Metsäkone jyräsi uhanalaisten simpukoiden yli

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Biologit eivät päätä syyllistyykö joku rikokseen vai, vaan sen tekee oikeuslaitos.
Biologi itse on voinut syyllistyä kunnianloukkaukseen.
Minkä kunnian?

"Kyse on hyvin poikkeuksellisesta rikosepäilystä.


Toistaiseksi poliisi on tehnyt tuhopaikalla teknistä tutkintaa, mutta muita tutkintatoimia kuten kuulusteluja ei ole vielä aloitettu, kertoo Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisario Tiina Lehmus.


”Tässä vaiheessa tärkeintä on ollut estää lisävahinkojen syntyminen. Seuraavaksi keskustelemme tutkijoiden kanssa, miten lähdemme edistämään tutkintaa”, Lehmus sanoo.


Metsähallituksen mukaan Stora Enson työmaan yhteydessä Hukkajoessa on voinut kuolla jopa tuhansia jokihelmisimpukoita, kun joen yli on ajettu metsätyökoneilla.


Jokihelmisimpukka eli raakku on erittäin uhanalainen laji.


Poliisi tutkii tapausta törkeänä luonnonsuojelurikoksena."



 
vierailija
Somen perusteella kuski näyttää olevan Free The Nipple-liikkeen aktiivi. Paljon kuvia voimaantuneista henkilöistä jotka ovat heittäneet misogyyniset rintaliivit nuotioon. Voimia siskot!
Feministi45
 
Mistä tiedät että on varas? Entä jos onkin muuttoapulainen ja kutsut häntä varkaaksi.
Mikähän voisi mielestäsi olla laillinen peruste ajaa metsäkoneella rauhoitetun raakkujoen yli? Oliko ehkä kyseessä ihmishengen pelastus? Tai ehkä kuljettaja oli havainnut vastarannalla nälkiintyneen vastasyntyneen ja pyysi sen takia naista poistamaan rintaliivit (tosin tietämättä, ettei sitä maitoa ihan noin vain ala tulla).
 
vierailija
HEH-HE-HEEeeeeee……….

Korvaukset tuhotyöstä tulee kohoamaan ilmeisesti miljooniin sanottiin uutisissa😁👍

Kai nyt kaikki moisten asioiden kanssa painivat oppivat kunnioittamaan lakia ja rauhotettuja eläimiä ja luontoa
 
oli kai ohjeistettu ja sikaniska on pääsyyllinen

voidaan olettaa tyypillisks kännääväks metsästäjäks koska ei kunnioittanu harvinaistenkaan eläinten elämää ja kehotti biologinaista paljastamaan tissinsä
Eikö juuri ole päätetty, että tissit eivät ole seksuaalisia? Kaipa tuo vertautuu vaikka siihen, että pyytää ottamaan lakin päästä.
 
vierailija
Muutamia poimintoja maksumuurin takana olevasta jutusta:

"Englannin kielessä on sanonta to add insult to injury. Sitä käytetään tilanteissa, kun joku tekee toiselle haittaa ja maustaa tekoaan vielä loukkauksella tai uudella kiusalla.


Jotakin tällaista tapahtui viikko sitten Stora Enson metsätyömaalla Kainuussa.


Metsätyökone rymisteli toistuvasti erittäin uhanalaisen jokihelmisimpukan huippuesiintymän yli Suomussalmen Hukkajoella. Kiertotie oli olemassa, mutta joen yli pääsi nopeammin.



Ei Suomen lähihistoriasta ylipäänsä taida helposti löytyä toista tapahtumaa, jossa olisi kerralla tapettu näin suuri osa äärimmäisen uhanalaisen eläimen populaatiosta.


Suomussalmen tapaus tullaan kirjaamaan Suomen pahimpien ympäristötuhojen joukkoon. Simpukkalaskelmia Metsähallitukselle tekevä Sakari Kankaanpää vertasi sitä öljykatastrofiin.


Tapausta tutkitaan törkeänä luonnonsuojelurikoksena, joka on rikosnimikkeenä Suomessa hyvin harvinainen. Siitä on tuomiona aina vankeutta.

Ensimmäinen reaktioni uutiseen oli, että voi kun ei tieto kulje. Miten he nyt tietämättömyyttään menivät tekemään tällaista peruuttamatonta tuhoa, ajattelin.

Voi kuinka väärässä olinkaan.

Ensiuutisten jälkeen on selvinnyt seuraavaa:

Virran raakkupopulaatiota kartoittanut biologi sattui paikalle tuhojen aikaan. Hän puhutteli metsäkoneen kuljettajaa, varoitti raakuista ja mainitsi virran yli ajamisen laittomaksi. Kuljettaja vastasi biologille, että biologi voisi ottaa rintaliivit pois häntä puhutellessaan, kertoo Yle.


Sen jälkeen kuljettaja ajoi virran yli uudestaan.

Vahinkoon lisättiin loukkaus.
Suomussalmen simpukkatuho on jo itsessään suuren luokan ympäristövahinko, mutta se kertoo myös asenteista. Tällaiseen välinpitämättömyyteen ei olisi varaa tilanteessa, jossa Suomen luonto kokonaisuudessaan köyhtyy."


 
vierailija
Paljonkohan vastaavaa törkeää luonnon tuhoamista tapahtuu, mutta jää huomaamatta? Todennäköisesti huolestuttavan paljon.

Nyt oikeuskaitoksella pitää olla kanttia antaa se asiallinen rangaistus. Niin työn tehneelle kuskille, häntä ohjeistaneelle yrittäjälle kuin tilaajallekin (StoraEnso) riittämättömästä valvonnasta.
 
Oho, ai missä? Ja ketkä?

No ei sen niin väliä, päätti kuka tahansa niin, ei se vaikuta mitenkään koska miehet ovat aina pitäneet niitä seksuaalisina ja tulevat pitämään jatkossakin. Paitsi ohmot

Jotkut tissittäjät ovat näin päättäneet. Nythän saa naiset olla rannalla ja uimahalleissa ilman yläosaa.

Eli vähän kuin pyytäisi ottamaan lakin pois päästä.
 
Aivan ja siitä saattaisi kosahtaa omppuhemmolle jopa vankeustuomio, kun hän herjaa muuttoapulaista varkaaksi tuhansille ihmisille.
Tuhansille? Minähän vain sanoisin sen tuolle tavaroita kantavalle, aivan kuten biologinainenkin metsäkoneen kuljettajalle. Minun tapauksessani muuttoapulainen varmaankin selittäisi auttavansa muutossa sen sijaan että ehdottaisi boxereiden riisumista vaikka homo olisikin..

Mahtaako ministeri Mykkästä odottaa kunnianloukkaussyyte? ;)
Mykkänen kirjoittaa viestipalvelu X:ssä, että kyseessä on törkeä toiminta.
– Suomussalmella tuhoutui uhanalaisia raakkuja törkeän toiminnan takia. Kyseessä rikosasia. Näin ei olisi käynyt, jos olisi toimittu oikein. StoraEnson selvitettävä, miksi hankintaketjussa petti harkinta. Katsottava myös, voidaanko sääntöjä vielä parantaa, Mykkänen kirjoittaa.


 
Viimeksi muokattu:
vierailija
On aiheutettu Suomen yksi pahimmista ympäristötötuhoista, ja ketjussa keskustellaan siihen liittyvästä tapahtumankulusta, mutta perheenäiti Palstapesu vaikuttaa olevan kiinnostuneempi keskustelemaan tisseistä kuin itse teosta/ympäristärikoksesta ja siihen liittyvästä törkeästä käytöksestä kuin itse tuhosta.

Erikoista.
 
On aiheutettu Suomen yksi pahimmista ympäristötötuhoista, ja ketjussa keskustellaan siihen liittyvästä tapahtumankulusta, mutta perheenäiti Palstapesu vaikuttaa olevan kiinnostuneempi keskustelemaan tisseistä kuin itse teosta/ympäristärikoksesta ja siihen liittyvästä törkeästä käytöksestä kuin itse tuhosta.

Erikoista.
Eipä se raakkujen tilanne helpota täällä voivottelemalla. Oletko itse siirtämässä niitä raakkuja tällä hetkellä?
 

Yhteistyössä