MARRASKUISET 2007 KESÄKUU

Hyvää kesän alkua. Aika on mennyt kuin siivilällä ja nyt nämä meidän nuput ovat jo yli puoli vuotiaita, enää ei ole paikallaan tyytyväisiä mötköttelijöitä.

Meillekin tuli eilen eka hammas :D . Kyllähän sitä tehtiinkin urakalla. Uusia temppuja opitaan kokoajan, nyt koitetaan itse tuollaisesta ryömintä konttaus asennosta mennä istumaan. Tosin on vielä sellainen merenneito asento :LOL:

Korvatulehdushan tytölle kanssa iski tään sinnikkään flunssan myötä :/ , no nyt lääkekuuri päällä, joten eiköhän se siitä.

Aamupalalle :wave:
 
Heippa!
Ihme on tapahtunut! Esikoinen nukkuu päikkäreitä. Tätä ei ole tapahtunut vuoteen. Ja vauvakin nukkuu. On tosi outoa kun on niin hiljaista.
Ulkona ollaan oltu tosi paljon.
Meillä ei ryömitä, eikä paljon muutakaan. Syöttötuolissa istutaan jotenkuten. Kaikki ajallaan, esikoinenkin oli aika hidas oppimaan.

Hampaita pojalla on 5. Ja lisää taitaa tulla, ainakin siihen malliin sormella ikeniä hierotaan.
Ikäviä noi korvatulehdukset. Esikoisella on korvat putkitettu kahteen kertaan, toivottavasti poika pääsisi helpommalla.

Mut nyt meen juomaan kahvia, kerrankin kun saa rauhassa juoda...
:wave:
 
Vitsi, puolivuotiaat on jo isoja! Meilläkään ei tosiaan vauhtia ja vähemmän miellyttäviä tilanteita puutu. Suussa on koko ajan jotain vaikka etenemisvauhti ei vielä päätä huimaakaan. Pinnasänkykin on käynyt ahtaaksi pyörimisen takia, vaikka toi jätkä ei siellä nukukaan kun päikkärit + alkuillan.

Imetys loppui, tilalle tuli siis superaurinkoinen poika. Eli ilmeisesti ruuan saannin helpottuminen, + määrän ja laadun paraneminen on aiheuttanut meillä entistä enemmän nauramista ja hymyilyä =)

Mutta nyt poika kiekaisi, :wave:
 
Heissan täältäkin pitkästä aikaa! Aika menee niin siivillä, nyt kun kesä on tullut ja työt aloitettu ja Aurora kasvaa ihan villisti :) . Tuntuu ettei perässä pysy kun koko ajan on jotain uutta ja ihemeellistä.
Mun äiti oli täällä meillä nyt pari viikkoa auttelemassa. Siinäkin oli oma vahtimisensa... ei vaiskaan, ihanaa kun oli. Sit siskokin tupsahti kylään, kun oli yhet lakkiaisetkin viikonloppuna. Meillä oli vilskettä ja vauhtia täällä pikkukaksiossa:). Sit piti tietysti mennä sunnuntaina kiertelemään ikeaan, enkä minäkään voinut vastustaa.... :ashamed: Nyt tää viikko on ollut ihanan rauhallista (kaikki kaks päivää ;) ).

Meillä nyt kaksi hampua alhaalla. Ne tuli melkein yhtäaikaa, pari päivää oli vaan väliä. Kovasti treenaa pepun ilmaannostoa. Mut ei vielä onnistu ja sekös potuttaa!! Tai se et ei sit pääsekään eteenpäin... Meillä kun viel peruutellaan.

No niin, mukavia kesäpäiviä kaikille ja viivinin pikkuiselle paranemisia!

M&A
 
Alkuperäinen kirjoittaja viivin:
Hyvää kesän alkua. Aika on mennyt kuin siivilällä ja nyt nämä meidän nuput ovat jo yli puoli vuotiaita, enää ei ole paikallaan tyytyväisiä mötköttelijöitä.
Tarkennus... Milla on näitä nuorimpia, vasta 12.päivä tulee puoli vuotta täyteen
:D

Yhdellä hampaalla vielä mennään, sosetta uppoo parhaana yrityksenä ehkä 2teelusikallista oli sitten mitä tahansa, en tiedä mikä auttaisi :eek:

Ulkona touhuttu ja nuorempaa isoaveljeä hoidettu (oli leikkaukses viikko sitten) ja setvitään päiviä "esimurrosikäisen" 7-vuotiaan esikoisen kanssa- mä oon aivan neuvoton ja mitä sitten kun on oikeasti murrosikäinen |O :kieh: :eek: kun nyt tuntuu jo ylitsepääsemättömän vaikealta :ashamed:

Nukkumaan pitää mennä :wave:
 
Petrus myös nuorimmasta päästä, 9.pv eli maanantaina tulee 6kk täyteen =) Niin ja taitaakin olla ainut jolla ei hampaita ole :whistle: En tajua kun jo 3kk:n iässä alaikenet kuulsi siihen malliin,että olin varma,että pian puhkee eka hampu ja vielä mitä...6kk kohta täynnä ja ei hampaan hammasta! Voipi toki olla,että tulee sitten rytinällä monta hammasta.

Petrus on ollut todella kiukkuinen nyt viime aikoina joten toivon todella,että tulisi edes yksi hammas näillä kiukuilla. On kyllä limainenkin ollut jo kauan,kuurinkin sai ja kerran hengiteltiin avaavaa tk:ssa. Tiedä sitten mikä vaivaa,mutta on ollut aika rasittavaa viime päivät...

Meillä ei vieläkään ryömitä. Kääntyillyt on nyt taas enempi,sekin taito kun oli "hukassa" hetken aikaa. Nyt treenailee sitä ahkerasti,mutta sitten kiljuu kun on mahallaan :whistle: Eli ei oikein sekään hyvä!

Syöminen on nyt ollut aika takkusta myöskin,kiitos tuon limasuuden tai sitten tämä kuumuuskin vaikuttaa. varsinkaan puurot ei oikein maistu. En sitten ole väkisinkään alannut syöttämään,kaippahan tuo syö kun nälkä on. ensi viikolla onkin neuvola niin kuulee uusimmat mitat.

Mutta hyvää alkanutta kesää kaikille B)

LilliM+Petrus
 
:D No niinhän sitä taitaa ollakin tää ikäjakauma tuollainen, kun meillä on sieltä marraskuun alusta ja eilen täytti huimat 7 kk :D

Aurinkoiset terveiset reissusta palanneilta ja heitettiinhän me talviturkkikin ison tytön kanssa pois. No järvessä vesi lämpenee nopsaan, toista kun täällä meressä.

Muksis saldo lisääntyi... siis ekaksi tippuis ieltä hoitopöydältä ja sitten seuraavana päivänä neiti tippui vaunuista ..... onneksi nurmikolle, eikä käynyt mitenkään, ei edes mustelmaa tullut. No kävin naapurista sitten hakemassa valjaalliset rattaat ja niissä neiti sitten saapi pötköttää tästä lähtien.

Kaveri hammas tekee tuloaan meillä, se hiukan kiukuttaa, mutta eiköhän se jo ensi viikolla putkahda esiin.

Nyt alkaa pukkaamaan stressiä päälle noista äidin 60-v synttäreistä. Täytyisi keksiä jotain hyviä gluteenittomia reseptejä mitkä on jo hyväksi todettu .... onkos kellään mitään ideoita täällä?

Niin joo vielä oltiin vauvakerhon maalaustunnilla pariviikkoa sitten.... oli muuten tosi mukavaa ja hyvä idea maalata pilteillä
 
heippa!

Akselillakaan ei ole vielä hampaita eikä kyllä ikeneet kuullakkaan..no tulee kun on sen aika!
Meilläkin tuli se 7kk huikea ikä eilen :) Muutoin ei mitään ihmeempiä kuulu, ulkoiltu ollaan paljon, melki aamusta iltaan...

Meillä jonkin verran ryömitään, lähinnä pyöritään, mut välistä jo vähän kauemmaksikin pääsee, patteria on kivä säädellä ja verhoissa roikkua...
Akselillakin eka kolhu..putos sängyltä
:ashamed: ei onneksi kuinkaan käynyt.
Sitterissä ja vaunuissa ollessa akseli nousee istumaan tai onhan se vähän etukenoasento..harjoitus tekee mestarin!

nut suihkuun ja nukkumaan..

mamma&akseli 7kk
 
elikkä tulin kurkkaan tänne sivuille et löytyiskös marrasmammoja vm.2007.
Meidän poppooseen kuuluu minun lisäks avomies ja poika (synt.9.11.07), kaksi leonberginkoiraa ja kaksi kääpiöluppakorvakania.
Elikkäs eilen meillä oli 7kk synttärit, toki niitä ei sen pähemmin juhlittu. Kovasti opitaan kaikkeee uutta, nyt kontataan, osataan itte mennä istuun ja noustaan tukee pitkin ylös, poitsu oppimisvauhti on ollu ihan mahotonta, ollu vissiin liikaa isojen poikien kans ku on niin kova hoppu B) sitten on hauskaa kaappien aukominen ja sieltä tavaroiden alas ottaminen (ei oo auttanu vaikka hakenu aina pois) ja sit leikitään kenkäkauppiasta (kengät on TODELLA mielenkiintosia).
Hampaita mrillä on ruhtinaalliset 6kpl ja huomen meillä on eka hammaslääkäri. Onko muilla ollu jo hammastarkastus?
Rasmuksen edelliset mitat (8.5/6kk) oli 8065g ja 66,5cm (syntyessään oli 2850g ja 46cm), saas nähä et mitä näyttää ensviikolla ku olis neuvola, koti puntarin mukaan painoo olis 8900g ja tuntuu et pituttakin olis tullu mut sen näkee sitten =)

L&Rasmus 7kk
 
tervetuloa rammutti, kyllä mukaan mahtuu, sais tulla enemmänkin porukkaa, täällä on aika hiljaista...suurin osa kirjottelee tonne kerhon puolelle, meitä kaikkia ei sinne huolittukaan...

:( Teilläpäs on hyvin kerkeäväinen poika =) Mä pääsen vielä helpolla, kun meillä vasta ryömitään, mut meillä toi esikko menee vippulat vinkuen...
Täällä eka hammastarkastus on 2.v tai niin ainakin esikoisella oli.

Nyt vähän siivoilemaan, pojat päikkäreillä..

mamma&akseli
 
Etkös sinä mamma kirjoitellut jo odotusaikana marraskuisten pinoon? Sienne kirjoittaneet ovat kerhoon pääseet. "Uudet" ovat koeajalla, että miten jaksaa tänne yleiselle puolelle kirjoitella. VOihan sitä kerhon perustajalle laittaa yv:tä joskos jo aukenee kerhon ovet :D

Tervetuloa Rammutti :D :flower:

Meillä noustiin eilen sitten seisomaan ekaa kertaa. Ja toinen hammaskin tuli suusta läpi. Tänään oli neiti aika hauskan näköinen... annoin pakkasesta mustikoita ja nehän oli jameja ja neiti sen syönnin jälkeen suoraan pesulle. Huomenna ois kerhon retki, mennään "kaupunkijunalla" ajelemaan tunniksi pitkin kaupunkia :D

Täällä oli eka hammastarkastus yksi vuotiaana.

Ja nyt taas syömään jami valkosuklaa-mustikka muffareita :p ja kinkkufetajuusto piirakkaa... :snotty: joo olihan meillä leipomis päivä.... taas. :wave:
 
ja kaikki ok, naureskeli kun ollut niin kova vauhti kasvattaa hampaita, tokasin vaan siihen et meillä isukki lupas sairaalas pojalle pihviä juhannuksena ja kohta tulee karu totuus kun ei saakkaan sitä pihviä, saas nähä mitä keksitään kait täytyy jotain "herkkua antaa" =)
Viime yö meni ihan harakoille, jätkä ei suostunu nukkuun kun 1,5h pätkiä ja siinä välissä huudettiin 2h, en tiä mikä oli kun ei pitäis hampaitakaan tulla, kai toi nopee oppiminen tekee tepposensa tohon nukkumiseen kun vasta äsken mentiin ekoille päikkäreillekkin toki ollaan oltu tänään aikas paljon liikenteessä kun eka käytiin kiertelemäs hammaslääkärin jälkeen ideaparkis (asutaan ihan lähel) ja sit lähettiin hakeen koirille punkkilääkeitä ja autos me ei olla nukuttu enään hetkeen, noh jos nyt ottais parin tunnin päikyt niin sais siivottua kun ei meidän vauhtimadon kans enään paljoon siivota kun täytyy olla silmät selässäkin B)
Täältä voi käydä kattomas minkälainen vili-vilperi meillä on http://rasa-07.vuodatus.net

jaahas jos alottais ihan kahvilla ja rupeis hommiin

L&Rasmus 7kk
 
Moikkelis vaan taas täältäkin ja tervetuloa Rammutti!

Meilläkin ollaan vielä ryömintävaiheessa. Aurora on nyt tajunnut, et hei mä haluisinkin mennä eteenpäin, mut taidot ei viel riitä kuin pakittamiseen. Sit sitä ollaan naama punaisena ähisemässä ja välillä ihan raivoaa, kun ei pääse sinne minne nenä osottaa. Ja meillä ei vieläkään käännytä itse ominpäin... Pitäisköhän tässä alkaa jo huolestua? Mitä mieltä olette?

Meil ei ole hammastarkastuksista viel puhuttu neuvolas, en tiiä yhtään koska sellanen on. Vai pitäskö aika ite varata? Mä oon aina ihan pihalla kaikesta tälläsestä "uudesta" ....:snotty: :ashamed:

Jahas, yöunet ei otakaan alkaakseen, pitää tästä lähteä nukuttamaan viel....
M&A
 
Moikka vaan :wave:

Hammastarkastus varataan ainakin täällä päin n.6kk iässä ja vaikka ei niitä hampaita olisikaan. Juuri tänään sain lapun neuvolasta ja kehoitti varaamaan aikaa. Tai tarkemmin sanoen aika varataan suuhygienistille ja lähinnä siellä keskustellaan hampaiden kotihoidosta ja muista hampaiden hyvinvointiin liittyvistä asioista =) Niin ja Petruksellahan ei niitä hampaita ole :D

Uudet mitat Petruksella on nyt 75cm ja 11.2kg. Nyt on kasvu alannut tasaantumaan,mutta mennäänhän me siellä jossain +++++käyrällä :D

Mönninkäinen: Ei kannata huolestua mun mielestä jos ei vielä käänny. Kaikki on yksilöitä ja kehittyy omaan tahtiin. Petrus ei ole kääntynyt kuin vasta kerran mahalta selälle ja nyt muutenkin alannut vasta tosissaan treenaamaan selältä mahalle kääntymistä. Monet jo ryömii tässä vaiheessa,mutta Petrus ei ole niitä miehiäkään.

Limaisuus alkaa Petruksella helpottaa pikku hiljaa ja toivottavasti ei nyt hetkeen saada mitään ikäviä flunssapöpöjä riesaksi. Kai tuo ab-kuuri sitten oli ihan paikallaan vaikka mitään näkyvää syytä ei löytynytkään lääkärissä viime viikolla.

Niin ja Tervetuloa vaan Rammutti :flower:

LilliM&Petrus
 
Mönninkäinen ei munkaan mielestä pidä huolestua, mutta jos tuntuu niin voihan neuvolasta aina kysyä. MEillä nää molemmat tytöt ovat näköjään näitä aikasia lapsia. esikko lähti kävelemään 10kk iässä ja taitaa tää kakkonen koittaa ollalähes yhtä hyvä kuin siskonsa. Mulle kyllä sopisi että hiukan myöhemmin, mutta kyllä pääsee ihan liian kovaa ryömienkin. Saas nähdä koska uskaltaa lähteä konttaamaan asento on jo tosi tukeva ja hiekkalaatikollakin istua tökötti ja tutki kiviä tänään.

:wave:
 
eiköhän toi hammastarkastus ole kunta/kaupunki kohtaista, täällä lempäälässä normaalista tarkastu 8kk ikäsenä mut nyt vissiin kesälomien takia meillä se oli 7kk ikäsenä. Ja täällä hammashoitola lähettää kutsun (sekin tietysti vaihtelee). Neuvolasta osaavat kyllä kertoa et pitääkö ite varata aika.
Joten mönninkäinen: en olisi huolissani, hammashoitaja sanoikin että sen takia tarkastus on näin aikasin että puhutaan koska voi ruveta käyttään hammastahnaa, koska pitäisi luopua tutista ja tuttipullosta jne...

Nyt yö meni paremmin kuin viime yö, toki jätkä meni nukkuun vast klo:23.00 mut nukku putkeen neljään asti ja siitä viä puol kasiin, sit oli jo sellanen touhu päällä et oli pakko nousta. Oon kyllä monta kertaa kiittäny sitä ihmistä joka on keksiny kahvinkeittimen, ilman sitä ei ammuista/päivistä tulis mitään =) Ite kuitenki heräileee vanhasta tottumuksesta parin tunnin välein ja sit ei saa hetkeen unta, viimeyönäkin valvoin ja pyörin pari tuntia sit olikin jo aamu kun sai vihdosta viimein unen päästä kiinni :(
Jaahas ei kai taas muuta

L&Rasmus 7kk
 
Joo kyllä huomaa et ei silmät oo viä heränny, luin tos mun kirjottaman tekstin läpi ja ihan vaan muutama kirjotusvirhe löyty :/ Koittakaa saada selvää ja ymmärtää (lisää kahvia niin kyl se siitä B) )
 
Taitaa noi hammasjutut tosiaan olla kuntakohtaisia, meille tuli tytölle eka hammas kaksikuisena, mutta hammastarkastus on vasta vuoden ikäisenä. Jotain esitteitä hampaiden hoidosta ja pesusta on saatu (luki mm. ettei vauvan tuttia saa puhdistaa omassa suussaan :eek: ) ja ollaan noita paria hammasta ahkerasti harjailtu. Tytösta on kivaa purra harjaa.

Ei minustakaan kannata tuosta kääntymisestä huolestua, eri tahtiin nämä kehittyvät. Meidän tyttö kääntyili 4kk iässä ja alkoi ryömiä 6kk, ja nyt pari viikkoa myöhemmin koittaa kovasti tukea vasten seisomaan, sekä konttausasentoon. Toivoisin melkein ettei niin kovaa vauhtia etenisi, ei nimittäin tajua varoa mitään ja jatkuvasti saa juosta perässä...

Joku aika sitten valittelin huonoa syömistä, oli varsinaista tappelua saada lusikka suuhun. Viikko sitten tapahtui ihme käänne ja nyt menee ihan yhtäkkiä jo neljä ruokakertaa ja sapuskaa menee kerrallaan noin pilttipurkin verran. Vaikea arvioida kun sekoittelen jääpalakuutioita ja purkkimömmöjä sekaisin, kumpikaan ei oikein erikseen uppoa mutta sekaisena sotkuna kyllä :) Ja Elovenan kaurahiutaleet on ehdoton hitti, samaa siis mitä vanhemmat aamuisin syövät.

Jaahas, vaipanvaihto kutsuu...
 
Nyt on sitten aamuyöllä porukan nuorimmainenkin saavuttanut 6kk iän :heart:

On se vaan jotenkin uskomatonta miten aika on mennyt :whistle:
Vastahan se pieni käärö tuotiin kotiin ja nyt se touhuilee, laulaa ja nauraa :D

On kait sitten muuttunut tuo hammashoitajan tapaamis-käytäntö sitten poikien jälkeen, kun pojat ovat ekaa kertaa käyneet 1v- hammashoitajalla :eek: Täytyy kysäistä neuvolan tädiltä seuraavalla tapaamiskerralla, että miten täällä on tilanne....
Kakkoshammas puhkesi eilen ykkösen viereen :D

Tervetuloa Rammutti :hug:
 
Hei taas, tänään tulee tätä juttua useamman kerran, elikkä käytiin Rasmusksen kanssa lääkärissä päivällä kun viime viikon perjantaina nousi näppyjä naamaan (siellä on eniten), käsiin ja selkään.Aluks epäiltiin vauvarokkoo mut sitten käytiin lauantaina päivystyksessä kun haro koko päivän krvaansa ja oli ollu mummulla kovin kiukkunen, ite oltiin koiran kanssa eläinlääkärissä sillä aikaa toteemassa että meidän koira on kovin kipee (joko luutulehdus tai pahimmassa tapauksessa kasvain :'( ) niin siis palaten siihen päivystys keikkaan niin siä sanottiin että ei ole vauvarokkoo vaan jotain virus-tautia. Soitin tänään lääkäriin kun näpyt ei oo hävinny mihkään ja totes taas vaan että on jotain virus-juttuja, ei edes ottanu verikokeita eikä sen tarkemmin selittäny et mikä on, täytyy mennä koskiklinikalle jos ei viikonlopun aikana häviä, nyt on sentää kunnon särkylääkettä että pystyy nukkuun kun sekin on ollu kovin vaikeeta :ashamed: jos sitä menis itekkin hetkeks huilaan....

Kerrotaan taas lisää kun tiedetään paremmin mikä vaivaa
 
Moikka,
Juu, enköhän sit vielä oottele ja ihmettele täällä vielä noita taitojen karttumista rauhassa. Kiitokset rauhoittavista "puheista" :flower: . Hammaslääkäristä varmaan meilläkin puhe sit 8kk neuvolassa. Meilläpäin on tää 7kk jätetty välistä jostain syystä.

Paljon paranemisia Rammutin poppoolle, Rasmukselle ja koiralle!

Ihan mieletöntä vauhtia mennyt tämä kevät ja kesä alku: ens viikolla on jo juhannus! Me ei vielä tiedetä mitä oikein tehtäs, siis mihin päin sukulaisiin mentäis, vai mentäskö ollenkaan. Toisaalta olisi kiva olla vaan ja köllötellä kotona.

Menempäs tästä sohvalle vielä hetkeksi löhöilemään B) ...

M&A
 
7 kk neuvolaa ei kait paljon missään ole, nythän nää käynnit sitten muutenkin harvenee. Meillä on juhannuksen jälkeen 8kk neuvola.

Meillä tulee kanssa epämääräisiä nyppyjä aina kun tyttö on kipeänä ollut, flunssa. Lääkäri tuolla lastenosastolla Tammisaaressa sanoi , että näin pienille virukset usein aiheuttaa kaikkia kummia nyppyjä, syytä ei oikein tiedetä.

Kohta täytyisi saada tää isompi neiti nukkumaan, pienempi onki kauniisti untenmailla :D :wave:
 
Viivin kyllä mä aina sillon tällöin odotusaikana kirjoittelin. Joku täällä vain joskus mainitsi, ettei sinne pääsis, jos "harvoin" kirjoittelee, joten oletin et kuulun kanssa niihin :headwall: mut voisin kokeilla josko pääsisinkin mukaan, lähinnä vain et mitens se tapahtuu? Onko sanna-78 se perustaja?

Me ollaan kovasti touhuttu koko päivä, leikattiin ruohoa ja käytiin mummon kanssa kaupasssakin. Nyt on kyl ihan puhki. Voi mä niin kovasti odotan, et akselikin oppis istumaan, niin sais kans isoveikan kans hiekkalaatikolle mennä eikä vain vaunuista tarvis haikeana kattoa ja muuteski päästäs koko poppoo pyöräileen.

rammutille jaksuja

mamma&akseli
 
Täälläpäin hammastarkastukseen mennään, kun eka hammas on puhjennut. Meillä kerkis tulla 5 kpl ennen kuin mentiin. Mut siis pääsääntöisesti noin puolivuotiaana pitäis mennä. Ja seuraava kerta on noin 2v. Neuvolasta kannattaa kysyä.

Meillä ei liikuta muuten kuin kääntymällä vatsalta selälleen. Enkä ole asiasta huolissani, koska ei esikoinenkaan tän ikäisenä liikkunut.

Ensi viikolla on pojan 8kk ja tytön 3v lääkärineuvolat.

Miehellä enää ensi viikko töitä ja sit alkaa loma. Tosi ihanaa päästä pois kotoa. Mökille mennään keskelle ei mitään.

Tervetuloa Rammutti ja jaksamista!
:wave:
 

Yhteistyössä