menikö mun suolapiirakka nyt sitten pieleen?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hitto
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
H

hitto

Vieras
piti ensin esipaistaa 10 min pohja uunissa ja sitten vasta täyte ja
takas uuniin.

laitoin suoraan taikinan päälle täytteet,ja uuniin
hitto !

tuleeko tuosta nyt enään mitään syötävää,valmistuuko noin vielä uunissa?
 
200-220 mä tapaan laittaa esim. kinkkupiirakalle, puolisen tuntia. Yksi tapa saada lisää paistoaikaa, että pohjakin ehtii mukaan on se, että laitat leivinpaperin nyt sen piirakan päälle sinne uuniin. Silloin päällinen ei ruskistu liikaa vaikka pitäisit piiraan uunissa vähän normaalia pidempään
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja x:
Ihan hyvä tulee. Laita alalämpö, jos uunissasi on sellainen.



alalämpö? mikä se on ?

ootko käyny jo ylä-asteen? :o

se missä vaan alalaita uunin valintanäpykästä on musta.
kun normaalisti käytät sitä missä musta valkea ja musta päällekäin?
 
Alkuperäinen kirjoittaja apsi:
200-220 mä tapaan laittaa esim. kinkkupiirakalle, puolisen tuntia. Yksi tapa saada lisää paistoaikaa, että pohjakin ehtii mukaan on se, että laitat leivinpaperin nyt sen piirakan päälle sinne uuniin. Silloin päällinen ei ruskistu liikaa vaikka pitäisit piiraan uunissa vähän normaalia pidempään



laitanko nyt ylä vaiko alatasolle ja mikä aste?
 
Minen ole ikinä esipaistanu sitä pohjaa ja aina on tullu yhtä hyvää.. Keskeltä jää tosin tolla sontauunilla raa'aks, siitä meenkin tänään sanomaan vuokranantajalle..
 
Alkuperäinen kirjoittaja gg:
onks se piirakka nyt ihmetelly täytteineen jo 10min siinä pöydällä?



uunissa se on keskitasolla ja 200 asteessa , en tiedä mihin sen nyt siirrän ja mikä aste,ja pitääkö laittaa alalämpö säätämään nappulasta
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
oon 14 vuotias ja yllättää piti äiti

ihana!!! :)

pane se uuniin vaikka alimmalle ritiläpaikalle, jos pinta tummuu silti liian äkkiä, niin repäise siihen vuokan päälle leivinpaperipalanen hengailee siihen pintaan.
laita se nyt jo uuniin ettei täyte vetistytä pohjaa. mutta hyvä siitä tulee! :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja gg:
onks se piirakka nyt ihmetelly täytteineen jo 10min siinä pöydällä?



uunissa se on keskitasolla ja 200 asteessa , en tiedä mihin sen nyt siirrän ja mikä aste,ja pitääkö laittaa alalämpö säätämään nappulasta

Ei tarvi siirrellä. Hyvä tulee. Sen leivinpaperin voi laittaa sinne vaikka nyt vielä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja gg:
onks se piirakka nyt ihmetelly täytteineen jo 10min siinä pöydällä?



uunissa se on keskitasolla ja 200 asteessa , en tiedä mihin sen nyt siirrän ja mikä aste,ja pitääkö laittaa alalämpö säätämään nappulasta

siirrä vain alemmaks, niin pohja paistuu paremmin! ja jos tuntuu et pohja ei vielä valmis, niin se leivinpaperi pintaa suojaamaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja gg:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
oon 14 vuotias ja yllättää piti äiti

ihana!!! :)

pane se uuniin vaikka alimmalle ritiläpaikalle, jos pinta tummuu silti liian äkkiä, niin repäise siihen vuokan päälle leivinpaperipalanen hengailee siihen pintaan.
laita se nyt jo uuniin ettei täyte vetistytä pohjaa. mutta hyvä siitä tulee! :)



laitoin,säädänkö nappulaa ylälämpöön vaiko alalämpöön vai saako olla molemmat
 
Lämpö saa olla sekä että, tai alalämmöllä. Ylälämmölle ei kannata, sitten se kypsentää vain pinnan ja pohja jää veteläksi. Jos ohjeessa ei erikseen sanota mitään, yleensä sellainen keskivertoratkaisu on paistaa keskitasossa ja säätää uuni lämmittämään molemmista suunnista.
 
Alkuperäinen kirjoittaja apsi:
Lämpö saa olla sekä että, tai alalämmöllä. Ylälämmölle ei kannata, sitten se kypsentää vain pinnan ja pohja jää veteläksi. Jos ohjeessa ei erikseen sanota mitään, yleensä sellainen keskivertoratkaisu on paistaa keskitasossa ja säätää uuni lämmittämään molemmista suunnista.



se on nyt alatasolla ja lämmittää sekä ylhäältä että alhaalta leivinpaperi päällä
pitäiskö sittenkin siirtää keskitasolle
 

Yhteistyössä