Mahdollinen tuleva yrittäjä kysyy yhtä asiaa =)

  • Viestiketjun aloittaja "gogo"
  • Ensimmäinen viesti
"gogo"
Eli myisin tiettyjä KÄYTETTYJÄ tuotteita joille tiedän olevan kovaa kysyntää, alkuun myisin yritystunnuksella huutonetissä.

Kätevin paikka minulla ostaa näitä tuotteita olisi juurikin huutonet (älkää kysykö miten saisin sieltä niitä halvemmalla mitä itse myyn, tässähän tämä liikeideani salaisuus juuri on)

Voinko siis omalla henkilökohtaisella vanhalla tunnuksellani (tai vaikka äitini tunnuksella) ostaa niitä tavaroita huutonetistä ja myydä sitten yritystunnuksellani? Jos kuitenkin maksaisin ne yrityksen tililtä ja näin saisin kuitit.

Onko tähän mitään estettä?
 
"a.p"
Ja jos toiminimellä myisin, niin enkös voi ihan nettipankissani avata uuden tilin ja tämä olisi yrituseni tili?

Netistä luin jonkin ohjesivuston ja siellä puhuttiin, että toiminimellä voisi ihan sitä omaakin pankkitiliä käyttää, mutta minusta on helpon kirjanpidon kannalta, että olisi vain yrityksen käytössä tili. Käyhän tällainen, ettei tarvitse olla mitään yritystiliä juurikin sillä nimellä pankista?
 
hjuoh
[QUOTE="a.p";29690352]huoh vain itsellesi, mistäs sinä tiedät että mikä se minun toimintani on edes?

Kyllä mä mieluummin maksan verot toiminnastani, kuin tekisin sitä ilman, että maksan veroja[/QUOTE]

noh, mikäpäs siinä, jos kerta tulosi olisi niin suuret, että ylittäisivät verotuksen tulorajat :D
 
ja kun avaat sen toisen tilin, jos todellakin perustat vain toiminimen, niin älä missään nimessä mainitse pankissa, että on yrityksen käyttöön, avaa ihan vaan omalla nimellä. koska muuten pankki veloittaa sulta isot summat rahaa tilin köytöstä yrityksenä. kun toiminimenä voi hoitaa tiliasiat ihan henk. kohtaiseltakin tililtä - niin säästät raha :)

ja alvista olikin jo sanottu tossa ylemmässä viestissä :)
 
"a.p"
Osaisko joku vastata tuohon itse kysymykseeni? Eli voinko toisella tunnuksella huutaa ja yritystunnuksella myydä?

Luulisi että voi, kun omalla nimellä kerran myynkin. Olisi vain aika surkeeta ostaa samalla tunnuksella millåä myy myöhemmin. Tuotteille siis tehdään yksi juttu ja sen jälkeen ne menevät takaisin myyntiin 8-20 kertaisella hinnalla :)
 
"a.p"
ja eikös ihan riitä jos huutiksesta ostan, että tiliotteessa näkyy -XXeur -XXeur jne... sekä sitten +XXeur jne

ettei tarvitse tuon tarkemmin alkaa erittelemään mitään kirjanpitoon?
 
"noh"
[QUOTE="a.p";29690687]ja eikös ihan riitä jos huutiksesta ostan, että tiliotteessa näkyy -XXeur -XXeur jne... sekä sitten +XXeur jne

ettei tarvitse tuon tarkemmin alkaa erittelemään mitään kirjanpitoon?[/QUOTE]

Kirjanpitoa varten joudut tekemään kuitin jokaisesta myynnistä, pelkkä tiliote ei riitä.
 
guyg
No ei tuota varten nyt kannata mitään yrityksiä perustella. Vähänkö verottajaa kiinnostaa jonkun yksityisen nappikaupat huutiksessa. Tietysti jos meinaat tienata kymmeniä tuhansia vuodessa niin sitten on ehkä järkevää harkita. Jos näet jossain bisneksen paikan niin ei muuta kuin toimimaan, kauppahan se on joka kannattaa. Ikävä kyllä rehellinen kauppa ei tahdo kauheasti kannattaa :( Kyllä tuolla huutiksessa kaikennäköistä vipeltäjää näkee joilla on satoja tai jopa tuhansia kohteita myynnissä yksityishenkilönä. Ja jatkavat vuodesta toiseen ilman että kukaan puuttuu...
 
Paskanmarja
Kaikki vastaa ihan asian vierestä... kivaa porukkaa.

Kyllä voit tehdä noin. Voit ostaa tavarat millä nikillä haluat ja niin edelleen. Mikä edes estäisi sitä, että äitisi ostaisi tuotteet ja myisi ne samalla hetkellä ja samaan hintaan yrityksellesi? Liikeidea voi olla hyvä tai paska, pidä salaisuutesi. Viisasten kiveä et selvästi ole keksinyt. Onnea yrityksellesi!
 
"a.p"
[QUOTE="noh";29690703]Kirjanpitoa varten joudut tekemään kuitin jokaisesta myynnistä, pelkkä tiliote ei riitä.[/QUOTE]

No kun jostain luin, että se tiliote riittäisi toiminimessä. Siinähän näkyy plussat ja miinukset

Ja kyllä ihan hyvin tienaisin tällä. Siis ihan elättäisin itseni, eli ei olisi mitään nappikauppaa. Tulevaisuudessa oma verkkokauppa ja/tai myymälä
 
Wieruus
Trokarithan toimivat aikalailla noin kirppiksillä ja huutiksessa ja tori.fi.ssä. Ostavat muilta edullisesti ja myyvät kalliimmalla toisessa kohtaa. Ihan ilman eri toiminimiä ym. Ei siis sinällään mikään sen uudempi idea.
 
"a.p"
Kaikki vastaa ihan asian vierestä... kivaa porukkaa.

Kyllä voit tehdä noin. Voit ostaa tavarat millä nikillä haluat ja niin edelleen. Mikä edes estäisi sitä, että äitisi ostaisi tuotteet ja myisi ne samalla hetkellä ja samaan hintaan yrityksellesi? Liikeidea voi olla hyvä tai paska, pidä salaisuutesi. Viisasten kiveä et selvästi ole keksinyt. Onnea yrityksellesi!
Kiitos, ainoa järkevä vastaus.

Tietäisitkö tuosta kuittihommasta, riittääkö pelkkä tiliote jossa näkyy ostot ja myynnit?
 
....
Minulla pitää ainakin olla ihan oikeat ostokuitit tiliotteen lisäksi, josta näkee mitä on ostanut. Muuten jos verottaja tarkastaa sinun ostot, niin ei välttämättä hyväksy niitä vähennyksiin, jos ei ole mitään todistetta että mitä oot oikeasti ostanu. (Eli onko ne ollu ns. henk. Koht. Ostoja vai yritystoiminnan ostoja)
 
tmi
[QUOTE="a.p";29690923]Kiitos, ainoa järkevä vastaus.

Tietäisitkö tuosta kuittihommasta, riittääkö pelkkä tiliote jossa näkyy ostot ja myynnit?[/QUOTE]

Pelkkä tiloite ei todellakaan riitä. Toiminimelle riittää yksinkertainen kirjanpito (vrt. kahdenkertainen kirjanpito) mutta sinun pitää erikseen kirjata ostot, myynnit, verot, ALV, sekä ostettujen tuotteiden käyttötarkoitus (omaan käyttöön vai jälleenmyyntiin). Kuitteja kannattaa ehdottomasti tehdä kaikista transaktioista.
 
kuitti
[QUOTE="A.p";29691004]No mitenkäs jostain huutonetin ostosta kuitin saa :/[/QUOTE]

Tallennat huuto.netin meklarin lähettämän sähköpostiviestin voitetusta huudosta pdf-muodossa ja nimeät sen niin että voit yhdistää sen tilitapahtumaan.
 
"A.p"
Tallennat huuto.netin meklarin lähettämän sähköpostiviestin voitetusta huudosta pdf-muodossa ja nimeät sen niin että voit yhdistää sen tilitapahtumaan.
Tämä sitten riittää?

Entä jos ostan kohteen jossa on vaikka 5kpl, mites sitten kun taas myisin ne erikseen?

Onnistuuko jos tiliotteessa esim 1234, meklarin viesti on 1234 ja jokaisen viiden kpl tuotteen kohdalle tuo sama 1234
 
yrittänyt
[QUOTE="noh";29690419]Muista lisätä 24% ALV kun myyt. Kate pitää olla todella hyvä jotta kannattaa ostaa yksityishenkilöltä ilman ALV ja myydä ALV:lla.[/QUOTE]

Lain mukaan käyttyjen tavaroiden kaupassa voidaan käyttää marginaaliverotusta. Verottajan kanta voi silti olla eri, kuten kävi itselleni. Marginaaliverotuksessa alv. maksetaan ostohinnan ja myyntihinnan erotuksesta. Sain 13.200 euron mätkyt koska verottajan mukaan marginaaliverotusta ei voida käyttää jos ostaa useita käytettyjä tuotteita yhdeltä myyjältä. Siihen kaatui se yritys.

Selitän vielä tarkemmin koska tästä voi olla hyötyä monille: Tapahtui aikana jolloin alv. oli 22%. Harjoitin siis käytetyn tavaran kauppaa. Ostin vuoden aikana tavaroita myyntiin yksityishenkilöiltä 60.000 eurolla ja myin ne samat tavarat 80.000 eurolla. Maksoin arvonlisäveroa marginaaliverotusmenettelyn mukaan 22% osto- ja myyntihinnan erotuksesta, eli 4.400 euroa.

Toimittuani hieman yli vuoden, verottaja ilmoitti ettei marginaaliverotusta voida kohdallani soveltaa koska olin ostanut useita tuotteita samoilta myyjiltä. Verottaja ilmoitti että minun pitää maksaa takautuvasti arvonlisäveroa koko myynnistäni, eli siis 22% 80.000 eurosta = 17.600 euroa (vähennettynä jo maksamallani 4.400 eurolla). Lain mukaan myyntikate siis olisi ollut 15,600 euroa, mutta verottajan tulkinnan mukaan vain 2.400 euroa. On selvää, ettei mikään yritys voi toimia tuollaisella katteella. Siitä pitää maksaa kaikki kulut, kuten palkat ja kirjanpitokustannukset. Näin verottaja tappaa yrittäjyyttä Suomessa.
 

Yhteistyössä