Maistraatissa

  • Viestiketjun aloittaja mamma 2x
  • Ensimmäinen viesti
maistraatti.
Me mentiin miehen kans maistraatissa naimisiin. Viimestään viikkoo ennen pitää varata aika kun viikon verran menee siihen sukuselvitykseen tms (en muista virallista nimee). Todistajina voi olla vaikka maistraatissa töissä olevat ihmiset. Me saatiin ihan hyvät muistot ja sopi meidän tyyliin :)
 
"Sinna"
Soitatte sinne maistraattiin ja kysytte aikoja. Todistajia saatavilla talon puolesta.

Me soitimme sinne n. 3 kk aikaisemmin. Hetki sen jälkeen tilasimme esteettömyyspaperit netin kautta. Ne saimme n 1kk ennen h-hetkeä. Todistajat oli omasta takaa. Ja kyllä, toimitus oli ohi nopeasti. Saatte päättää, että haluatteko jotain ylimääräistä siihen puheeseen vai otatteko nopeimman kaavan :D Onnea etukäteen :heart:
 
"plop"
Me mentiin kysymään eteettömyyspapereista tai siis siitä miten ne haetaan. Sattu (äh, mikä sen ihmisen virkanimeke on joka vihkii?) kuulemaan kysymyksemme ja tuli kysymään haluammeko samalla varata ajan vihkimisele. 7 arkipäivää on se aika mikä menee esteiden selvittelyyn, sitten voikin vaikka heti mennä naimisiin. Katottiin joku kiva arkipäivä (työehtosopimuksen mukaan vihkipäivä on palkallinen vapaapäivä), tositajat oli maistraatin virkanaisia.
Vaivaton ja helppo homma.
 
kökköliini
netistä näkee miten aikoja on vapaana, jos jonkin tietyn ajan haluaa kannattaa varmuuden vuoksi varata ajoissa. perjantain ajat ainakin täällä on suosittuja.
ja ajan siis voi varata netistä. estettömyystodistus täytyy muistaa tilata ajoissa kun siina menee pari viikkoa muistaakseni.tämänkin voi hoitaa netissä.
todistajia ei tarvi olla mukana ne saa myös "talonpuolesta".
 
Kannattaa varautua siihen, että pienemmissä maistraateissa saattaa olla vain tietyt vihkimispäivät (esim. Porvoon maistraatissa tiistai ja perjantai). Muutoin kaikki sujui hyvin; viikkoa ennen käytiin laittamassa esteettömyystodistushakemus menemään ja samalla varattiin vihkiaika. Vaikka tuossa vaiheessa ei vielä ollut ehdoton pakko, niin olivat tyytyväisiä, että kirjoitettiin samalla alle se, mitkä sukunimet otetaan vihkimisen jälkeen. Näinollen saivat vihkitodistuksen kirjoitettua valmiiksi vihkimistilaisuuteen, eikä sitä tarvinnut odotella. Tuomari puhui kauniisti ja tilaisuudesta jäi hyvä mieli. Meillä oli yksi todistaja mukana, toinen tuli virkamiehenä mukaan.
 

Yhteistyössä