Mediat: Ukrainan sotilastiedustelun johtajan Kyrylo Budanovin Marianna-vaimo on myrkytetty

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ukrainan sotilastiedustelu vahvistaa tiedustelupomon vaimon myrkytyksen

"Ukrainan sotilastiedustelun edustaja Andri Jusov on vahvistanut ukrainalaismedian väitteet sotilastiedustelun johtajan Kyrylo Budanovin Marianna-vaimon myrkytyksestä.

- Kyllä, voin vahvistaa, että tieto valitettavasti pitää paikkansa, Jusov sanoi Reutersilla.

Ukrainalaismedia uutisoi aiemmin nimettömien lähteiden perusteella, että Marianna Budanova oli joutunut sairaalaan ja testit paljastivat, että hänen kehossaan on raskasmetalleja.

Jusov ei ottanut kantaa siihen, epäiltiinkö myrkytystä tahalliseksi.

Budanovin on kerrottu itse olleen salamurhajuonien kohteena ja hänen uskotaan olevan Venäjän tappolistalla.

Budanovin johtaman sotilastiedustelun on kerrottu tehneen useita iskuja venäläisjoukkoja vastaan rintamalinjojen takana.

Venäjä on myös väittänyt Ukrainan turvallisuuspalvelujen kuten sotilastiedustelun olevan venäläisen sotabloggaajan murhan takana. Ukraina on kiistänyt väitteet.

Venäjän media on myös uutisoinut, että Budanov pidätettiin Venäjällä poissaolevana huhtikuussa terrorismisyytteiden takia."


Kyrylo Budanovin johtaman Ukrainan sotilastiedustelun GUR:n piiriin kuuluvat The Washington Postin mukaan ulkomailla toteutettavat operaatiot, kuten Kertšinsalmen sillan räjäytys ja iskut Venäjällä sijaitseviin lentotukikohtiin, joten veikkaanpa että Putin, Medvedev ja muu Kremlin kopla saa olla entistä tarkempi mitä pistää suuhinsa tai mitkä kalsarit jalkaansa tämän epäonnistuneen operaation jälkeen. Myrkyttää nyt Ukrainan johdon vaimoja, voiko säälittävämpiä pahiksia edes olla.
 
vierailija
"Väitetystä myrkystä ei ole kerrottu yksityiskohtia. Babelin alkuperäisen lähteen mukaan kyse on kuitenkin aineista, joille ei voi altistua arkielämässä.

– Niiden löytyminen voi kertoa tarkoituksellisesta yrityksestä myrkyttää, lähde sanoi.

Ukrainan sotilastiedustelu on kertonut aiemmin Venäjän yrittäneen toistuvasti salamurhata Kyrylo Budanovin.

Sotilastiedustelun päällikkö on kuvannut aiemmin haastattelussa vaimonsa asuvan hänen kanssaan tiedustelujohtajan toimistolla.

Marianna Budanova on psykologi ja työskentelee Kiovan pormestari Vitali Klitshkon esikunnassa."

Raskasmetallimyrkytys kuulostaa arsenikilta. Voi toki olla jotain muutakin. Arsenikkia ei voi haistaa, maistaa eikä nähdä kun sekoitettu juomaan tai ruokaan. Siinä mielessä todella pirullinen myrkky jota on käytetty jo vuosisatojen ajan. Kuolema on tuskallinen - solut hyökkäävät toisiaan vastaan ja lopulta keho pettää karmeiden tuskien jälkeen. Kuinka nopeasti siihen menehtyy, riippuu annoksesta ja siitä kuinka tiheään sitä on annettu. Kerta-annostus riittää tappamaan jos se on tarpeeksi suuri. Luultavasti Budanovin esikunnassa on petturi.
 

Yhteistyössä