Lainaa kirjastosta: Aila Paganus ja Marjatta Palva-Ahola, Allergia ja keliakia uusi ruokakirja. Siellä on vaikka kuinka paljon hyviä ja helppoja ohjeita ja ennenkaikkea perustietoa eri ruokavalioista, allergioista ja niiden hoidosta.
Kertoihan lääkäri sulle, että turvataksesi mm. proteiinien saannin lihaa pitäisi syödä paljon, muistaakseni jopa 250g/päivä. Ja korvaavia viljatuotteita, hirssi, tattari, riisi, maissi myös päivittäin. Eli gluteenitonta leipää, joko kaupan pakastealtaasta tai itse tehtyä, ja vaikka tattari- tai hirssipuuroa päivittäin. Uunissa haudutettu hirssi-riisipuuro on tosi hyvää! Makuihin pitää totutella, mutta kyllä ne alkaa pian maistua... Omat mutkansa matkaan voi tuoda se, että soija on myös aika vahva allergisoija maitoallergisilla, kuten myös naudanliha josta herkimmät saattavat saada oireita äm:n välitykselläkin.
Mikäli tarkoituksesi on jatkaa imetystä vielä pitkään, niin suosittelen liittymistä Yahoon allergia-keskusteluryhmään. Itse sain sieltä hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä imetysdiettiini ja myöhemmin vauvan ruokarumbaan.
www.groups.yahoo.com/allergia