mihin eskariin laittaisin tytön

  • Viestiketjun aloittaja pulmanen
  • Ensimmäinen viesti
pulmanen
Pitäisi alkaa pikku hiljaa päättää tytön ensi syksyn eskaripaikan suhteen. Hän on nyt päiväkodissa, jossa viihtyy loistavasti, mutta kukaan toinen päiväkodin lapsista ei ole tulossa samaan kouluun kuin meidän tyttö. Mietinkin nyt, annanko tytön jatkaa eskarin vielä tuossa samassa päiväkodissa kuitenkin, vai pitäisikö jo ensi syksynä tehdä irtiotto ja vaihtaa tyttö tämän lähikoulun eskariin, jossa siis ne tulevat koulukaveritkin. Se olisi isompi ja levottomampi päiväkoti, josta tyttö ei ennestään vielä tunne ketään. Mielipiteitä? Kellään ollut vastaavaa tilannetta, mikä olisi hyvä ratkaisu?
 
Mun poika siirrettiin toiseen pk:iin eskariin nyt syksyllä juuri samoista syistä kuin ap kertoo, enkä ole varma oliko hyvä ratkaisu...
Kai sen sitten vasta koulussa huomaa saiko uusia ystäviä tästä uudesta eskarista jne.
Olispa se kristallipallo...
 
"vieras"
Onko nämä lähikoulun eskarilaiset toisilleen ennestään jo tuttuja, jos ovat niin aivan sama vaikka eivät vielä eskarissa toisiinsa tutustukaan, ulkopuolinen tämä sinun tyttösi tulee joka tapauksessa olemaan jonkin aikaa. Jos taas sinne tulee useita uusia niin sitten ehdottomasti sekaan että ei ole vuoden päästä se ainut uusi.
 
"mä"
Mietit onko parempi olla yksinäinen hetken koulussa jossa vähemmän aikuisen tukea vai päiväkodissa jossa lapsi saa tarpeen tullen apua ryhmän toimintoihin mukaan pääsemiseen.
 
meillä myös
Meidän tytöllä sama tilanne, mutta laitamme hänet siihen eskariin jonne menee kouluun eli ehtii näin ollen jo eskarivuonna tutustumaan niihin lapsiin joiden kanssa aikanaan aloittaa koulun käynnin. Ennemmin tai myöhemminhän ne entisen päiväkodin lapset kuitenkin jäävät pois lapseni elämästä kun menevät eri kouluun, joten minusta tämä on parempi ratkaisu.
 
Minusta eskari koulun yhteydessä on hyvä ratkaisu, koska silloin lapsi pääsee eskarivuoden aikana turvallisesti tutustumaan kouluympäristöön aikuisen tuella. Ei tunnu koulun aloitus välttämättä niin hurjalta lapsesta, kun on tuttu paikka...
 
Täältäkin ääni koulun eskarille!
Eskarissa kuitekii paljon ryhmätoimintaa, enkä usko että sillätavoin jää ulkopuoliseksi. Ja näihin kiinitetään vielä eskarissa huomiota 8kuten pk:ssakin), toisin kun koulussa ei enää niin paljoo, jääkö joku ulkopuoliseksi.
Eikä varmaan ens syksynä koulun eskarissa alottavat kaikki ole toisilleen entuudestaan tuttuja, joten varmasti saa kavereita.
Kuitekii se koulussa oleva eskari on ja tapahtuu siinä tulevan koulun tiloissa (näin ymmärsin) joten on sit jo tuttu se ympäristö kun koulun aloittaa.
Ja kun (oon ihan melko varma) lapsella sitten on niitä kavereita niin vielä mukavempaa se koulun aloittaminen.

Mein nuorin on koulun eskarissa, ja on saanut paljon uusia kavereita! Paljon niitä jäi myös pk:n puolellekin ja se alkuun pientä harmitti. Mut nyt on tosi iloinen koulun eskarista! Tietää jo talon tavat. Esim koulun säännöt sanoo ettei pojat ja miehet saa kulkea sisällä hattu päässä, eskareihin pätee sama sääntö. Myös käytävillä oleilut ym. pätee eskareihin siinä missä koululaisiinkin.
Ruokala ja ruokalan tavat tuttuja jo, joten ei sekään "säikäytä" sit kun koulu alkaa.
Tuolla eskarissa just harjottelevat ite ottamista, täyden tarjottimen kantamista jne.
Tietty en tiijä miten muissa pk:ssa on esim. ruokailut tapahtunu, täällä on opet annostellu eikä oo tarvinnu tarjottimia kannella jne.

kaveri pohti vast ikää samaa asiaa ja päätti hakea koulun eskarista paikkaa omalle muksulleen.
 
Oma tyttöni oli koulun eskarissa ja meillä jäi sieltä vain positiivisia kokemuksia,oli helpompi laittaa koulutielle kun paikka oli jo entuudestaan tuttu ja luokallekkin tuli monta kaveria eskarista.
 
Meidän poika on nyt eskarissa ja viime keväänä oli samat mietinnöt. Siirtääkö toiseen päiväkotiin vai jatkaako tutussa.
Päätettiin jatkaa samassa vanhassa eikä siirretty. Tosin samaan kouluun tulee kyllä muutama tyttö meidän pojan lisäksi.
Mutta meillä ei siis ole eskari ole koululla vaan pk:ssa.

Tunnen työni kautta tämän toisen pk:n eskarilaiset ja tässä talven mittaan on tarkoitus kutsua muutama poika meille leikkimään meidän pojan kanssa, että voisivat tutustua jo ennen koulun alkua. Että olisi sitten muutama tuttu jo valmiiksi. :)
 
Pk:n eskarissa pitäisin. En oikein tykkää siitä että jo 5-6 v lapset laitetaan "kouluun".

Mun tyttö meni eri kouluun kuin suurin osa eskarikavereista - ja eskaria valittaessa oli vielä ainoa lapsi joka siihen kouluun oli menossa, mutta pari muutakin vanhempaa innostui tuosta koulusta meidän esimerkin ansiosta :D - eikä kouluun sopeutuminen tai kavereiden saaminen tuottanut ongelmia. Ekasta tokasta päivästä asti hengasi jo koko luokan ja rinnakkaisluokkalaistenkin kanssa, vaikkei heitä entuudestaan tuntenutkaan :)

Saman teen poikani kohdalla; pk:n eskariin, ja samaan kouluun missä siskokin on. Eiköhän siellä koulussa tutustu.
 

Yhteistyössä