"Makaronimössö" -miten teet?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ideoita
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Mä teen tuon ruuan anopin ohjeen mukaan... Eli siis kattilassa ruskistan jauhelihan ja sipulin, maustan suolalla, pippurijauheella, paprikajauheella esim. Sitten laitan jauhelihan sekaan vettä jonkinverran ja keitän muutaman minuutin (-10min) ja lisään siihen sekaan makaronit ja annan kiehua vielä niin kauan, että makaronit on kypsiä. Vettä laitan ruskistamisen jälkeen sen verran, että imeytyy noihin makaroneihin, ei tarvitse siis kaataa pois. On hyvää näinkin, ja mukavan erilaista ihan tavanomaiseen nähden!!
 
mitä on hemapo, vai porkkanaa.. itse valmistin 400g makaroonia kattilassa kasvisliemikuutiolla noin reilu teelusikallinen aromisuolaan joukkoon, wokkipannussa paistoin nautasikaa 700g joukkoon jauhelihamaustetta ja valkosipulijauhetta, kun jauheliha ja makaryllit olivat valmiita lisäsin desin verran vettä ja linkosin hemapa-pussin joukkoon kun oli hetken kiehahtanut kaadoin lävikön läpi makaryllit (suurin osa vedestö lavuaariin ) sitten vaan joukkoon jauhelihat ja avot syömään.. nam hyvää tuli, lävikkö hyvä siitä että kun poistaa makaroonien ylimääräsen veden makaroonit ei paisu aivan tolkuttomasti jolloin ne menettää myös makunsakin. Lautaselle voi omanmaun mukaan vielä lisätä ketsuppia, cayennepippuria ja tabascoa. Hyvää päivänjatkoa kaikille ja hyvää alkavaa helmikuuta! :))
 
Oikeasti siihen tulee 800g jauhelihaa, 2 isoa sipulia, 2 makrupussia, kermaa... ja paljon. Tosi hyvä ja täyttävä eikä tarvitse ruokaa etes pureskella ennen nielemistä, eli nopea ruoka siinäkin mielessä.. Kannattaa jauhelihan paistossa käyttää voita. Maustehässäköitä unohtamatta.
 
Sulatejuustoa iso klimppi niin hyvää tulee.

Tai ainakin perinteistä retkiruokaa. Makaronimössöä pohjaan palaneena kera lehtien ja havuneulasten raikkaassa vesisateessa on tämäkin partiolainen syönyt kerran jos toisenkin. ;-)
 

Yhteistyössä