Mansikkakuume?

  • Viestiketjun aloittaja fanni
  • Ensimmäinen viesti
fanni
Poika 1v8kk söi maanantai reippaasti mansikoita ja nyt sitten päikkäreiltä herätessä kuume melkein 40 asteessa.. Voiko tosiaan oireet tulla nyt vasta. Muita oireita ei ole ja lapsi virkeä ja juo hyvin..
 
Katriina
Alkuperäinen kirjoittaja fanni:
Poika 1v8kk söi maanantai reippaasti mansikoita ja nyt sitten päikkäreiltä herätessä kuume melkein 40 asteessa.. Voiko tosiaan oireet tulla nyt vasta. Muita oireita ei ole ja lapsi virkeä ja juo hyvin..
Voihan tuo kai olla jotain muutakin?
 
olikohan
Jos ei ollut lumumansikoita, voi olla liikaa torjunta.ainejäämiä. Mansikkahan on se kukan turvonnut mykiö ja kukassa oleva keskusta on ne pilkut siinä marjassa. Mites siitä saat myrkyn pois, jos jotakin on laitettu?
 
hmmm

Niin, eihän nuo koskaan tule muuten tule ilmi, kun uusiakin myrkkyjä käytetään kun entisistä on pakko luopua. Aina täytys valittaa vähintään eviraan ja vaatia näytettä. Muistatko?

http://kemikaalicocktail.blogspot.com/2008/10/kielletty-kemikaalia-kotimaisissa.html
 
joo
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Ei ollut luomua.. Säkö veikkaat, että vois olla tuokin vaivana?
Kyllä - esimerkiksi kuivattua sädesientä niissä - eihän se mitenkään pois lähde, sienen ititöt???

Esimerkiksi:
http://www.agrimarket.fi/Maatalous_ja_Elaimet/Maatalouskemikaalit/Kasvinsuojeluaineet/Vertimec_018_EC/



 
vieras
Ei niitä mansikoita enää marjavaiheessa ruiskuteta, vaan kukkiessa ja jotkut aineet ennen sitäkin, joten suomalaisissa mansikoissa ei ole pinnalla mitään. Marja on turvonnut kukkapohjus, joten siihen on sitten pieni määrä torjunta-ainetta osunut, muutama viikko ja muutama sade aiemmin. Ei ne myrkkyä ole, mutta itse ostan vain torjunta-aineetta viljeltyjä.

Ap, en ensimmäisenä veikkais mansikoita, vaan esim tuota vauvarokkoa, ja nyt on liikkeellä sellasta 5 päivää kestävää kuumetta, johon ripuliakin liittyy. Mutta kolmen päivän päästä olet ehkä jo tietävämpi. Anna kuumelääkettä, runsaasti juotavaa (laimea omenamehu ja muutama sipsi tai muu suolainen parantaa nestetasapainoa, etenkin jos ruoka ei maita), peitä lapsi kostealla pyyhkeellä/harsolla.
 
ohhoh
et tainnut lukea edellistä juttua? SÄDESIENTÄ, kuivattua sädesientä laitetaan. Miten ihmeessä sen saat pois siitä kokonaan? Asuntokin laitetaan asumiskieltoon, jos sellaista löytyy nurkista, mut suuhun sitä saa laittaa huoletta? Sienestähän jää aina jotakin toksiinia, joka saa aikaan sen torjunnan - mitä sillä haluttiin hävittää.
 

Yhteistyössä