Maitoallergisten äidit!!!

  • Viestiketjun aloittaja Vierastus
  • Ensimmäinen viesti
Vierastus
Hei, onko todella näin, että mikään vakuutuskaan ei korvaa apteekin maitoja, vaikka lapsella olisi todettu maitoallergia? Meille ei myöskään toistaiseksi vielä kelakaan korvaa mitään eli itse maksamme lapsen ruuat.

Meille on tähän asti sanottu aina kun olemme olleet yhteydessä vakuutustoimistoon, että vakuutus korvaa maidon, jonka joudumme hankkimaan apteekista. Mutta tänään he sanoivatkin, että ei korvaa, koska se on ravintovalmiste ja sitä ei korvata. Suomessa ei kuulemma mikään vakuutus korvaa apteekin maitovalmisteita, vaikka se on määrätty sairaudenhoitoon. Onko todella näin?

:kieh: :kieh: :kieh: :kieh:
 
Meillä vakuutusyhtiöt If ja Fennia, nämä eivät ainakaan korvaa. Kela korvaa siitä päivästä kun saa lääkärinlausunnon eli b-todistuksen. Kahden ekan kanssa Kela korvas myös kuukauden takautuvasti, mutta nyt kolmannen kanssa oli jo taas näitäkin nyörejä tiukennettu. Miten vois vielä lisää lapsiperheitä rokottaa....??Niin, onhan myös sairaan lapsen hoitotuen saanti tiukentunu: Ennen riitti pelkkä maito, nyt ei enää saa jos sopii yksikin kotimainen vilja...
 
Ei saa vakuutusyhtiöstä mitään. paitsi Pohjantähdestä sitten kun Kelasta on päätös tullut. Meillä päätöksen saaminen kesti 9vkoa. eli Almironia syödään ja silloin hinta 42 e/prk... Saatiin takaisin kyllä sitten 72% kun päätös tuli. Nyt hinta 11e. Onneksi ei tarvinnut syösä mitään kalliimpaa heti ensi alkuun =)
 
Käsittääkseni Veritas korvaa ainakin erityiskorvikkeet, jos lääkärinlausunto asiasta. Tai onko semmoista vakuutusyhtiötä enää edes olemassa.

Hommaa lapsi allergiatesteihin ja jos allergia on todellinen, niin saat lääkärinlausunnon asiasta Kelalle ja siten 75% korvauksen maidoista sieltä. Meilläkin maito maksaisi lähes 12e/3l apteekista ilman Kelakorvausta, mutta kelakorvauksen jälkeen hinta on n. 3e/3l.
 

Yhteistyössä