä pöytää.[/QUOTE]

Onko sinulla ollenkaan käsitystä yrittäjyydestä? Ei se kirpparin pitäjä ahneudessa laita viikkohintaa korkeaksi. 30e viikossa on normaali tai halpakin hinta kirppisviikosta. Meillä viikon kippistulot ovat yleensä 400-550e joten 30e ei tunnu missään.
 
"vieras"
Helpointa on antaa jollekin järjestölle, viedä uffille tmv, niin ei tarvi sitten nipottaa ja tuntea harmitusta, kun se tyyppi, jolle ne annoit, myykin ne huutonetissä eteenpäin...
 
Tuo Hopeyhdistys vaikutti aika hyvältä, UFFiin yms en halua viedä, myyvät hirveillä hinnoilla ja paljonko mahtaa loppupeleissä mennä oikeasti apuun tuosta tuotostakaan.

Ja noista "saa ottaa" laatikoista häviää varmasti juu, mutta hetken päästä ovat jollain trokarilla myynnissä ja se siitä oikeasta tarpeesta siis.
 
"Vieras"
Ei uffille, ensin vetää henkilökunta parhaimmat päältä ja ne mitkä jää myydään omistajien kukkaroon maksimi voitoilla. Ne mitkä ei mene kaupaksi lähetetään afrikkaan myytäväksi edelleen. Mieluummin spr konttiin.
 
"vieras"
Jos haluat että apu menee oikeasti perille niin älä missään nimessä annan mihinkään uff:an tai kirkon keräykseen. Todella usein olen kuullut, kuinka työntekijät ottavat omille tai lapsenlapsilleen sieltä parhaat ja keräykseen päätyy oikeasti ne huonommant. Mielestäni niin moraalitonta kun vaan voi olla, mutta minkäs teet. Joillain seurakunnilla on joskus ollut mahdollista sellainen että antavat jonkun apua tarvitsevan tiedot ja lahjoittaja voi itse henkilökohtaisesti lahjoittaa vaatteet tälle. Tällöin apu ainakin menee sinne minne pitäisi. Tuo neuvolan saa ottaa laatikko on myös hyvä, tällöin tosin apu ei aina mene niille jotka sitä eniten tarvitsevat, vaan kuka tahansa voi ottaa vaatteita ja onkin siihen oikeutettu.
 
"vieras"
Jos teillä on siellä paikkakunnalla perhekahvila tai srk kerho tms., voisit kysyä jos heillä on mahdollisuutta laittaa asiakkaitaan varten lastenvaatteiden kierrätyslaatikko. Eli sinne saa tuoda tarpeettomia, ehjiä vaatteita, kenkiä... ja sieltä saa penkoa sopivaa vaatetta myös mukaansa. Meillä tällainen on hyvin suosittu.
 
Mannerheimin Lastensuojeluliiton uudenmanpiiri on avannut Marskin Muksut nimisen käytettettyjen lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden Second hand -myymälän ja -verkkokaupan Helsingin Töölööseen, Topeliuksenkatu 19, Marskin Muksut - Laadukkaiden lastenvaatteiden ja-tarvikkeiden Second hand Verkkokauppa.

Otamme lahjoituksena vastaan kaikkea lapsiin liittyvää. Tuotto käytetään MLL:n Uudenmaan piirin toimintaan, lapsiperheiden hyväksi tehtävään työhön kotimaassa. Tervetuloa lahjoittamaan ja ostoksille!
 

Yhteistyössä