Maalismasut 2009

Marza hirmuisen paljon onnea pikkuprinssin perheelle! Onneksi kerkesit kuitenkin sinne sairaalaan asti synnyttämään...

Marsu:hug: Sanni-koiran lähdettyä koirien taivaaseen. Mites tytöt on asiaan suhtautuneet?

Viime viikolla käytiin 1,5-vuotisneuvolassa. Päivitetyt mitat ovat 80 cm ja 9890 g. Rokotukset annettiin ja rokotuspäivänä Siiri oli tosi kosketusarka koko alaraajoista. Vaipan- ja vaatteidenvaihto oli aika tuskaa ja tyttö oli aika itkuinen. Vähällä kuitenkin selvitiin, kun muita oireita ei tullut. Siiriltä testattiin tornin rakentaminen ja aika paljon neuvolatäti testasi puheen ja pyyntöjen ymmärtämistä. Siiri yllätti meidät vanhemmatkin, kun pyydettäessä riisui salamannopeasti päällään olleen fleecetakin. Meillä on tähän asti vaatteet pysynny tosi hyvin päällä eikä olla hoksattu riisumista juurikaan harjoitella. Kuvakirjasta nimesi hienosti esineitä.

Siiri leikkii aika vähän yksikseen. Pitkään leikkimisessä ykkösjuttu on ollut piirtäminen ja legopalikoilla rakentaminen sekä ruuanlaitto pikkuastioilla. Palloilla leikkimenen on myös mielekästä ja uusin isän kanssa keksitty juttu on pallon heittäminen leikkikoiralle:LOL: Siinä saa isä ja äitikin hyötyliikuntaa.

Talvikengät on oikeestaan vielä hankkimatta. Yhdet käytety Gore Tex- kengät on valmiina ja niillä varmaan aloitellaan talvikeleillä. Toppapuku on kevään alennusmyynnistä ostettu 2-osainen puku koossa 86 cm. Pihapuvuksi täytynee ostaa vielä haalari.

Nyt lähdetään siirin kanssa iltapuuron syöntiin. Kuulumisiin!

Kaatjuska ja Siiri 1,5 v
 
moikka pitkästä aikaa :)

Ihan ensimmäisenä Aplon ja Marzan perheisiin suuren suuret onnittelut vauvoista =) :heart:
mikä on Aplon vointi nyt??

Muty:
:hug: ei varmastikkaan helppoa kun kyseessä vakava sairaus. jaksuja!

Marsu:
:hug: niin ne vaan on rakkaita lemmikit.. mutta enää ei ole kipuja. Mikä Sannilla oli?
Meillä porukoitten koira (otin aikoinaan itelleni eläinkodista) alkaa kans tulla tiensä päähän.. hengitys on ruennut oireilemaan ja kaikki koira ihmiset sanoo että viittaa sydänoireisiin.. että loppu voi tulla kuulemma nopeasti ja yllätten. onhan ikääkin jo huimat 14v.. 10vuotta on tähän asti saatu seurata mitä eriskummallisimman koiran aivotuksia ;)
Meidän koiralla toivonmukaan on vielä monen monta vuotta edessä.

Mömmis:
Eipä tunnu täälläkään tärppäävän :( km:sta ja kaavinnasta 5kk ja tuntuu että kroppa vaan sekommaks menee..

Outius: Jaksuja arkeen! :hug: Rohkea päätös muuttaa toiselle paikkakunnalle pienen lapsen kanssa, mutta varmasti pärjäätte :)
Muutitteko kauaksikin? Entä Annikan isä, onko hän vielä kuvioissa? Anteeksi kysely, tietenkään ei ole pakko kertoa.

jos vähän Jennan napaa..
1,5v neuvola oli tiistaina.. mitat oli 10,4kg ja 82cm. Rokote sovittiin että annetaan parin viikon päästä kun mulla työt loppuu.. edellisestä rokotteesta jenna tuli tosi itkuiseksi ja kipeäksi, niin kuin Kaatjuskakin kuvaili Siiriä. Ja luultavimmin saadaan siitä parin viikon sisään myös korvatulehdus : /

Typy on viimesen päälle, vilkas ja toimelias. Omaa lujan tahdon ja osaa myös olla oikein häijy veljelleen välillä :O näkee että oikein tahallaan tekee. Mutta taas välillä veli on kaikki kaikessa ja toisinaan VAIN veli saa tehdä joitain arkipäivän askareita Jennalle; mm. hampaan pesu, potalle pyytäminen jne :D

Yksin touhuilee ja leikkii minun mielestä oikein hyvin. Siinäkin aivan erilainen kuin velipoikansa.
Vaatteita koittaa kovasti riisua ja pukea. välillä tulee kengät jalassa ja hattu päässä eteisestä. tänä aamuna koitta villasukkia kiskoa jalkaan, jotka päätyivät lentoon kun eivät suostuneet jalkaan menemään ;)

talvikenkiä en ole oikein edes miettinyt. Toppahaalari saatiin ystävältä.. pitäis kaivella onko pojan vanhat kengät vielä tallessa vai ostetaako uudet.

syönnistä ollut myös puhetta..
jenna on pääasiassa hyväruokahaluinen :) Aamuisin syö yleensä leipää, puuroa/omia murojaan, jugurtta tms.. ja hyvin maistuu. nyt kun on saatu hedelmiäkin mm. banaani ja omena ruokavalioon niin niitä annan myös. omatekoinen soppa on myös neitin lempparia ja sitä juodaan lasitolkulla :D Syö siis 2lämmintä ateriaa päivässä, aamu- ja iltapalan sekä välipalan paria tuntia ennen iltapalaa.

Meillä on sairasteltu aika paljon.. tuntuu että kun hoitoon lähtivät niin koko ajan ollaan räkätaudissa :( parhaillaankin menossa ja ite aivan puolikuolleena kun yöllä pitää pompata, ite kipeenä kans ja töissä pitää jaksaa.
Tämän kuun loppuun on töitä ja sitten olen 2kk kotona. Tammikuusta taas möin nahkani samaan paikkaan ;)

meillä Jenna nukkunut 4yötä jatkettavassa.. ihan ok nukkuu, eikä ole tippunut kertaakaan, mutta illalla tinkii lähteä tassuttelemaan ja saa viedä useamman kerran takas sänkyyn.. aamulla klo6 aikaan kipittää meidän huoneeseen hyvin virkkuna.. Joten hakusessa vielä on että saadaan takas nukkumaan tuohon aikaan. pinnasängyssä onnistui kun ei päässyt pois ja oli "pakko" jatkaa unia.. ja nukahtikin hyvin takas.. nyt ei vaan malta kun on väylä auki :D
Mutta aivan samanlaiset "ongelmat" oli silloinkin kun poitsu isojen sänkyyn siirrettiin.

nyt unille että jaksais aamulla ötihin nousta. Mies ja lapset lähtivätkin mummolaan puuhommiin ja tuovat puita tullessaan että pysytään lämpiminä =)
 
Heipsan!

Kiitokset kaikille onnitteluista!
Meillä on arki alkanut rullaamaan oikein hyvin. Poika on tosi rauhallinen tapaus, ihan niinkuin siskonsakin oli vauvana. Mitään huutokonsertteja ei onneksi siis ole ollut. Lähinnä jätkä vaan syö ja nukkuu ja silloinkin kun on hereillä, niin katselee ja ihmettelee maailman menoja rauhallisena. Olenkin tosi yllättynyt, kuinka helppoa tämä arki onkin kahden pienen lapsen kanssa.
Tyttö on ottanut vauvan vastaan tosi hyvin. Mustasukkaisuutta ei ole ollenkaan. Lähinnä vaan pussailee ja paijailee vauvaa mutta usein ei oikein kiinnitä siihen kummemmin huomiota.
Itselläni vointi on tosi hyvä. Ihan kun en leikkauksessa olisi ollutkaan. Nyt alkaa jo tuo nostokieltokin päättyä, joten saan taas nostellä tyttöä normaaliin tapaan.
Jotkut kyseli aikaisemmin, miksi jouduin suunniteltuun sektioon. Eli tytön synnytyksessä multa murtui häntäluu, joka luutui väärään asentoon, eikä anna yhtään periksi, niin vauva ei olisi mahtunut syntyä alakautta. En siis saa enää koskaan kokea alatiesynnytystä :|

Marsu :hug: Paljon jaksamisia!

Marza Onnea pojan syntymän johdosta!

Muty Oikein paljon jaksamisia sinulle ja koko perheelle.

Mömmis, Danjuska ja Marsu Toivottavasti teillä tärppäisi pian =)

Jos vähän tytön kuulumisia kertoilisi....

Tyttö leikkii tosi hyvin yksinään ja osaa kyllä tulla pyytämään, kun kaipaa leikkiseuraa. Nykyään palapelien tekeminen on aika kova juttu. Ihmettelenkin, miten voi osata tehdä niitä niin hyvin...
Myös kaikenlainen kaappien uudelleenjärjestely on mieluista puuhaa. Meillä on iltaisin täällä kotona ihan kauhea kaaos, kun tyttö on levitellyt kaikki tavarat pitkin lattioita.
Muumeja tykkää myös katsella tietokoneelta. Tai lähinnä sen alkulaulun kuuntelee ja sitä samaa rallatusta pitää sitten kuunnella monen monta kertaa peräkkäin. :headwall: Kirjojen lukemisesta nauttii oikein kovasti. Sitä ei kyllä yksinään tykkää tehdä vaan mieluummin hakee kirjan ja istahtaa minun syliini lukemaan.
Meillä tyttö tekee samaa kuin Danjuskan Jenna. Eli eteisestä tulee kengät jalassa olkkariin ja keittiöön. Näyttää hulvattoman hauskalta kun laahustaa isänsä 46 kokoiset kengät jalassa pitkin kämppää :LOL: Muuten ei kyllä ole kamalan innostunut vielä riisumisesta ja pukemisesta.

Ruokailusta Tyttö syö 4 ateriaa päivässä. Aamupalaksi puuroa tai leipää, lounaaksi yleensä purkkiruoka tai eilisen päivällisen jämät. Päivälliseksi syö samaa ruokaa kuin me ja iltapalaksi taas puuroa/leipää/jugurttia. Välipala ollaan nyt jätetty antamatta, kun ei oikein ole tuossa päiväunien jälkeen ollut nälkäinen. Päivällisellä ruoka sitten taas maistuukin oikein hyvin.
Nyt meillä on ilmeisesti joku kausi taas alkamassa, kun ei oikein tuo ruoka näytä maistuvan. Puuro ei taas enää maistu hyvin. Aikaisemmin oli sama juttu, ja pidettiin taukoa puuron syönnissä jonkun aikaa. Sitten se taas alkoi maistua. Täytynee taas tehdä sama juttu.

Kuinka hyvin teidän lapset syö itse?
Tyttöä kun joutuu vielä syöttämään. Tuntuu, että jos on tytön mielestä oikein hyvää ruokaa, niin silloin syö mielellään itse. Mutta jos on vähänkin sellaista, mikä ei oikein maistu, niin joutuu syöttämään. Eli osaa kyllä, mutta ei viitsi syödä itse. Mokomakin....

Pottailu ei vieläkään ota tulta alleen. Tyttö kyllä ymmärtää ja tulee kertomaan, jos on tullut kakka tai pissa vaippaan, mutta ei vielä ymmärrä että voisi sille potalle tehdä asiansa. Varmasti jos nyt alkaisin käyttää joka ruokien ja päiväunien jälkeen potalla, voisi tyttö oppiakin, mutta mistä saisi itselle innostusta asiaan?

Zoe-F Oon tosi kade teidän Ronin heräämisajoista. :) Meillä tyttö herää joka aamu klo 6-7.30 välillä. Ja tuo puoli kasiin nukkuminen on todella harvinaista. Yleensä herätään siinä ennen seitsemää |O
Niin, ja tosi ikävä tuo sinun työjuttusi! Onneksi sait nyt palkan sieltä, niin ei tarvi enää mietiskellä tota juttua!!

Sanoja tulee ihan tosi paljon. Useat sanat on kyllä sellaisia, että niistä ei muut ota selvää kun minä ja mieheni. Usein joudunkin tulkkaamaan muille, mitä tyttö oikein tarkoittaa. Esim. sateenvarjo on vettä, pallo on heittää, traktori on kakka, mopo on koko, lammas on mamma. Suloinen pälättäjä tuo tyttö kyllä on :heart:

Nyt pitää mennä vähän siivoilemaan kun molemmat lapset on unilla. Kohta saankin tytön siivouskaveriksi kun heräilee. Se on aikamoista touhua tuo siivous tytön avustuksella :stick:
 
Heippa!

Kiitokset onnitteluista. =)

Meillä on arki alkanut luistaa hyvin kolmen lapsen kanssa. Vauva on ainakin toistaiseksi ollut hyvin tyytyväinen ja kiltti vauva. Nukkuu ja syö hyvin eikä itke juuri ollenkaan. Mutta eipä poitsulla ole vielä ikääkään kun alle pari viikkoa. Ehtii muuttumaan vielä moneen kertaan asiat. :LOL:

Tytön kuulumisia. :)
Pottailu ei suju vieläkään. : / Kovasti ollaan tyttöä istutettu potalla, mutta mitään tyttö ei sinne tee. Ei edes pissaa. Mutta nyt likka on alkanut tekeen semmoista, että kun sillä on pissahätä, se menee kyykkyyn lattialla, josta tiedän että nyt pissa tulee. Mutta eihän siitä enää potalle ehdi, kun pissa on jo vaipassa. Kakkahätää sen sijaa likka ei ilmoita mitenkään, eikä tyttöä tunnu yhtään haittaavan vaikka vaipassa on kakat. :O

Sanoja ei tule edelleenkkään montaakaan. Kovasti likka kyllä höpöttää, mutta se on semmoista tytön omaa kieltä, mistä kukaan ei ota selkoa. :D

Syöminen sen sijaan sujuu tosi hyvin. Tyttö ei anna kenenkään enää syöttää, vaan syö itse. Aika hyvin ruoka jo menee suoraan suuhun, eikä lattialle niin kuin aiemmin. Aamuisin ja iltapalalla tyttö syö leipää/jugurttia/hedelmiä/muroja. Purkkiruokia en ole antanut enää hetkeen ollenkaan, vaan tyttö syö samaa ruokaa kun mekin. Usein teen lapsille valmisruokaa lounaaksi (nuudeleita, nugetteja, kaupan jauhelihapihvejä, lihapullia, kalapuikkoja, tms) ja teen itse ruoan päivälliseksi. Harvoin jaksan tehdä kahta ruokaa päivässä. :( Nuudelit ja makaronilaatikko taitavat olla likan herkkua, koska silloin lautanen tyhjenee kokonaan. :D

Päiväunet meillä nukutaan nykyisin sisällä noin klo 13-15. Ja illalla likka nukahtaa noin klo 21. edelleen tyttö herää ainakin kerran yössä, ja jos en muuten saa tyttöä rauhoittumaan, annan maitopullon :ashamed:, ja siihen tyttö viimestään nukahtaa uudestaan. Aamulla tyttö heräilee 7-8 aikaan, joten kyllä täälläkin käy kateeks Zoen Ronin aamuheräämiset. :D

Nyt tyttö heräsi päikkäreiltä. Pitää mennä laittaan sille välipalaa ja sitten meillä alkaakin muskari. :)

Mukavaa viikon alkua kaikille!

marza
 
Moikka! Ihanaa kun olette jaksaneet pitää tätä sivua yllä ja mukava lukea aina välillä näitä teidän kirjoituksia kun edelleen minä huono kirjoittaja en jaksa oikein kirjoitella tänne. meillä Jermulin kanssaa on mennyt kyllä hyvin niin rauhallinen poika ollut vauvasta asti (lukuunottamaatta niitä kymmentä korvatulehdusta) jolloin yöt oli niiiin rasittavia. nyt tutti on vielä käytössä yöllä muttei muuten ja pulloa joi imetyksen jälkeen parikuukautta muttei pitkiin aikoihin muuten, eikä myöskään yö juomista ole ollut imetyksen jälkeen ollenkaan. sanoja on alkanut jonku verran tulemaan ja isoveljet on hyviä opettamaan kaikkea sille ;) hampaita on nyt 12.. syöminen sujuu tosi hyvin, ei ole antanut moneen kuukauteen enää syöttää vaan itellä pitää saada syödä. ja ihana siivous apulainen on äitillä, Zoellakin näytti olevan paljon imurointi apua ;) hyvä niin!
Onnea kaikille vauvautuneille ja loppuraskauteen jos joku ei ollut vielä synnyttänyt. meilläkin olisi ollut 9.12 laskettuaika vaan pienokaisemme enkeli-poika syntyi kuolleena 24.9 (rv 29+1), pidettiin ihanat hautajaiset, veljensä viereen haudattiin. suru on nyt suuri mutta onneksi lohduttajia on lähellä. ja muut pojat vie osan ajasta niin ei kokajan tarvi surra asiaa vaikka mielessä se koko ajan on ja sydämessä kannetaan lopun elämän. enkeli-pojilla on nyt ihana paikka taivaassa olla :heart: niitä niin ikävöiden täällä mietimme ja olisi ollut niin odotettu vauva meille varsinkin isolle veljelle joka jo niin kovasti olisi halunnut vauvan meille jota olisi saanut hoitaa! :'( toivoa pitää että saisimme vielä joskus pienokaisemme perheeseemme. laitan tähän yhden ihanan runon:

KATSELEN TÄÄLTÄ KAUKAA

Rakas Taivaan Isä, miksi äiti itkee?
Miksi isällä on niin raskaat askeleet?
Minäkö heille olen surua tuottanut, kun vain katselen täältä kaukaa.
Enkä tule vaikka he odottavat niin kovasti,
että raskain sydämin käyvät iltaisin nukkumaan.
Voitko, Taivaan Isä, äitiä lohduttaa, pyyhkiä kyyneleet hiljaa pois?
Voitko isän olkaa taputtaa, ettei niin kumarassa hän ois?
Kerro heille, Taivaan Isä,
etten ihan vielä ole valmis syntymään maailmaan.
Kerro, että jotkut lapset taivaassa
niin rakkaita on luojalleen ettei heitä malttaisi millään antaa pois.
Huomaisipa äiti, kun hänen luokseen lennän perhosena ikkunaan.
Tietäisipä isä, miten tuulen mukana hänen poskeaan silittää saan.
Vielä joskus saan siemenenä kasvaa äidin vatsassa
ja isän vahvat käsivarret ympärilläni tuntea.
Ja kun vihdoin kohtaamme, löytää tarkoituksensa pettymys.

Mutt elämää on jatkettava, se on vain pakko!!

pikaisesti taas kirjoittelin, hyvää jatkoa teille ja nautitaan näistä lapsista mitä meillä on ja rakkaus vain kasvaa niitä kohden kun vastoinkäymisiä tulee! :heart:

SaBiNe (AnttuLiisa) ja Jere 1v 7kk :)
 
Heissan..
kaatjuska, Danjuska, Zoe-F, Aplo kiitoksia :'( :hug:
Sannilla oli nisä kasvain, joka sitte nopeeta tahtia levis ja sitten kunto ja kaikki huononi,kävely huteraa,ei syöny,makas vaan,,ikävä on kova..
Koko ajan tulee jotain,lämmitys reistaa, eile hajos kaukosäädin ku Minni puotti sen vahingos lattiile, noh tänää ois pitäny tulla synttäri vieraita,ni eikös taas jotai; Minnille nous kuume yöllä ja se oksenti 4 kertaa :x ,itkuu oli ja apua huuti, mie olin välillä käpertyneenä Minnin sänkyyn ja välil taas Emppu tarvis minuu,,huh huh,ja sit jo otin Minnin meijän sänkyy jote nukuttii siinä sitte kaikki,tai koitettii nukkuu..et ei sit tuu vieraita..kuumeen oisin ymmärtäny et johtus rokotteesta jonka Minni sai eile mut en sitä oksenteluu.. :( et ei hyvi mee..ja sit ku mie haukottelin joku oisko viikko sitte ni leukaluut meni paikaltaan,ja sattuu vielkii purressa..:| et mitähä tässä seuraavax..

~ Marsu ja siskit ~
 
Sabinelle voimia! :hug:

Tytöllä menossa nyt joku hyperhyper-vaihe. Oikea tornado. :D Onneks ei heti olla hermoja menettämässä. Lähinnä huvittavaa katsoa kun toinen innostuu niin paljon jostain asiasta minkä hoksas. Esm. oppi kiipemään, nyt sitten kiipee ruokapöydälle, tietokonepöydälle ja muihin korkeisiin paikkoihin.... On se niin siistiä. :cool:

Lunta tuli tänne ja 10cm verran. Söi sit ekan kerran luntaki ku tahallaan meni naama edellä lumeen ja mutusteli. Pitääkin nyt katsoa ettei syö lunta kun ties mitä kusta tai paskaa siinä ollut. :x

Tyttö rakastaa katsoa tanssiohjelmia ja muita missä tanssitaan. Ja tanssii itsekin musiikin tahdissa. Lempilaulu kans selvis: Nalle Puhin pilvilaulu :heart:

Semmosta täällä. :)


Mömmis ja Lotta 1v 6kk
 
SaBiNelle :hug: ja jaksuja.
Hellurei vaan kaikille! Miun piti kävästä hampilääkärissä,,selvis sit et miul meni paikaltaan leukanivelten välinen välilevy!! :O ja varmaan johtuu vuosien takasesta hevosen potkusta. Nyt sit pitää pari viikkoo syyvvä pehmeetä,suuta ei saa paljoo aukasta,ei haukotella. Jos uusiutuu ni sit pitää ottaa kuvia ja leikata ja laittaa jotkut ratastuet vai mitkä onkaa nimeltää..:(
Täälkii on lunta ihan reilusti :D tytöt tykkää kovasti. Meijän kissa on ihan kummissaan et mitä tää kylmä ja märkä on!! :confused: :) Pulkallakii ollaan jo laskettu. Eilenki oltiin kahteen otteesee ulkona. Hei mitä työ puvette lapsukaisille pääle?? Onko teil käytossä villahaalarii?? Missä vaiheessa sitä käytätte?? Mitä kenkiä jo piette?
Tänää tulee taas Minnille synttäri vieraita, mummo ja pappa :) Huomenna sit yökylään mummin ja ukin luo :) ja maanantaina käymään tyttöjen pikkuserkkujen luona :)
Nyt viel kuppi kaffetta ja sit lumihankeen!

~ Marsu ja siskit ~
 
Jihuu!

Täällä on pottailu vihdoinkin ottanut tulta allleen!! :) Tyttö on parina päivänä itse mennyt potalle tehnyt sinne pisut. Kakkaa ei sen sijaan suostunut sinne tekemään, vaan tuli kauhea huuto. Ja hetken päästä teki kakan vaippaan. Mutta tuo itse potalle meneminen ja sinne pissaaminen on jo iso askel, kun aiemmin tyttö ei ole suostunut istumaanakan potalla. :D

Viikonloppuja!!!

marza
 
Huomenia ja aamukaffetta :)

Zoe-F Minni kiittää, 4v synttärit oli 9.10 :heart: Sen kuumeen oisin ymmärtäny et johtu rokotteesta,mut mites se oksennus :confused: kuumetta oli viel seuraavanaki päivänä mut sit kaikki oli ohi =)

m a r z a onnea pottailuun =)

Emppu ihan ite ilmottaa millon veskiin :D ja vaikka pisuttas ni silti sanoo kakka :) vaippa pysyy aika hienosti kuivana. Vois varmaan jo välillä ottaa pois :)
Tääl lumet suliki poikkeen. Nyt ei voi ees aatella laskevasa pulkalla mäkee taikka peuhaavan lumessa. Onnex ei viel olla kaivettu toppavaatteita esille.
Eile kokeiltiin talvikenkuleita tysseille ja Emppu nii tepasteli ja keikisteli :D
Sunnuntaina tuli tehtyy jo jouluostoksia :xmas: tontut liikkeellä jo tähä aikaa :D tytöille belville legoja :)
Eilen käytiin siel pikkuserkkujen luona, siel oli 3kk vaavi :heart: ihana :)
Tänään työkkäriin : /
Eikä muute vielkää tärpänny..:(
Seuraavax aamupalukkaa :)
Mukavaa päivää kaikille :flower:

~Marsu ja Siskit~
 
tervehdys taas pitkästä aikaa.
ei millään ole taas kerennyt kirjoittelee kun on lapsukaiset vaan sairastelleet ja sitten yrittää saada tuota puljua auki tämänkuun aikana.
nyt on taas lapset olleet melkein kaks viikkoa terveinä. jerellä ens kuussa lääkäri jolloin katsotaan aika tuubitukseen kun toinen on taas irti.
marza ja perheelle paljon onnea pojusta :)
on tämä pino mennyt todella hiljaiseksi mutta oneks me muutamat täällä vielä välillä notkutaan :D
meillä on nyt vihdoin ruvettu sanomaan sanoja. aivan ihanaa kun toinen yrittää matkia sanoja. äiti tulee jo ihan selvästi :)
nyt taas jatkamaan siivousta kun poju nukkuu :wave:
en muuten muistanut salasanoja kun kirjautusin :ashamed:
jos vähän useammin yrittäis käydä....
 
Viimeksi muokattu:
Mömmis meillä kans tanssi on kova juttu! Just katsotaan Dancea uusintana. Yritin laittaa telkun kiinni, kun ohjelma katsottiin yhdessä jo sunnuntaina, mutta Siiri oli toista mieltä. Uimahallilla eilen viihdytti isompaakin joukkoa kassajonossa tanssillan:heart:
 
Moroloiskista! Mites menee?
Tääl on kerhot jääny väliin ku aina on joku kipee taikka jotai muuta. Emppu oli iha vasta kipeenä,korkee kuume,oksenteluu ja ripulii. Neuvolassa käytiin keskiviikkona. Pituutta 81cm ja painoo 11.120kg. Minnilläkii oli neuvola pari viikkoo sitte, pituutta 101.1cm ja painoo 16.8.
Tänää Minni lähteeki 2 yöx mummon ja papan luo kyläilee,serkkupoika lähtee kans. Niillä on siel tiedossa metsäretkee eväitten kera :D ja kaikkee muuta mukavaa.
Mukavaa viikonloppuu!

~Marsu ja siskit~
 
Heippa Ihan kaikille!

On mennyt nyt niin hiljaiseksi täällä tää pino, et eiköhän aleta tsemppaamaan! Ei vaan, ei saa tulla kellekään pakkopullaa, mutta pitäisi tekin joskus ottaa näppäimistö haltuun ja alkaa naputteleen…

Marsu: Otan osaa, koiran kuoleman johdosta. Joko alkaa ikävä hellittämään?
Kaatjuska: Meillä on Seelalla kans nyt piirtäminen ihan ykkösjuttu. Tuhertaa paperille jotain ja tulee ihan onnessaan esitteleen: HEENO! (hieno) Arvatkaa vaan onko ite mielissään? ON!
Danjuska: Kiitos ”haleista”. Me nyt ootellaan tässä mitä tuleman pitää miehen sairauden kanssa… Jaksaa kyllä tosi hyvin nyt, mutta kyllä mua aina välillä hirvittää tuo tulevaisuus. Tuliko teille rokotteesta mitään oireita? Vieläkö oot toissä?
Aplo: Onko teillä arki rauhaisaa? Meillä ei palapelejä osata vielä tehä. Hyvin kyllä palat seela osaa levittää ympäri kämppää… Seela on syöny 1 v asti ite. Joskus väsyneenä ”vauvattaa” ja sillon syötän. Sit jos näyttää et lautaselle jää ruokaa, niin sanon et äiti auttaa ja kaavin loput ruuat kitusiin. Mutta pääasiassa ite syön. Huvittava ku yrittää syyä veitsellä ha haarukalla…
Marza: Mites teidän perhe jakselee? Viekö kolme tenavaa mehut kokonaan? Tuliko pikkuiselle mitään koliikkia tms.?
ZOE: mä niin nauroin tolle IMUVI:lle! Suloinen Piipertäjä teillä! Täällä on kans ollu niin harmaata, että en melkein jaksa olla hereillä. Ihan hirveetä tää harmaus! Multa poistettiin viisauden hammas toukokuussa ja oli aika inha kokemus… mutta hävis ne kivut!
SaBiNE: Osaan ottoni!:hug: Ihan hirveä tilanne. Mulla oli kyyneleet silmissä kun luin runon. Niin liikuttava. Osasiko kukaan sanoa mitään syytä pikkuisen kuolemaan? Miten oot(te) toipunu? Entä miten ”selititte” asian Jerelle? Näyttikö hän siltä, että ois tilannetta jollainlailla ymmärtäny?
Mömmis: Kiva kuulla teistä! Joko on tärpänny?
Outius: Mä en tarvi vielä uutta pinoa, mitä mieltä muut on? Annika on kyllä tosi reipas pikkuinen kun osaa jo ite mennä potalle! Oo ylpee sun pikkuisesta. Voimia sulle opiskeluun. MÄ kävin ite muutamilla luennoilla seelan kans sillon ku oli pieni. Nyt jos yrittäis niin mitähän siitä tulis….???
Cadillac: Onnea Yritykselle! Joko oot tosi rikas yrittäjä? =)
Meillä on arki aika rauhaisaa. Mä ihmettelen itekin et miten tää on niin rauhallista. Seela leikkii tosi paljon itse nykyään. Tykkää tehä kotihommia ja on NIIN innokas tiskaamaan, että varmaan on vesivahinko nurkan takana. On tosi suloinen tyttö. Selina on niin mielissään seelasta. Nauraa parhaimmat röhönaurut Selinalle.
Selian tykkää piirtää, lukea kirjoja ja leikkiä nukella. Sanoja tulee IHAN hirveästi. Osaa luetella kirjasta vaikka mitä juttuja/asioita. Toistelee meidän juttuja perässä ja matkii ilmeitä ja eleitä. Ihan hirveetä on kattoa peiliin koko ajan ku toinen matkii minkä ehtii..

Mua niin unettaa tää pimeys!:headwall: Mä tässä oon yrittäny kerätä jotain voimaa, ku meille tuli pieni ylläri! Tein positiivisen testi jonkin aikaa sitten. Olin jo hetken epäilly näitä mun oireita.. Ei kyllä uus raskaus ollu suunnitelmissa näin nopeeta, mutta ei meistä oo keskeyttämäänkään raskautta. Miksi se menee niin et ne jotka toivoo ja tosissaan yrittää niin ei saa ja toiset tulee ennen ku on ees aatellu raskautta?!? Varmaan tästä raskaudestakin johtuu tää väsymys. Tulee tasan vuosi ikäeroa selinan kanssa jos menee loppuun asti tää. Saa nähä… Mutta jotenkin tuntuu että mun elämä on aika täyttä kohta ja jos vielä leskeys… no huh huh! Mä tiiän et monimoni moni pitää hulluna ku en keskeytä, mutta tiiättekö ku on on niin tuoreessa muistissa millanen on ihan pieni vauva:heart: niin en mä voi tehä mitään ratkaisuja… ja mä uskon, että kai sitä sitten jaksaa.. nuoriahan tässä ollaan =)ja minä ainakin vielä terve ja järissään =)

Mutta nyt unten maille! Koittakaahan selvitä tästä harmaudesta, mulla se tekee tiukkaa mutta ens kesää ja möhömahaa odotellessa :whistle:

T. Muty& Seela 1 v 8 kk Selina 4.5 kk ja maha-asukas rv xx
 
muty: Ei tärppää ei. En tajua missä vika. : /

Lotta matkii meitä. Eihä sitä voi edes torua ku tekee samalla mitalla takas tomeralla ilmeellä ja sormi mukaan lukien ja vielä tiukka "SOOOTSOO!". :LOL:

Ihanaa ku tyttö alkanut tajuamaan asioita ja eikä tarvitse aina selittää ihmeellisesti että mikä on mikäkin. Eipä tämän kummempia tällähetkellä.
 
Heissan kaikille ja :flower: päiviin!!
muty Nii on välillä kyl aika hiljasta täällä.
Koiraa on kyllä edelleen hirmunen ikävä :'( ,tyttöjen kans ollaan käyty viemässä kynttilää haudalle. Kävelemään lähtö tuntu tosi pahalta,ku aina ollu koira mukana. Mut kyl tää tästä..
:heart: voi miten ihanaa! saako onnitella!! miekii nii ootan et tärppäis =)
Outius En miekää tarviais viel uutta pinoo,sit vaikka ens vuonna =)

Voi ku ois ihana päästä reissuun sunnuntaina ja olla yötä,mut täytyy nyt kattoo onnistuuko olleskaan..masentaa vaan ku mikää ei onnistu..:(

Tytöt on päikkäreillä :heart:

~ Marsu ja siskit ~
 
Moikka!

On tosiaan aika hiljaista tässä pinossa, mutta yritetään nyt jotenkin pitää tämä pystyssä. On kuitnekin kiva keskustella, kun ollaan jo niin kauan jutskailtu ja osan kanssa nähtykin. =) Pitäis itsekin tietysti vähän aktivoitua...

Meille kuuluu hyvää ja hyvin jaksan kolman lapsen kanssa. Ainakin toistaiseksi. Kiitos muty kysymästä. :) Vauva on ollut eritittäin tyytyväinen eikä juuri itke. Syö kerran yössä, joten ei kauheasti meitä valvotakaan. (nyt kun sanon tän "ääneen", niin eiköhän poika alka ensi yönä huutaa... :D ). Jotenkin tuo kolmas lapsi tuntuu menevän tuossa sivussa, ja juuri tuossa jokin aika sitten mies sanoi että hänen puolestaan neljäs vauva saa tulla jos on tullakseen. :O Mutta itse en ihan niin äkkiä ole valmis. Kyllä tässä nyt vuosi ainakin odotellaan..

Ja itseasiassa tänään juuri kävin työhaastattelussa. :D Tai meille aukeaa uusi yksikkö keväällä ja pyysin siirtoa sinne. Kävin vähän juttelemassa sinne tulevan päällikön kanssa mahdollisuuksista ja työhönpaluu aikatauluista. Ja näillä näkymin aloitan työt ensi kesänä, mutta olen puolen vuoden verran osittaisella hoitovapaalla, eli teen 1-3 päivää viikossa. Tammikuusta 2012 aloitan sitten työt täyspäiväisesti. Mutta nämä on vaan alustavia suunnitelmia joten mikä vaan saattaa muuttua.

Meinaatteko muuten ottaa lapsille influenssa-rokotteen? Me vähän miehen kanssa juteltiin ja päätettin tänä vuonna jättää rokotus väliin. Sikapiikkiäkin mietittiin tosi kauan ja kun lopulta siihen päädyttiin niin se kaduttikin tuon narkolepsia-jutun takia. Joten nyt ollaan sitten ilman rokotuksia koko porukka.

Tytön kuulumisiin ei kuulu oikeastaan mitään uutta. Pottaillaan nyt ahkerasti ja välillä sinne jotain tuleekin. Tyttö on myös oppinut kertomaan kun kakka on vaipassa, mutta kun vielä oppisi kun se on tuossa, niin hyvä on. :D Sanoja ei kauheasti edelleekään tule, mutta siitä en ole kovin huolissani kun esikoinenkin oppi puhumaan vasta lähemmäs 3-vuotiaana.

Huomenna olis tarkoitus jättää vauva ekaa kertaa isälleen hoitoon kun lähden juhlimaan kavereiden kolmekymppisiä. :) Tai vauva ja isi tulevat kyllä juhliin mukaan, mutta ähtevät sitten alkuillasta kotiin. Tyttö ja esikoinen menevät mummille hoitoon. Vähän jännittää miten ilta sujuu... Tai kyllähän tuo isi vauvan kanssa pärjää, mutta pärjäänkö mä tissien kanssa. :LOL:

Mukavaa viikonloppua!!

marza
 
Moi,

Ensinnäkin, onnea marzalle ja Aplolle pienistä prinsseistä. Ja kiva kuulla, että arki rullaa teilläkin hyvin. Marsulle osanotot koiran poismenon takia. Ikävä juttu. :( Paljon plussatuulia sinne, niin ja Mömmikselle ja Danjuskalle ainakin myös. Ja tietenkin kaikille niitä tarvitseville. JA mutylle paljon tarrasukkia! Ihana kuulla, että teille kävi näin ihanasti. Ei ole aina ihan omissa käsissä nämä hommat. :) Miehellesi pikaista paranemista ja paljon jaksamista arkeen.

Outiukselle onnea uuteen kotiin. Rohkea tyttö olet, kun lähdit kohti uutta. Jaksamista, ei varmasti ole helppoa yksin lapsen kanssa. Mutta varmasti oikea ratkaisu. Miten Annika on suhtautunut kodin- ja kaupunginvaihdokseen? Oletko huomannut mitään? Itseäni kiinnostaa, miten tämänikäinen suhtautuu, kun meilläkin tarkoitus muuttaa. On tarkoitus alkaa rakentamaan. Tontti on jo ja talomalli kiikarissa, allekirjoituksia vaille.

Meillä kaikki kunnossa maalisesikoisellamme, kasvaa ja kehittyy huimaa vauhtia. Tanssi on kova juttu meilläkin, sunnuntai on siksikin aika huippu. Kohta alkaa Dance ja Tanssii tähtien kanssa. :) Ja lauantaisin tykätään katsoa Biisikärpästä, tanssitaan ja lauletaan. Kovasti ollaan menossa viikolla, vain tiistai ja keskiviikko ovat oikeita kotipäiviä. Niistä sitten nautitaankin täysin rinnoin. On muskaria, kerhoa, mammapiiriä, puistotreffejä...

Meidän nuorempi, kohta 5,5 kk:n ikäinen kärsii edelleen kovista vatsavaivoista ja itku on välillä senmukaista. Siksi aika rankkaa aika ajoin, nyt epäilläänkin maitoallergiaa. Soijamaitokokeilu menossa. Siltikään en vaihtaisi päivääkään pois, on tämä kaikki kuitenkin niin ainutkertaista. Nyt päätin kuitenkin, että kuopus on itkenyt aivan tarpeeksi taas. Aion olla jämynä neuvolassa (jälleen kerran yritän!), että haluan jo lääkärin puheille. Nyt vaadin, että myös sisäelimet on tutkittava. Kyllä nämä itkut suolistoperäisiltä vaikuttavat, mutta mistä sitä voi sitten lopulta tietää, ennen kuin tutkii. Onko kenelläkään tietoa siitä, miten vauvan maitoallergia todetaan? Täällä taisi ollakin allergikkolasten äitejä.

Nyt on pakko mennä, mutta paremmin ensi kerralla. Yritän aktivoitua enemmän taas. Tänne muuten satoi ensilumi tänään, ihanaa. Oltiin monta tuntia ulkona ja lumitöissä esikoisen kanssa. On se niin reipas jo. <3 Me ollaan muuten miehen kanssa myös nyt päätetty niin, että kolmas saa tulla sitten kun on tullakseen. Mutta jos ei mitään tapahdu, niin varmaan ensi syksynä menen sitten jo vähäksi aikaa töihin. Tulee kun tulee. Mutta kolme on hyvä, sitten riittää. Näin meillä. Siksipä kiinnostuneena kuulisinkin juttuja siitä, miten monilapsiset perheet pärjäävät arjessa. Marza, miten esim. teillä sujuu? Ja päksylläkin on kolme, eikö? :)

Terkuin Minea ja pojat 1 v 7 kk 3 vko ja 5,5 kk
 
Huomenta päivee! Miulla on tänää synttärit, 29v. Ku herättiin ni sain tysseiltä ihanan kortin :heart:
Päästiin sit sunnuntaina reissuun Lappeenrantaan, Empun kummien lapsen synttäreille. Siel sit Emppu leikki toisten lasten mukana, mut ihmettelin ku Minni ei,ei sit olleskaan. Istu, makas, ei ruoka maistunu, istu, makas, nukahti, ja heräs sit joskus ku vieraat ol lähteny..ja selvishä se sitte, kuumetta 38.3!! :( oli iha et ei voi olla totta..kerrankii päästii reissuu ni eikös sitte. No yöllä sitte kolmen aikaa miulla oli ihan hirvee olo ja eiku oksentamaan ja aamulla sitte ripuli :( päähä sattu ja vähä lämpöö..voi ei..ja eikös sit pitäny jo het aamupalan jälkee lähtee ajaa parin tunnin matka kotio..onnex lääke autto sen verra ettei päähä älyttömiä sattunu.. Kotona sit Empulla pientä lämpöö. Ja miehellä kans. Noh eile ois ollu Empulla influenssarokotus,mut kuumetta 37.7 ni eihä se onnistu..ja meissä kaikissa kuumetta ja mie makaan sohvalla, onnex mies oli lasten kans. Illalla Emppu oksenti ja yöllä piti laittaa suppoo ku muumetta 38.2...saas nyt nähä mite tää päivä menee.
Tytöt mankuu mekkoja päälle =) joten pitää mennä.

~ Marsu ja siskit ~
 
Huomenia! Eile illalla sit viel Minnillä kuumetta 38.9 :| nyt en oo ees mitannu,,hyvin noi tos leikkii pikku legoilla :)
Kaupassa haluisin tänää pikasee käyvvä, isänpäivälahjaa ostamassa,,tai jossai vaiheessa. Miun olo on ainakii nyt iha ok, ja samal ostasin kisulle raksuja.
Nyt aamupalukalle.

~ Marsu ja siskit ~
 
heipsan kaikille :wave:
ei ole kerennyt paljon täällä notkuamaan vaikka en edes töissä ole :whistle:
tässä on nyt mennyt viime viikot puljun pystyyn laittamisessa ja tällä hetkellä tehdään viimeisiä kuvien hiomisia kaupassa. eli ihan näinä päivinä avaan uuden verkkokaupan mikä myy lasten vaatteita =) jossain vaiheessa olisi tarkoitus saada sinne myös naisten vaatteita. toivottavasti jo alkuvuonna. saas nähdä vaan miten rahat riittää : /
koitan sen jälkeen vähän useammin koittaa käydä täällä kun suurimmat häslingit on pois.
meille ei muuten ihmeempiä. jere sairastelee saman kaavan mukana kuin viime talvena eli kolmen viikon välein. huomenna aamuste mennään pistämään toinen tuubi takaisin korvaan.
jos vaikka pysyi edes ensi vuoteen.
uusia sanoja tulee jatkuvasti. jerestä on tullut papupata :D
mutta nyt tämä flikka painuu nukkumaan että on skarppina huomenna :)
 
eilen sain vihdoin puljun auki. vielä siellä vähän hiotaan kuvia mutta muuten olisi taas mennyt niin pitkälle avaamisen kanssa.
kyllä mie mielellään osoitteen kerron mutta saiko tänne sivuille pistää kaikkien nähtäväks?
siellä tosiaan vaatteet ovat niitä mitä siellä on eli niitä ei välttämättä saa kun sen määrän mitä kaupassa on. jos jossain vaatteessa kysyntä on kova niin voi olla että otan lisää ;)
ja pikkuhiljaa niitä sinne lisää ostelen kunhan saa vähän ensiksi myytyäkkin ;)
 

Yhteistyössä