Metsäkone jyräsi uhanalaisten simpukoiden yli

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Luulisi ammattimiehen tietävän, miten työtehtävissä toimitaan asiallisesti ja sääntöjä noudattaen. Vastuu toki myös työhön osoittavalla taholla. Raakkujen hinta melkein 600e/kpl, joten piittaamattomuus voi tulla kalliiksi. Ei myöskään yllätä, että sama raakkujen turauttelija turauttelee puhuteltaessa myös jotain seksististä sontaa, sopii hyvin yhteen luontoarvoista piittaamattomuus ja yleinen kyvyttömyys kunnioittaa kanssaeläjiä. Suomi rakas isämmaa on rakas vaan valikoiden persutille.
 
vierailija
Onko tämän uutisoinnin tarkoituksen saattaa metsäteollisuus huonoon valoon jokiraakkujen takia!! Missä järki?! ja suhteellisuudentaju?
Tämä näyttää, mitä mieltä kansa on. Ja kansa on hyvin vihainen. Edes pyhä lehmä metsäteollisuus ei ole erityisasemassa, jossa voisi puuhastella mitä mieli tekee.
 
vierailija
Sympatiat metsäkoneen kuljettajalle. Se ei todellakaan ole mikään ihmisen velvollisuus suojella kaikkea elämää tai ehkäistä, surra kaikkea kuolemaa. Luonto ei lähtökohtaisesti tarvitse suojelua, vaan luonto huolehtii itse itsestään. kun yksi eläinlaji kuolee niin sen useimmiten korvaa jokin toinen eläinlaji.
Miljoonia vuosia sitten pallo oli toisenlainen, kuka oli syyllinen dinosaurusten kuolemaan. Pallolla tapahtuu koko ajan, aivan käsittämätöntä metsäkoneen kuljettaja liiskaaminen. Hänelle on keksitty paskanimiä ja häntä on häpäisty.
Tuskin pakuperseiden länkytys paljoa hetkauttaa.
 
vierailija
Onko tämän uutisoinnin tarkoituksen saattaa metsäteollisuus huonoon valoon jokiraakkujen takia!! Missä järki?! ja suhteellisuudentaju?
Eiköhän sen uutisoinnin taustalla ole ennemminkin halu saada nämä kestävyydellä ja vihreydellään itselleen irtopisteitä keräävät suuryritykset noudattamaan Suomen lakeja.
 
vierailija
Jos tuomio yli kaksi vuotta ei selviä ehdollisella vaikka olisi ensikertalainen!Juntti linnaan!Yrittäjä joutuu maksumieheksi,koska Stora-Enso on ohjeistanut ennen leimikon aloittamista kunnolla.Ja tiedän sen koska ollut alalla lähes kolmekymmentä vuotta.Vahingon mahdollisuutta ei ole!
 
vierailija
Moto Team Tauriainen - liikevaihto yli 22 miljoonaa ja kuulemma kokemusta alalta 80 vuotta. Tuollaisella yrityksellä pitäisi suojavyöhykkeet ja ely-keskuksen ohjeet kyllä olla selvillä, eli ei voi laittaa minkään tietämättömyyden piikkiin. Tahallinen teko, yritys korvausvastuuseen ja toimari sekä motokuski vankilaan.
Tämäpä oli hyvä uutinen. Heillä lienee varallisuutta korvata aiheuttamansa vahingot joko yksin tai yhdessä Stora-Enson kanssa. Eikä tuolla kokemuksella voi edes piiloutua sen taakse ettei olisi koskaan luonnonsuojelualueista tai rauhoitetuista eliöistä kuullut.
 
vierailija
Tuolla metsäkonefirmalla on uutisen mukaan 22 miljoonan liikevaihto, tuottaa voittoa pari miljoonaa vuodessa ja jakelee muhkeita osinkoja. Hyvin voi maksaa aiheuttamansa vahingot.
 
vierailija
HS: Simpukoiden joukkotuho on Suomen pahimpia ympäristötuhoja, ja Stora Enso on siitä moraalisesti vastuussa

Suomussalmen tapaus kertoo välinpitämättömyydestä, jonka korjaaminen on luontokadon pysäyttämisessä välttämätöntä, kirjoittaa HS:n politiikan toimittaja Petja Pelli.
 
vierailija
Tässä on nyt oikein julkiesimerkki Suomessa , EU:ta ja ulkomaita myöten mainostetusta Suomen erinomaisen korkeasta metsänhoidon tasosta. Luulisi teollisuuden, elinkeinoelämän edustajia ja poliitikkoja edes hävettävän. On tämä sen verran räikeää ja noloa. Mutta nämä asennevammaiset eivät toki tähän pysty.
 
vierailija
Kun katsoi perjantai-illan Yle TV1 uutislähetystä, missä raakkutuhosta uutisoitiin ja näytettiin karttaa missä on vielä jäljellä vesistöjä joissa raakuja on. Siitä näki mitä metsä-suo-ojituksilla ja uittoreittien raivauksilla on saatu Suomessa aikaan välisuomen vesistölle. Se on tyhmän "rillumarei" kansan tekemä luontotuho, mustat vedet.
 
vierailija
Kyllä raakkukannat on tuhottu suuresta määrästä suomalaisia jokia suoja- ja metsäojituksella. Kemijoki oy tuhosi Suomen suurimman joen suurimman raakkukannan puhumattomaan maailman parhaa lohijoen menetys. Kemijoki oy.tä ei ole saatettu eikä saateta koskaan vastuuseen teostaan. Suomessa luontoa saa pilata miten paljon tahansa ilman seuraamuksia, kun yritys on kyllin iso. Sen sijaan niitä mummon mökkien jätevesia seurataan tarkasti.
 
vierailija
Kyse ei ole mistään ”erehdyksestä” eikä korporaatio ole mikään henkilö joka ”ottaa opikseen erehdyksestä”. Suositus on kuollut kirjain, ja meillä on Sipilän porukkaakin luontovihamielisempi hallitus. Ministeritkään eivät ole vaivautuneet kommentoimaan asiaa mitenkään. Tällainen rikos voisi herätellä sisäministerin kiristämään alan valvontaa, ja ympäristöministerin vaatimaan ohjeiden muuttamista sitovaksi lainsäädännöksi. Luuleeko kukaan että mitään tällaista tulee tapahtumaan?

Korporaatiot tekevät tuhojaan kun laki sen sallii tai valvonta pettää. Valitettavasti kumpikaan ei tässä suojele raakkuja. Tapahtunut on myös vain pisara ämpärissä. Suomen luonnon arvo on aivan liian monelle pelkästään myyntiarvo. Erityinen luontosuhde on sairas vitsi.
 
vierailija
Ei kenenkään henki ole niistä hakkuistakaan kiinni. Kukaan ihminen ei kuole vaikka hakkuut jätettäisiin tekemättä. Härskeintä tässä on se että koko tämä episodi tapahtuu vain siksi että urakoitsija haluaa säästää hieman aikaa.
 
vierailija
Muutama ihminen kun kuolee niin onhan se harmillista, mutta täytyy ottaa huomioon mittasuhteet. Näinkö? Jokainen elollinen on yhtä arvokas koko ekosysteemille. Itseasiassa ihmistä ilman tulisi luonto paljon paremmin toimeen ja eliöstö olisi paljon runsaslukuisempi. Sen lisäksi puhtaampi.
 
vierailija
Kun on tiedetty, että siellä on se luonnonsuojelualue, niin urakkasopimushan on pitänyt tehdä niin, että on aikaa kiertää raakkualue tai jos ei pysty kiertämään, rakennetaan ylitysmahdollisuus eli silta. Jos tämä on näin sovittu niin sitten kierretään alue eikä mennä koneilla joen yli. Ja kyllä pääurakoitsijan vastuulla on, että tieto kulkee suorittavalle tasolle.
 
vierailija
Olen kuullut, että on olemassa yrityksiä, jotka suunnittelevat, mitä niiden työmailla tapahtuu. Näillä yrityksillä on usein työmaillaan työnjohtoa ja laaduntarkastajia. Ne myös valvovat alihankkijoidensa toimia ja työvoiman ammattitaidon laatua.
Useimmat tällaisista yrityksistä noudattavat kansallista ja kansainvälistä lainsäädäntöä ja suosituksia.

Ja sitten on toisenlaisia yrityksiä.

Stora Enso tulkitsee persoonallisella tavalla vanhaa MEK-iskulausetta "Suomi maailmankartalle!". Onneksi ympäristöjärjestöillä on tehokkaat tiedotuskanavat ja hyvät yhteysverkostot. Toivon Stora Enson viherkampanjalle mahdollisimman suurta globaalia julkisuutta.

Odotan myös kiinnostuneena, millaista yhteistyötä suomalainen media ja Stora Enson tiedotusosasto tulevat lähiaikoina tekemään; samoin sitä, mitä käytännössä tarkoittaa "moraalinen vastuu".
Tuleeko sillä olemaan mitään tekemistä oikeudellisen vastuun, taloudellisten sanktioiden ja ympäristörikoksen korvaamisen kanssa?

Ehkäpä tuomio on peräti jokipohjan jyräämiseen kuluvan ajan mittainen minuuttimäärä yhteiskuntapalvelua.?
Tietenkin ehdollisena.
 
vierailija
Jokihelmisimpukka/ raakku on niin sanottuja avainlajeja, eli niiden katoamisen myötä katoaa monia muitakin lajeja. Tämä ei ole mikään pikkujuttu kun yhden raakun arvo on lähes 600 euroa ja puhutaan tuhansista tuhotuneista raakuista. Aikaimoinen lasku tulossa. Kuka joutuu maksumieheksi?
 
vierailija
Kun katsoi perjantai-illan Yle TV1 uutislähetystä, missä raakkutuhosta uutisoitiin ja näytettiin karttaa missä on vielä jäljellä vesistöjä joissa raakuja on. Siitä näki mitä metsä-suo-ojituksilla ja uittoreittien raivauksilla on saatu Suomessa aikaan välisuomen vesistölle. Se on tyhmän "rillumarei" kansan tekemä luontotuho, mustat vedet.
Toki me voidaan ns ennallistaa kaikki vesistöt ja metsät, mutta se tarkoittaa sitten hyvinvointivaltiomme loppua.
 

Yhteistyössä