Maitoallergia ja ummetus

Meidän 4,5v. pojalla on pitkä historia ummetuksesta. Lopulta siihen saatiin apu Movicolista, jota on ottanut joka päivä puolitoista vuotta. Annosta vähennettiin hiljalleen ja lopulta se oli puoli pussia päivässä. Sillä vatsa toimi hyvin. Nyt lääkärin suosituksesta kokeillaan olla ilman Movicolia ja testataan miten suoli lähtee toimimaan.

Vaan huonolta näyttää... Nyt on kolmas päivä kakkaamatta. Vielä ei ole ummetukseen liittyvää tuskaa ja levottomuutta, mutta sitä odotellessa... :/ Keliakia-kokeet on otettu eikä niistä löytynyt mitään. Seuraavana on vuorossa kokeilu mitä maidoton ruokavalio saa aikaan. Kysymys kuuluukin; löytyykö lapsia (tai aikuisia) joilla maito olisi aiheuttanut ummetusta? Onko parin viikon maidoton ruokavalio auttanut vai pitääkö olla pidemmän ajan?

Pojan kanssa on alustavasti juteltu maitotuotteiden poisjättämisestä ja hän on suhtautunut asiallisesti. Paljonhan löytyy korvaavia tuotteita. Mielelläni kuulisin muiden ummetuksen kanssa kamppailevien kokemuksia. :)
 
Meidän pojalla alkoi refluksi ja ummetus 5 kk iässä kun korviketta aloitettiin antaa. Parin kuukauden kidutuksen jälkeen sai maitoallergiadiagnoosin ja oireet loppui viidessä päivässä =) Nyt ei tarvii varoa mitään ummetusta aiheuttavaa (mustikat, banaani tm mistä vois tulla) kunhan pysyy maidottomalla (pari vahinkoa on sattunut, ja heti tullut ummetus ja refluksi)
 
Hei. Meillä on 5 vuotias tyttö joka on kärsinyt ummetuksesta vauvasta lähtien. Matkan varrella on koettu jos jonkinlaista keinoa pienoisperäruiskeita, kaikki ummetuslääkkeet, ruokavaliot, movicol jota tyttö ei suostu oikein ottamaan. On tehty varjoainekuvaus,että suljettiin sairaudet pois... ulostuväli on noin kerran vko. Vähän on helpottunut, mutta lapsi pyytää minut aina vessaan tueksi, kun ulostaminen jännittää. Tiedän mitä tuo vaiva on. Meillä tyttö juo myös paljon maitoa ja olenkin ajatellut että maidon vähentäminen voisi helpottaa asiaa. Sitä pitäis nyt vain koittaa vähentää :)
 
Meillä on nyt oltu maidottomalla dieetillä melkein viikko ja poika on käynyt kakalla joka päivä! Muutos on on ollut todella merkittävä. Mitään ulostuslääkkeitä tms ei ole tänä aikana ottanut. Ulostamisen helpottumisen lisäksi poskien punoitus ja näppyläisyys on alkanut vähentyä. Olen varsin otettu tuloksista. Nyt pitääkin ottaa yhteys lääkäriin ja kysyä miten tästä eteenpäin olisi hyvä toimia.

Siiku: Suosittelen lämpimästi kokeilemaan maidotonta dieettiä. Se on ollut yllättävän helppoa ja korvaavia tuotteita on saatavilla hyvin. Meidän poika on ihastunut kovasti kauramaitoon ja juo sitä mielellään =)
 
Tämä ummetus on ollut kiusallinen vaiva myö meillekkin. Meillä todettu maitoallergia ja nyt olen ollut imetysdietillä, silti vaivaa on ollut. Onko mustikka yksi kovettava?? Meilä mustikka yksi harvoista sopivista. Nyt saimme nutrion soijan ruokavalioon ja jauhetta olenkin lisännyt esim.puuroon. tuloksena vielä pahempi kovamaha. en ole käyttänyt muuta kun luumua ja mallasta. lääkäri totesi johtuvan vain siitä kun ei ole viljoja ruokavaliossa. Missä vaiheessa tulee keliakia epäilyt? miten niitä tutkitaan??
 
lonelily: Mustikka voi ummettaa.

Voi olla, että se Nutrilon Soija ei sovi. Maito ja soija ristiinreagoivat, joten ei olisi kaukaahaettu teoria soija-allergia. Oletko varma, että luumu ja mallas (, joka sisältää viljaa) sopivat? Jos et ole varma niiden sopivuudesta, niin voi olla, että ne lisäävätkin ummetusta, jos lapsella on ummetusta allergiaoireena.

Keliakiaa tutkitaan mun käsittääkseni verestä ja tähystymällä. Tähystymällä näkyy muutoksia suolistossa: suolinukka on keliakiassa vaurioitunut. Keliakia on pienillä lapsilla aika harvinainen. Todennäköisempää on vilja-allergia.
 
Niin, en oikeastaan ole varma että tulleeko se kova maha sitten näistä,ettei ne sitten helpotakkaan :ashamed: Iho-oireita ei näistä ole tullut. Soija ei näkynyt veressä mutta eihän se siellä aina näykkään. APUA; nyt oon ihan sekaisin jo :headwall:
 
lonelylilly: miten maitoallergia todettiin? Allergiatestillä? Mitä oireita oli/on tuon ummetuksen lisäksi? Toisaalta voihan myös tosiaankin olla, että teillä se ummetus ei ole allergiaoire. Onko sitä ollut käytännössä aina vai oletko huomannut eroja ruokavalion suhteen? Jos ummetus häiritsee lasta, voit varmaan lääkäriltä saada vinkkiä jonkun ummetuslääkkeen käyttöön. Myös ruokavaliolla pystyy helpottamaan oireita, kuten viljoilla, kunhan ne sopivat viljat vaan löytyy.
 
ahmutar;Meillä tuo maito todettiin verikokeilla ja altistamalla. Meillä on iho-ja hengitystieoireita maidosta. Nyt ollaan vielä imetysdietillä ja poika saanut soija-maitoa puurossa. Ihan vauva aikana maha oli enemmän vetelänä ja kiinteiden aloitettua koveni. Nyt jätin tuon mustikan pois ja koettelen ruusunmarjaa tilalle. Maha on kovana nyt , perjanataina lääkärille. Mallaksesta en ole rohinoita huomannut, ihottumaa on koko ajan kyllä.. .
 

Yhteistyössä