maitoallergia ->mitä kaikkea jätettävä pois?

eli siis pojallamme oli imeväisiässä maitoallergia aika pahana (oireili yksinomaan ihollaan ), lääkäri suositteli silloin ettei mitään soijavalmisteita eikä myöskään naudanlihaa tulisi käyttää. no kun poika oli vähän yli vuoden niin altistettiin maidolle taas ja mitään aikaisempaa vastaavaa reaktiota ei tullut, joten aloitimme maidon käytön. nyt poika on 2.5v ja iho on huonona koko ajan. atoopinen ihottuma on paha ja välillä on hengen ahdistusta ja ikuinen nuhakin vaivaa.

silloin kun altistin maidolle taas vuoden iässä en ottanut huomioon sitä että tuolloin ruokavalioon kuului huomattavasti paljon muutakin kuin vain maito ja siksi reaktio ei siis ollut samanlainen (mikä oli siis tilanne kun maitoallergia diagnosoitiin, silloin ravintona oli yksinomaan vain maito ), joten luultavasti maitoallergia ei ole missään välissä väistynyt vaan oireet vaan ovat olleen lievempiä. joten juteltuani lääkärin kanssa tulimme tulokseen että olisi hyvä poistaa maito ruokavaliosta kokonaan ja katsoa paraneeko oireet. altistuksen voisi tehdä sit vaikka kuukauden päästä.

nyt siis tää itse kysymys: mitä kaikkea ruokavaliosta pitää jättää pois? maitoproteiini tietenkin ja varmaan myöskin soijatuotteet vedoten tuohon imeväisiän maitoallergian voimakkuuteen ja naudanliha? mitäs muuta?
 
me saatiin eilen vasta 1v4kk tytölle maitoallergia diagnoosi. Eilen oltiin lastenpolilla ja tehtiin maitoaltistustesti, sitä ennen oli otettu verikoe ja RAST-arvo maidolle oli koholla. Imetin tyttöä 10,5kk vanhaksi eikä missään vaiheessa huolinu korvikkeita, sai niistä myös eriasteisia oireita. Kuitenkin tykkäs syödä jugurttia ja viiliä. Ekan kerran hälle tehtiin 1,5kk vanhana verikokeet maitoallergia epäilyn takia, tuolloin ne oli negatiiviset. Senpä takia aloitin vuoden iässä pikkuhiljaa tavallista maitoa tarjoamaan, muttei tyttö sitä huolinukkaan.En sitten tyrkyttäny vaan sillon tällön kokeilin maito mut kun ei kerta huolinu niin en antanu. Hällä on atooppinen iho ja tyttö on ollu pienen ikänsä räkäinen. Räkäisyyttä on vaan pidetty "tavallisena" flunssaputkena. Vein sit marraskuussa tytön yksityiselle lastenläärärille (samalle kellä käyty jo sillon 1,5kk vanhana), ja saatiin sitten lähete lastenpolille tarkempiin tutkimuksiin. Nyt on sitten Nutri-Soija korviketta alotettava antamaan, ostin myös soijapohjaisia jugurtteja ja niitä näyttäs tykkäävän syödä eikä mitään oireita ole ilmaantunu ainakaan vielä. Eli meille ei ollenkaan soijaa kielletty, mut jos tuosta Nutri-Soijasta tulis oireita niin sit olis Almiron peptiä seuraavana.

Räkäisyyttä alettiin hoitamaan astmalääkkeillä babyhalerin avulla, ja ainakin viime yö oli rauhallisin pitkiin aikoihin. illalla kun annettiin nukkumaan käydessä lääkkeet niin ei yskiny kertaakaan yön aikana. Astmalääkkeet on nyt kokeilussa 3-4viikkoa, sit katotaan onko auttanu ja mietitään jatkoa.

Mie en heti rajottais pois muuta kun vaan maitoproteiinit mut jos soija on aiemmin tehny oireita niin sitten sekin pois. Varmintahan olis eka käydä lääkärin luona, ettei tulis tehtyä turhia poisjättämisiä. Samalla sit varmaan tohon jatkuvaan räkäisyyteen saisitte helpotusta.

nää on aina sellasia salapoliisijuttuja nää ruoka-aineallergiat (kokemusta omasta takaa) että kääntyisin kyl lääkärin puoleen het alkuunsa. meillekin tää on nyt ihan uus juttu, kun vanhempi lapsi on täysin terve poika.

Tsemppiä ja toivottavasti helpotus löytyy.

Ukkis
 
Pirkanmaan allergiayhdistyksen sivuilla on kunnon luettelo aineista, mitä jätettävä pois.
Mutta tässä, mitä itse näin äkkiä muistan: tietysti kaikki maitoon viittaava, kerma, voi, margariinit joissa seassa maitoa, hera, kaseiini, kaseinaatti, laktalbuumi, maitoproteiini...
Ja tarkista aina kaikki tuoteselostukset! Maitoa on mitä ihmeellisimmissä paikoissa, mitä ei koskaan olisi uskonut. Leivissä, pullissa, hedelmäkarkeissa, valmisruoissa, kekseissä...
Meillä käytetään tummansinistä Keijua leivän päällä ja paistamiseen. Pakkauksessa lukee laktoositon, mutta on silti myös maidoton. Leivontaan käytän hopean väristä Sunnuntai margariinia, jossa myös lukee laktoositon. Maitona käytetään GoGreenin kauramaitoa, joka on kelvannut parhaiten. Sitä käytän itsekkin. Samoin GoGreenillä on paljon muitakin hyviä tuotteita, jotka siis kaurapohjaisia. Pitäisi käydä teillekin.
 
Meillä on vajaa vuoden ikäinen pikkuneiti, jolla todettiin 3 kk:n iässä paha maitoallergia. Soija, muna, pähkinä, koira ja kissa-allergiat ovat myös.

Maitoproteiinia on myös lihaliemikuutioissa, joten kannattaa olla tarkkana. Sitä on mitä ihmeellisimmissä paikoissa.
 
Tällä listalla olen pärjännyt oman maitoallergikon kanssa:
---------
Vältettäviä, maitoproteiinia sisältäviä elintarvikkeita ovat
maito ja maitojauheet, hera ja heraproteiini, kaseiini ja kaseinaatit, maitoproteiini,
jogurtti, viili, piimä, rahka, jäätelö, kasvisrasvajäätelö,
juusto ja juuston-, sekä jogurtinkaltaiset kasvisrasvavalmisteet,
voi ja maitoa tai maitoproteiinia sisältävä margariini ja vähälaktoosiset tuotteet. Näiden lisäksi täytyy välttää kaikkia teollisesti valmistettuja elintarvikkeita, joissa on käytetty mainittuja ainesosia.
---------
Meillä käytetään:
- sinistä Keiju-margariinia
- GoGreen Kaurajuomaa tai vettä ruokajuomana (herkutteluun Gogreen Suklaa Kaurajuoma)
- GoGreen ruokakerma, vaniljakastike jne...
- Yosa -kaurajogurtit (alle 3v ei suositella Alpro Soja-jogurtteja eikä vanukkaita)
- tuotteiden valmistajien sivuilta löytyy hakukoneita, jolla saat listauksen maidottomista tuotteista (esim. Atria, Saarioinen jne)
- kekseistä maidottomia on Annas-piparkakut, muumikeksit, perinteinen Digestive, Wilhelmiina, Hannun ja kertun piparkakut, Carneval jne.
- karkeista esim. Puuha-pete -karkkilaatikot, Pikku Myy-karkkilaatikot

No. Tällä pääsee alkuun. Ei muutakuin yo. lista paperille ja mukaan kauppaan. Sitten vaan tuoteselosteita luuraamaan.
Ja muistathan antaa kalkkitabletin päivittäin, jotta saa tarvitsemansa kalsiumin.
 
olen onneton ja laiska leipoja, joten olen hakenut leipomosta maidottomia ja munattomia leivoksia meidän tytölle. meidän lähileipomosta löytyy ainakin mansikkaleivoksia ja dallaspullaa. Lisäksi sitten noita erilaisia keksejä. Hyvin on noilla pärjätty; lapsi ei edes osaa kaivata täytekakkua, koska ei sitä koskaan ole saanut maistaa :(
 
Mä olen tehnyt joskus maidottomalle oman leivoksen kääretortusta, siihenhän ei tule maitoa. Päälle joko maidotonta vaniljakastiketta tai maidotonta vispikermaa, jonka maustan sokerilla ja vaniljasokerilla. Sitten koristeeksi karkkia tai strösseleitä.
Tai, jos haluaa kakun tehdä, niin siihen saa kerman korvikkeeksi vastaavanlaisen kaurakerman. GoGreeniltä löytyy tämä. Jos on oikein tarkka maitoallergia dietti, niin silloin ei käy edes kaikki keksit. Niissähän lukee useissa, että on käsitelty samalla linjalla, jossa käsitellään maitoa. Tai saattaa sisältää maidon jäämiä. Meillä tosin nämä keksit käy.
Myös osa vohveleista on maidottomia, mutta ei siis kaikki merkit.
 

Yhteistyössä