Tässä ohjeessa on kyllä maissiryynejä, mutta ehkä ne voisi korvata jollakin.
2 dl vettä
0,5 dl maissiryynejä
3/4 dl riisihiutaleita
150 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl Semper (tms) Hienoa jauhoseosta
Kiehauta vesi, vatkaa joukkoon maissiryynit, kypsennä 3 min. Lisää riisihiutaleet, sekoittele hetki. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä kunnolla huoneenlämpöiseksi.
Lisää jäähtyneeseen sakeaan seokseen margariini ja sokeri, vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita seos taikinaan. Kypsennä 175 astetta n 35 min, kumoa jäähtyneenä.
Täytteeksi hilloa tms ja Kakkukreemiä eli 1,5 dl vettä tai säilykehedelmän lientä, 1 rkl perunajauhoja, 2 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 100 g maidotonta margariinia. Kuumenna neste, perunajauho, sokeri -seos ja anna kiehahtaa, jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla. Vaahdota margariini ja lisää jäähtynyt kiisseli vaahtoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
Tässä ohjeessa tosiaan on maissiryynejä, mutta jos keksit jonkun millä sen voi korvata, niin ehkä voisit käyttää tätä ohjetta? Minä tein tällä muutaman kerran muna ja vilja-allergiselle kakkua ja hyvää tuli.