meillä oli 2viikkoa sitten noro virus ja..

  • Viestiketjun aloittaja emma
  • Ensimmäinen viesti
emma
kaikilla muilla on oireet menneet ohi,paitsi meidän reilut 1v tytöllä.Sen kakka on löysää ja sitä tulee keralla paljon,ennen kakka oli tosi kovaa,välillä jopa ummetusta.
 
vieras
Lienee tyhmä kysymys, mutta jos tuota mahan löysyyttä kestää useampi viikko, niin pitääkö koko tää aika välttää kerhoja ym. ihmisten ilmoille menemistä? Kun muuten lapsi on kuitenkin terve.
 
hei
Meillä 1v 10kk tyttö, ja hällä vatsan toipuminen kestänyt lähes 3 viikkoa siitä, kun varsinainen noro päättyi, eli ensin meni 1 viikko + 1 päivä oksentaessa ja ripuloidessa ja sitten kun tuo päättyi, meni lähes 3 viikkoa, ennen kuin kakka muuttui normaaliksi. kakka oli siis löysää, välillä tuli ihan ripuleitakin, ja myös kakan väri oli ihan keltaista mitä se oli norossakin. Itsekin olin jo ihan huolissani, ja joku päivä sitten kyselin täällä itsekin, kauankohan tää vielä kestää... Mutta näköjään meni ohi sittenkin. Tosin edelleen paukuttelee piereskellä tosi pahanhajuisesti, eli ihan kunnossa ei vatsa vieläkään ole. Maithappobakteereita kannattaa syöttää ja ostaa esim. gefilus-jogurtteja yms, ne auttaa. Rankassa ripulitaudissa lapsen suoliston nukka vaurioituu, ja sen toipuminen vie viikkoja aikaa. Noro on siitä viheliäinen virus, että sekin voi viipyä viikkoja vielä oireilun loputtuakin elimistössä. Paska tauti!
 
hei vielä
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Lienee tyhmä kysymys, mutta jos tuota mahan löysyyttä kestää useampi viikko, niin pitääkö koko tää aika välttää kerhoja ym. ihmisten ilmoille menemistä? Kun muuten lapsi on kuitenkin terve.
Me vältettiin noin viikko siitä, kun katsoin sen varsinaisen noron päättyneeksi, ja sitten alettiin kerhoilla. En tiedä, tehtiinkö miten väärin sitten.
 
sama vieras taas
Niin, että jos kakan väri on keltaista mutta kakka on kuitenkin kiinteähköä (ei siis ripulia, mutta ei ihan tavallistakaan), niin onko tauti vielä tarttuvaa? Kun muuten lapsi on terve?
 
pojunmama
sama juttu 1v2kk, tauti kesti rajumpana muutaman päivän, ripulia tuli jo "hyväkuntoisena" vielä 8.na päivänä. sitten viikko päälle löysempää kuin normaalisti.. eikä ruoka hirveästi maistunut, mutta itse sama juttu, muuten kunnossa mutta etoi eikä tehnyt mieli kuin mustikkakeittoa! "hei" olet oikeassa - paska tauti!
=)
 

Yhteistyössä