Maidon homogenisointi? Tietäiskö joku... (ainahan täällä joku tietää :D )

  • Viestiketjun aloittaja metsänpeitto
  • Ensimmäinen viesti
metsänpeitto
En nyt oikein löydä mitään selkeää tietoa.

Mutta vaikuttaako maidon homogenisointi myös jollain tavalla maidon proteiinien rakenteeseen? Sitoutuuko proteiini jotenkin eri tavalla pilkottuun rasvaan?

Anteeksi tyhmät kysymykseni, mietin vaan taas :xmas:

Löysin vain sellaisen lausahduksen, että teoriassa voi olla mahdollista että homogenoitu maito imeytyy nopeammin kuin homogenoimaton, mutta en mitään tarkempaa.
 
nonono
Homogenoidun maidon pertikkelit ovat rakenteeltaan teräviä,ne pääsevät tuhoamaan suolistoa erilailla kuin homogenoimattomat. Lyhyesti,ihminen ei tarvitse maitoa,maito on vasikoiden juomaa.Jos sitä kuitenkin pitää käyttää,ehdottomasti homogenoimatonta koska homogenointi tuhoaa ne vähätkin terveyshyödyt joita maidossa on. Meillä sitä ei juo lapsetkaan,kalsiumia ja dvitamiinia saa muustakin ravinnosta :)
 
Minulla tulee mahaoireita jopa laktoosittomasta maidosta (eikä ole todettu laktoosi-intoleranssia), mutta homogenoimattomasta luomumaidosta huomattavasti vähemmän - sitä siis juon. Kaikki luomumaito ei siis kuitenkaan automaattiseesti ole homogenoimatonta, esim. Lidlin luomumaito on tavallisen maidon tapaan homegenisoitu.
 
....
Homeginisointia ei tarvitse erikseen ilmoittaa pakkauksen kyljessä. Monet luomumaidot niin tekevät, sillä tietävät kuluttajan haluavan maitonsa homogenoimattomana. Mutta mikään vaade se ei luomumaidolle ole.

Itse just huvikseni koklasin hyla-maitoa, ja ei hitto, vatsa sekaisin siitäkin.

Sekin on totta, että maidon kalsiumarvot ovat oikeasti jopa melko surkeat verrattaen moniin muihin elintarvikkeisiin. Jo hapatetut maitotuotteet ovat ravintoarvoiltaan ja hyödyllisyydeltään maitoa parempia.
 
Jep, maidon kalsiumarvot ei ole mitään erikoisen suuria, ja pästoroidun ja homogenoidun maidon proteiinirakenne on myös muuttunut ihmiselle sopimattomammaksi, lisäksi maidon fosfori pääsee silloin imeytymään ihmisen elimistöön erilailla jolloin se liuottaa luustoa, eli maidon luita parantava vaikutus on aika pieni jollei peräti päinvastainen... D-vitamiiniähän niihin on lisätty, mutta sitä saa muualtakin... Maitotalous on vaan iso juttu jolla on paljon lobbausvaltaa.
 

Yhteistyössä