Makkara-/jauhelihakastikkeesta kevyempi versio??

-DLD-
Just tein jauhelihakastikkeen ilman lisättyä rasvaa.

Paistetaan jauhelihaa, kun kypsää niin lisätään muutamia ruokalusikallisia vehnäjauhoja. Sitten reilusti vettä.

Toinen vaihtoehto kevennykseen on sitten tomaattimurska.
 
Alkuperäinen kirjoittaja -DLD-:
Just tein jauhelihakastikkeen ilman lisättyä rasvaa.

Paistetaan jauhelihaa, kun kypsää niin lisätään muutamia ruokalusikallisia vehnäjauhoja. Sitten reilusti vettä.

Toinen vaihtoehto kevennykseen on sitten tomaattimurska.
mitäs muuta laitoit? eiks toi oo tolleen aika mautonta?
 
En tiedä kuinka teet kastikkeet normaalisti, mutta mä teen makkarakastikkeen niin, että ensin ruskistan makkarat. Sitten päälle vettä ja kipossa sekoitetut jauhot ja vesi. Jauhoja laitan sellaisen vajaan desin ja vettä sopivasti, ne vispilällä sekaisin.
Sitten vaan se jauhoseos pannulle, keitetään muutaman minuutti ja sekaan lihaliemikuutio väriä ja makua antamaan. Ja vaikka loraus ruokakermaa, niin hyvä tulee.

Olikohan liian hankalasti selitetty... :ashamed:
 
Alkuperäinen kirjoittaja papan mamma:
En tiedä kuinka teet kastikkeet normaalisti, mutta mä teen makkarakastikkeen niin, että ensin ruskistan makkarat. Sitten päälle vettä ja kipossa sekoitetut jauhot ja vesi. Jauhoja laitan sellaisen vajaan desin ja vettä sopivasti, ne vispilällä sekaisin.
Sitten vaan se jauhoseos pannulle, keitetään muutaman minuutti ja sekaan lihaliemikuutio väriä ja makua antamaan. Ja vaikka loraus ruokakermaa, niin hyvä tulee.

Olikohan liian hankalasti selitetty... :ashamed:
Aina tehny niin että ruskistan ne jauhot voissa pannulla ja sit yhdessä paistettujen makkaroiden kanssa kiehuvaan veteen about 10min.ajaksi.
Eli rasvasta ku mikä,siksi harvoin tehny.
Ihan selvästi sä selostit,täytyypä kokeilla =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja -DLD-:
Just tein jauhelihakastikkeen ilman lisättyä rasvaa.

Paistetaan jauhelihaa, kun kypsää niin lisätään muutamia ruokalusikallisia vehnäjauhoja. Sitten reilusti vettä.
Noin mäkin teen! :D

Mausteeksi grillimaustetta ja tavan paprikaa + sipulia joukkoon. Joskus myös valkosipulia. Ehkä tilkka ketsuppia.
 
Alkuperäinen kirjoittaja jeesh:
Aina tehny niin että ruskistan ne jauhot voissa pannulla ja sit yhdessä paistettujen makkaroiden kanssa kiehuvaan veteen about 10min.ajaksi.
Eli rasvasta ku mikä,siksi harvoin tehny.
Ihan selvästi sä selostit,täytyypä kokeilla =)
Voithan tietty valita mahdollisimman vähärasvaista makkaraa ja vaihtaa vaikka voin ruokaöljyyn. Kyllä ne jauhot silläkin sitoutuu :flower:
 
Alkuperäinen kirjoittaja ruujsal87:
Alkuperäinen kirjoittaja jeesh:
Aina tehny niin että ruskistan ne jauhot voissa pannulla ja sit yhdessä paistettujen makkaroiden kanssa kiehuvaan veteen about 10min.ajaksi.
Eli rasvasta ku mikä,siksi harvoin tehny.
Ihan selvästi sä selostit,täytyypä kokeilla =)
Voithan tietty valita mahdollisimman vähärasvaista makkaraa ja vaihtaa vaikka voin ruokaöljyyn. Kyllä ne öljyt silläkin sitoutuu :flower:
Kerran kokeilin voin sijasta öljyä ja voi :x minkä makuista tuli,kukaan tässä talossa ei syöny :snotty:
 
Rollolainen
mie käytän kevyempiä makakroita / makkeja ja vain naudanlihaa. Paistan aina ilman rasvaa ja kastikkeen teen ruskeasuurusteelle. Ei tuu paakkuja ja voi maustaa oman mielen mukaan.
 

Yhteistyössä