Turkissa on pakko syödä vain turkkilaista jogurttia jos jogurttia ylipäätään haluaa, myynnissä on sen lisäksi vain jotain Danone-tyylisiä pikkupurkkeja. Turkkilaista jogurttia on hyvin helppoa tehdä itsekin. Käytän sitä turkkilaisten ruokien lisukkeena ja kyllähän se menee aamiaisellakin myslin tai murojen kanssa, mieluummin syön jotain muuta jogurttia kuitenkin koska turkkilainen jogurtti on aika rasvaista.
Kaytan paljon ja aina sita tai kreikkalaista on jaakaapissa. Aamuisin myslin, hedelmien, hunajan ym kanssa ja muulloin menee paljon tzatzikissa ja muissa kylmissa kastikkeissa seka curry kastikkeissa ja riisin kanssa, jolloin taittaa tulisuutta kivasti. lapset tykkaa myos ranskalaisten kanssa ja tzatziki kuuluu varsinkin kesalla monen ruuan kaveriksi, mutta ihan parasta paistettujen paprikoiden ja munakoison kanssa
on tortillojen täytteenä j-lihan jms. kanssa,tänään tein kylmän kastikkeen ruualle (sekaan laitoin sweet chili -kastiketta,mustapippuria ja valkosipulia,tosi hyvää broiskupihvien kanssa). Lihamureketaikinaan olen laittanut.
meillä tenavat vetää sitä hunajan kanssa. Suurta herkkua niin. Ei tällä hetkellä käytetä juuri muuhun...ei ole tullut intialaista ruokaa tehtyä hetkeen.
Esim. soseutan mansikkaa ja banaania ja sitten sekoittimeen turkkilaista jugurttia.
Tsatsikia (kurkkua ja valkosipulia).
Sipulia,valkosipulia, sitruunaa,mustapippuria. Sopii esim. kalan kanssa.
Siitä saa muhkeita amerikkalaisia pannukakkuja, nomnom. porsaanlihalle saa ihanan kylmän kastikkeen, kun sekoittaa kyytiin hunajaa ja hampunsiemeniä. Itsetehtyyn tuoreeseen tzazikiin ihan must! (tuoretta kurkkua ja valkosipulia) ja keittoihin lisään myös.